Acid uric

Acidul uric reprezinta acidul rezultat din degradarea acizilor ADN si ARN ai organismului.

acid uric

Secțiunea: Forum medical

...urinar au rezultat urmatoarele :celule epiteliate plate-rare, leucocite-rare, Acid uric-relativ frecvent.imi puteti spune ce inseamna?va multumesc!
acid uric, proteine corpi cetonici in urina

Secțiunea: Forum medical

...cateva valori nu se incadreaza in limitele normale, Acidul uric este 7.78 limita maxima fiind 7 iar in urina mi-au gasit proteine si corpi cetonici, ...indruma, sunt oarecum ingrijorat fiindca este in joc viitorul meu.
acid uric marit, durere zona renala

Secțiunea: Forum medical

...2 luni in urma unor analize am descoperit Acidul uric la valoarea de 11.6, si cristale urati in urina am inceput un tratament si pe data ...sensibila: presez un nerv pe paleta iliaca...sau este traiectul ureterelor?
dilema.piatra din fosfati+oxalat d calciu, acid uric in urina

Secțiunea: Forum medical

...analiza urinei a reiesit o cantitate mare de Acid uric.din analiza de laborator a unui calcul renal s-a constatat ca era format din fosfati+oxalat de ...e o problema hormo/metabolica ce poate fi "reparata". ce ma sfatuiti?
Guta

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...guta este o tulburare frecventa a metabolismului Acidului uric care conduce la depozitarea de cristale de urat monosodic in tesuturile moi, episoade repetate debilitante ...inadecvat al bolii, intoleranta la medicamente si lipsa compliantei pacientului.
Guta

Secțiunea: Ghid de sănătate

...apărută la persoanele cu un nivel crescut de Acid uric în sânge (peste 6,8 mg/dl). [1], [2] Acidul uric în cantitate mare poate forma cristale la ...exerciții adecvate diferitelor categorii de persoane. [1], [4], [6], [8]
Acid uric seric - Analize medicale uzuale

Secțiunea: Ghid de sănătate

... Acidul uric este un produs chimic obținut din descompunerea purinelor, elemente chimice care intră în circuitul sangvin ...în funcție de sex, vârstă, alimentație sau factori genetici. (4)
Acid uric - Constituienti organici ai sangelui

Secțiunea: Ghid de sănătate

...ml  scaderi patologice •  afectiuni hepatice   cresteri patologice •  guta •  leucemie •  boli de iradiatie
Acid uric modificari patologice

Secțiunea: Dicționar

...hepatice. cresteri patologice: - guta; - leucemie; - boli de iradiatie.
Acid uric valori normale

Secțiunea: Dicționar

...normale: f: 2, 6-6 mg/100 ml b: 3, 5-7 mg/100 ml
acidul uric

Secțiunea: Forum medical

...fiicei mele i-a iesit Acidul uric seric 5, 8, celule epiteliale scuamoase 15-50 si mucus prezent in urina. are 23 de ani. ce poate insemna? multumesc!
cristale de aacid uric la nivel renal

Secțiunea: Forum medical

...de mult poate afecta depunerea de cristale de Acid uric functia renala, in conditiile in care persoana respectiva face tratament. va multumesc!
Acidul uric joacă un rol activ în sindromul metabolic - Diabet și metabolism

Secțiunea: Ghid de sănătate

...washington propune încă un „vinovat” pentru sindromul metabolic: Acidul uric. info:sindromul metabolic este un ansamblu de factori de risc care favorizează apariția bolilor cardiovasculare, ...metabolic, în aceste condiții. sursa: nature communications, citată de newswise.
acid uricmare

Secțiunea: Forum medical

...ce pot sa iau ca sa imi scada Acidul uric il am peste valoarea maximava rog astept raspuns
Inhibitor al sintezei acidului uric

Secțiunea: Dicționar

...este un medicament hipouricemiant, care micsoreaza sinteza Acidului uric in ficat, rinichi si mucoasa intestinala. inhibitorii de Acid uric sunt ...colchicina, permite prevenirea acceselor de guta de la inceputul tratamentului.
Boala genetică - transmiterea genetică a bolilor

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...boală datorată unui deficit de metabolizare a Acidului uric, care conduce la hiperuricemie și la depunerea și precipitarea cristalelor de Acid uric în ...precum sindromul down, edwards sau defecte de tub neural.
Sângele

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...reprezentate de produşi ai catabolismului proteic precum Acidul uric, urea şi creatinina, dar şi acizi aminaţi, pigmenţi biliari şi polipeptide.substanţele anorganice ale plasmei ...plasmocite - 0,5-2%; celule reticulare - 0,5-2%.
Rinichii

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...urobilinogen, Acid vanil mandelic, amilaze urinare). - ureea, aicd uric, produsi de degredare a fibrinei- sediment urinar- uroculturaprobe functionale renale:- clearence la creatinina- clearence la ...ct renal- rmn renal- biopsia renala- arteriografia renala si flebografia
Toxinele - Sistemul imunitar

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

... întrucât substanțele toxice produse prin metabolism (uree, Acid uric, resturi metabolice) sunt eliminate cu succes de către rinichi sau prin neutralizarea lor ...aur, plumb și arsen - deferoxamina - intoxicația cu fier.
Reacția autoimună - Sistemul imunitar

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...hepatice și renale (transaminaze, uree, creatinină, Acid uric, sumar de urină cu urocultură), ionograma, profilul lipidic, examenul lichidului sinovial, markerii de ...iar în cazul alergiei la penicilină se va administra eritromicină.
420 rezultate. PAGINA: 12 ..... 20 21 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK