Bila

Empiemul veziculei biliare

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de rezistenta bacteriilor.Patogenie si cauzeVezicula biliara depoziteaza si concentreaza bila. Scurgerea bilei prin ductele biliare este afectata de anumiti factori, incluzind: presiunea secretorie hepatica, tonusul sfincterului Oddi, rata ...empiemului si instalarea sepsisului generalizat sunt conditii amenintatoare de viata.
Colica biliară

» Secțiunea: Semne și simptome

Colica biliară este o durere cauzată de contracția sau destinderea puternică a veziculei biliare. Colica biliară apare ca simptom în cadrul mai multor patologii abdominale și este important de diferențiat de alte dureri localizate la acest nivel. Colica biliară apare la nivelul hipocondrului drept, putând ...
Boala Caroli

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... dilatației și a ectaziei căilor biliare intrahepatice determină bila să stagneze, ceea ce favorizează formarea de calculi și apariția infecției, cum ar fi colangita (inflamația ...cea mai de temut complicație a bolii este transformarea malignă
Insuficiență biliară

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...partea superioară a abdomenului. În mod normal, ficatul produce bila, care este mai apoi stocată de vezica biliară iar apoi ajunge în intestinul subțire unde înlesnește digestia. Care ...ajungi în ultimele faze ale bolii riști eliminarea vezicii biliare.
Sindromul postcolecistectomie

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de pancreatita. Imagistica nucleara poate demonstra o scurgere de bila postoperatorie. Ocazional un studiu scintigrafic similar poate arata golirea intirziata, dar aceste studii nu au specificitatea de a ...sufera o ameliorare a durerii la supravegherea pe termen lung.
Atrezia duodenală

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Duodenul reprezintă prima porțiunea a intestinului subțire. Acesta este cuprins între stomac și unghiul duodeno-jejunal, de unde se continuă cu jejunul. Atrezia duodenală este o afecțiune în care duodenul nu s-a dezvoltat în mod corespunzător (nu este deschis și nu permite trecerea conț...
Intoxicatia cu hipnotice si tranchilizante

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...in ficat, iar o parte este excretat in bila, apoi este reabsorbit. Apare astfel o crestere a concentratiei plasmatice la 6-12 ore de la administrare. Semne clinice In ...administreaza pentru cresterea perfuziei renale si a intoarcerii venoase.
Boala Wilson - Degenerescenta hepatolenticulara

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...implica pierderea capacitatii ficatului de a elimina cuprul prin bila si incorporarea acestuia in ceruloplasmina hepatica - proteina transportoare. Drept consecinta cuprul se acumuleaza in ficat, creier, rinichi ...insuficienta hepatica fulminanta au o rata a mortalitatii de 70%.
Colecistita cronică litiazică şi nelitiazică

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de achene ce vor fi eliminate concomitent cu bila, determinând durere la nivelul hipocondrului drept;- Puseuri inflamatorii repetate;- Refluxul pancreatic;- Refluxul duodeno-pancreatic;- Cauze genetice. Cauzele indirecte sunt ...poate fi realizată pe cale clasică sau pe cale laparoscopică.
Intoxicatia cu antidepresive triciclice

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... anticolinergice inhiba peristaltismul. Deci spalatura gastrica e posibila si la 6 ore de la ingestie. Dupa absorbtie sunt sechestrate in cantitati crescute in miocard, creier, ...control; in acest scop se administreaza perfuzie venoasa centrala.
Fascioloza hepatică (gălbeaza ficatului) la om

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Fascioloza hepatică sau gălbeaza ficatului este o infecție parazitară cauzată de doi paraziți din clasa Trematodelor, genul Fasciola: Fasciola hepatica și Fasciola gigantica (F. hepatica este principalul agent etiologic al fasciolozei hepatice la om). Transmiterea parazitului se face prin ingestia de apă sau alimente (plante acvatice) contaminate ...
Icter neonatal

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...crescuta sau ictere colestatice sunt inatlnite in: sindromul de bila groasa; atrezia de cai biliare intra si extrahepatice; alimentatie parenterala prelungita. Icterele hemolitice prin incompatibilitate Rh In functie de tabloul ...peste 15 mg% in primele 48 de ore de viata.
Varsaturile (emeza, voma)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...varsatura persista pe o perioada lunga fara o cantitate apeciabila de voma, conditia este denumita emeza non-productiva, care poate fi dureroasa si debilitanta. Culoarea varsaturii ...in acelasi timp. Incurajati-l sa ia o pauza de masa.
Atrezia biliară

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...nivel intestinal. În cazul atreziei biliare, datorită obstrucționării ductelor biliare, bila nu se mai drenează şi se acumulează la nivel hepatic. Aceasta va duce, în cele din urmă, la ...ani este cuprinsă între 25 și 35%. [1], [2], [3]
Vărsăturile la copil

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Vărsăturile reprezintă unul din cele mai frecvente simptome prezente la copii. În perioada 0-1 an, mai mult de 50% din copii prezintă vărsături, doar 5% din acestea având o afectare funcţională. Celelalte cazuri sunt reprezentate de obicei de imaturitatea funcţională a tractului digestiv, ...
Malabsorbtia (Maldigestia)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de enzime necesare pentru digestia alimentelor. Scaderea productiei de bila, hiperaciditatea gastrica sau popularea intestinala cu bacterii patogene interfera de asemenea cu digestia.Absorbtia nutrientilor in circulatia sanguina poate ...sistemului limfatic, congenitala (limfangiectazia intestinala, boala Milroy) sau cistigata (boala Wipple, neoplasmul, tuberculoza) blocheaza absorbtia chilomicronilor si lipoproteinelor determinind malabsorbtia grasimilor si enteropatia cu pierdere de proteine. Semne si ...pentru a evita declansarea afectiunilor secundare determinate de deficitele nut...
Criptosporidioza intestinala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sa fie prezente - detectia de antigen este mai sensibila si include teste de imunofluorescenta, ELISA si teste imunocromatografice. - reactia de polimerizare in lant este cea mai ...raspunsul la agenti usori. Pacientii trebuie sa evite lactoza alimentara.
Icter - Sindromul icteric

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...reintoarce in ficat, unde este eliminata din nou in bila sub forma de bilirubina, iar ultima parte este absorbita in circulatia generala si eliminata prin urina. Orice modificare ...de singe pentru a dilua anticorpii materni si bilirubina.
Hiperhidroza - transpiratia excesiva

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...jenante mai ales daca sunt dese si creeaza o veritabila infirmitate, mai ales la persoanele incadrate intr-o viata sociala importanta.Lucrarile lui German si Mailander (1967 si 1988) demonstreaza ...si poate face parte din cotidian alaturi de periajul dentar.
Cancer de intestin subțire

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...corelează cu un risc mai crescut de apariție a cancerului), durata și amploarea bolii și cu gradul de displazie al mucoasei intestinului subțire. Boala celiacă ...în care există metastaze, prognosticul este nefavorabil. (4, 6, 7)
Hiperlipoproteinemii

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Lipidele reprezintă macromolecule complexe ce pot fi împărţite în lipide pure şi lipoproteine ce au rol de transportor. Lipidele pure sunt alcătuite din acizi graşi sau din esteri ai acizilor graşi şi pot fi împărţite astfel: Acizi graşi liberi (...
Sindromul de ansa aferenta

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...proximal, in afara continuitatii intestinala. Acest rest intestinal retine bila, secretiile pancreatice si alte secretii intestinale proximal de gastrojejunostoma, fiind numit astfel ansa aferenta.Sindromul de ansa aferenta este ...care conduce la perforatie intestinala sau gangrena cu sepsis abdominal.
Sindrom de citoliză hepatică

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Sindromulul de citoliză hepatică reprezintă distrugerea celulelor hepatice caracterizată prin creșterea nivelului transaminazelor serice. Apare în majoritatea afecțiunilor hepatice precum hepatita virală, hepatita autoimună, ciroza hepatică, tumorile hepatice sau poate fi indusă de anumite droguri, medicamente sau substanțe cum ar fi alcoolul.Citoliza reprezintă degenerarea și ...
Coledocolitiaza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...depus pigmenţi biliari precipitaţi şi săruri de calciu din bila coledociană. Calculii coledocieni primari se formează foarte rar la nivelul coledocului deoarece nu există la acest ...urmată de extragerea calculului;- Tub nazo-biliar;- Drenaj biliar percutan;- Chirurgical.
Cancerul pancreasului exocrin

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...fost studiată îndeosebi obezitatea de tip central (a trunchiului) și cea la vârste mici. Un studiu realizat în Marea Britanie arată că 10% din neoplaziile de ...radiografii ale zonei care indică îngustarea ductelor și posibila cauză. Prin canalul de lucru al endoscopului se pot recolta câteva celule din acest duct, pentru a ...aceste manifestări secundare sunt mai severe. [4, 5, 6]
1 2


Mai multe despre Bila (căutare avansată)