Albastru de metil

Albastru de metil este substanta organica de culoare albastra, folosita ca antiseptic pentru uz extern (badijonare in gat) sau administrata oral (in infectii urinare), ca si in explorarea functiei renale, dar mai ales in unele tehnici de colorare.

Albastru de metil

Secțiunea: Forum medical

...mi-am dat cu Albastru de metil fara sa vreau in ochi de vreo 3 zile si mi s-a inrosit ochiul si vad in ceata cu el.pot patii ceva?va multumesc
Albastru de metil

Secțiunea: Forum medical

...copil de 8 ani, 15 ml de Albastru de metil. am crezut ca este advil, ca era intr-o cutie de advil. as vrea sa stiu ...raspuns -*, daca se poate. ion hoinaru surrey-bc- canada (*modificat de administrator)
albastru de metil -eficient in angine cronice?

Secțiunea: Forum medical

...dupa multe tratamente antibiotice, doctorul mi-a recomandat Albastrul de metilen pentru a scapa de resturile de puroi si pt a evita aparitia unui alt episod ...aceasta substanta pentru a impiedica reaparitia bolii?.multumesc anticipat pt raspunsuri.
Albastru de metil (Albastru de metil)

Secțiunea: Medicamente

...Albastru de metil este recomandat a se utiliza ca antiseptic local si dezinfectant.
Albastru de metil (Albastru de metil)

Secțiunea: Medicamente

...Albastru de metil 1% este un tratament clasic pentru aftele bucale.
Intoxicatia cu substante methemoglobinizante

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...diareic, administrarea de substante reducatoare - Albastru de metilen 1% 1 mg/kg lent i.v. repetat la nevoie la 3-4 ore sau Albastru de ...singur sau asociat cu Albastru de metilen, oxigenoterapie, exsanguinotransfuzie.
Fistule ureterovaginale si vezicovaginale

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...pe cale orala o solutie apoasa de Albastru de metilen; dupa o perioada variabila de timp la extragerea tamponului se va obverva colorarea acestuia in ...postradice. in cazul fistulelor ureterovaginale interventia consta in reimplantarea ureterovezicala.
Sindromul Parinaud

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...instilatii oculare cu sulfat de zinc sau Albastru de metilen.
Methemoglobinemia

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...inlaturarea toxinei. pacientii necesita administrare de oxigen. Albastrul de metilen este tratamentul de urgenta. se administreaza in doza de 1-2 mg/kg in solutie 1% intravenoasa ...o speranta de viata scazuta din cauza multiplelor complicatii neurologice.
Intoxicatiile la copil

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... intoxicatia cu methemoglobinizante are ca antidot Albastru de metil, vitamina c; opiaceele in rolul de toxic au ca antidot naloxon; ...mg intra-venos si se face perfuzie cu glucoza si electroliti.
Esofagul Barrett

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...si endoscopic direct sau prin colorare cu Albastru de metilen a zonei z – linia de tranzitie intre epiteliul esofagian si cel gastric. infectia cu ...mucoasa esofagiana si cea gastrica, metaplaziata: prin laser sau termochirurgie
Angiodisplazia colonica

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cu vasopresina - injectare de coloranti locali: Albastru de metilen, indigo carmine, fluoresceina, pentru a ghida endoscopia. tratamentul definitiv este rezectia chirurgicala. gastrectomia partiala sau ...somatostatina descresc rata de singerare intestinala; octreotidul este prima alegere.
Intoxicatie cu ciuperci

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...indepartarea methemoglobinemiei (methb) prin administrarea de Albastru de metilen. se instituie hemoliza precoce prin exsanguinotransfuzie. convulsiile se trateaza prin adminstrarea de diazepam. ...cu: silimarina 5 mg/kg/doza/6h sau 20-50 mg/kg in 4 prize.
Gonoreea (blenoragia)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...precum: efectuarea de frotiu prin colorație gram, Albastru de metilen sau o altă colorație specială (precum pick-jacobson sau prin imunofluorescență), identificarea gonococului în mediile de ...endometritei, a salpingitei sau a bolii inflamatorii pelvine. [3], [5]
Filarioza Loa-loa

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...se folosesc frotiurile cu colorație giemsa sau Albastru de metilen, picătură groasă etc. diagnostic imunologic: anticorpi specifici ige și igg4 prin ...reacțiile adverse neurologice pe care le poate da tramanentul). (3)
Comele toxice la copil

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tranchilizante (difenilhidantoina, primidon, meprobamat, codeina, cloralhidrat), alcooli (alcool etilic, metilic, etilenglicol), digoxin, ciclofosfamida, methotrexat, hidrazida, paracetamol, teofilina, amanita faloides, hexaclorura de benzen, antidepresive triciclice, toxice ...atropina administrata pe cale intra-venoasa, in doza de 0,05 mg/kg.
Vezica neurogena

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...documenteaza pierderea de urina. testul intravezical cu Albastru de metilen sau piridium oral pot fi de asemenea folosite colorand urina in Albastru sau portocaliu. pacientii ...pelvini si sunt critice pentru a mentine o continenta urinara.
Boala ocluzivă aorto-iliacă

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...aprobați pot ameliora simptomele claudicației. pentoxifilina este un metilxantin derivat care acționează că agent hemoreologic, scăzând vâscozitatea sângelui. aceasta este însă eficientă doar ...inhibitorilor fosfodiesterazei iii, dovedindu-se mai eficient decât pentoxifilina. (3)
Arsuri solare

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... pigmentii-vopselurile-acriflavina, antraquinona, sulfat de cadmiu, eozina, Albastru de metilen, roz bengal, Albastru de toluidina metoxsalen plante ...maligne: carcinom celular bazal, carcinom scuamos celular si melanom malign.
Candidoza vulvo-vaginală

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...frotiurilor colorate, obținute în urma prelucrării cu Albastru de metilen, coloație gram sau giemsa, asemenea preparatului nativ, evidențiază prezența sporilor de ciupercă.însămânțarea pe medii de ...prezența unor antigene specifice grupei sangvine lewis și polimorfism genetic.
103 rezultate. PAGINA: 12 3 4 5 6 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK