Blocaj renal

Blocaj renal-uropatie obstructiva care apare prin blocarea unor nefroni izolati sau unor grupuri de nefroni, ceea ce determina oligurie sau anurie.

Paralizia si blocajul renal

Secțiunea: Forum medical

...completa. stie cineva care sunt simtomele aparitiei unui Blocaj renal la persoanele paralizate??? ce precautii si ce tratament trebuie avut in vedere in asemenea cazuri?? va multumesc!
Ischemia mezenterică cronică

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...mai ales la pacienții cu diabet și boală renală terminală. acești pacienți nu pot dezvolta colaterale și pot dezvolta ischemie chiar și după ...au fost la fel pentru cele două grupuri. (8)
Hipocondru stang

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...stang poate implica anemie, oboseala, plenitudine gastrica. calculii renali pot provoca dureri in hipocondrul stang daca se gasesc catre partea superioara a ...ocluzia, tumorile sau distensia flexurii splenice sunt cateva dintre acestea.
Cai biliare - Vezica biliara

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...stabilesc raporturi cu vena cava inferioara si vena renala dreapta. de asemenea, in aceasta portiune prezinta raport si cu arcadele vasculare pancreaticoduodenale, ...stomac. coledocoenterostomie – legarea chirurgicala a canalului coledoc la intestin.
Patologia splinei - Splina

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...alte anomalii abdominale precum mezenter comun sau agnezie renala stanga si rezulta din exagerarea laxitatii si lungimii anormale a pediculului vascular si a ...micul bazin sub o greutate maxima de 6 kg.
Rinichiul spongios

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...distali și prezența a numeroase chisturi în zona medulară renală. [1]   alte denumiri sub care este cunoscută această afecțiune sunt: boala cacchi-ricci; ...animală pentru a preveni formarea calculilor de acid uric. [4]
Nefrocalcinoza

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...a descrie depozitarea de saruri de calciu in parenchimul renal datorita hiperparatiroidismului. astazi este folosit pentru a descrie calcificarile renale, difuze, fine la radiologie.in timpul ...cei cu hiperoxalurie tip i au cel mai grav prognostic.
Varice esofagiene

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...porto-sistemice sau transjugulare. sunturile porto-sistemice pot fi: porto-cave, mezo-cave, spleno-renale, mortalitate mare. suntul porto-sistemic transjugular - tips este o alternativa cu mortalitate mica dar numeroase ...ideala si este singura metoda care mareste durata de supravietuire.
Infectii urinare la copii

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...următoarele: cicatrici și leziuni glomerulare renale creșterea inadecvată în dimensiuni a rinichiului alterarea funcției ...mai ales în cazul copiilor foarte mici. [3], [4]
Stenoza pilorica hipertrofica la copii

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...prezente- deshidratarea poate determina hipernatremie sau hiponatremie si insuficienta renala. emeza persistenta determina pierdere progresiva de fluide bogate in acid clorhidric, rezultind retentia renala a ...in greutate normal daca boala a fost descoperita timpuriu.
Boala cronică de rinichi la copii

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...boala cronică de rinichi și insuficența renală erau în trecut probleme extrem de importante de sănătate întrucât se soldau în ...în momentul în care se găsește un donator compatibil. [4]
Varsaturile (emeza, voma)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...conditii mai severe cum este obstructia intestinala sau litiaza renala. varsatura difera de regurgitatie, desi cei doi termeni sunt frecvent folositi pentru aceeasi situatie. regurgitatia ...in acelasi timp. incurajati-l sa ia o pauza de masa.
Boala obstructivă carotidiană (Stenoza carotidiană)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...adesea implicate sunt arterele carotide, arterele coronare, aorta, arterele renale şi arterele membrelor inferioare, în timp ce artera mamară internă pare să fie cea mai ...la pacienţii cu toleranţă alterată la glucoză sau diabet zaharat.
Sindromul Budd-Chiari (Boala veno-ocluziva hepatica)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...conjunctiv mixt. tumori carcinomul hepatocelular, carcinomul celular renal, leiomiosarcomul carcinomul renal, tumora wilms, mixomul atrial drept. folosirea de contraceptive orale, sarcina ...pana la 8 ani dupa care este recomandabil transplantul hepatic.
Limfedemul

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... manifestarile dermatologice ale bolii cardiace si ale bolii renale erizipelul filarioza limfangiomul ...eficient doar in cazul limfedemului secundar. cazurile recalcitrante necesita amputatie.
Infectiile urinare si urolitiaza in sarcina

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ureteral de doua ori mai frecvent decit in pelvisul renal si afecteaza ambele uretere cu frecventa egala. 19% dintre cazuri sunt diagnosticate dupa primul trimestru. ...preeclampsia anemie maternala amniotita.
Vezica neurogena

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...azotului si a creatininei urinare pentru a detecta functia renala afectata. alte teste jurnalul urinarii reprezinta o inregistrare zilnica a activitatii vezicale a pacientului. este o documnetare ...pelvini si sunt critice pentru a mentine o continenta urinara.
Priapism

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cancerul de vezica urinara leucemia, carcinomul renal, melanomul. cauze farmacologice: agenti intracavernosi - papaverina, fentolamina, prostaglandina e1 ...fond. momentul tratamentului este singurul factor important care afecteaza prognosticul.
Chist osos

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...maro din hiperparatoridism metastaze prin carcinom renal sau tiroidian pseudotumora hemofilica chist hidatic ...trebuie monitorizati pentru toata viata datorita riscului de sarcom secundar.
Cancerul hepatic - Hepatocarcinomul

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... creatinina serica crescuta poate arata un sindrom hepato-renal sau boala renala intrinseca indicele inr este semnificativ pentru o posibila ...recurenta. dupa 2-3 ani intervalul de monitorizare poate fi largit.
63 rezultate. PAGINA: 12 3 4 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK