Coma alcoolica

Coma alcoolica este coma provocata prin intoxicatie alcoolica acuta. Este caracterizata prin: respiratie rapida si superficiala, tahicardie si tendinta la hipotensiune.

Ciroza hepatica alcoolica

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cauza principala a cirozei in lumile moderne. ciroza alcoolica se dezvolta la 10-20% dintre persoanele care consuma cantitati mari de alcool pentru mai ...alte cauze de boala hepatica, 70% la cinci ani.
Coma etilica

Secțiunea: Dicționar

...Coma etilica-sintagma medicala sinonima cu Coma alcoolica.
Hepatita alcoolica

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...hepatita alcoolica este inflamatia ficatului, determinata de distrugerea celulelor hepatice asociata consumului indelungat de alcool etilic. este ...evolueaza spre ciroza hepatica in mai putin de un an.
Ciroza hepatica - Patologia ficatului. Sindroame hepatobiliare

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...de factorii dietetico-nutritionali. in mod cvasiobligatoriu hepatita cronica alcoolica reprezinta etapa de tranzitie. estimativ se constata ca intre 10 - 20% dintre ...leziuni de grataj, stelute vasculare, eritroza palmara, xantelasma, hepatosplenomegalie.
Patologia ficatului. Sindroame hepatobiliare - Ficatul

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...substantelor medicamentoase... cititi mai multe aici. alcoolul si ficatul afectiunea hepatica alcoolica se traduce prin totalitatea leziunilor morfopatologice aflate in corelatie cu o gama larga de manifestari ...arterio-hepatica, cavernomul portal, colangita sclerozanta primitiva... cititi mai multe aici.
Encefalopatia Wernicke

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...diferentiata de urmatoarele afectiuni: Coma alcoolica si eventualele tulburari pasagere ale starii de constienta care apar la anumite substante farmaceutice ...20% se vor vindeca complet dupa un numar de ani.
Acidoza metabolica

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cu gap mare. metanolul este metabolizat de catre dehidrogenaza alcoolica la formaldehida si apoi la acid formic. formaldehida este responsabila de toxicitatea nervului optic si ...acidoza severa, insuficienta renala, simptome vizuale, nivel toxic al sangelui.
Ciroza hepatica

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...urma, la insuficienta hepatica. steatoza hepatica nonalcoolica – este o afectiune ce se caracterizeaza prin acumularea de grasimi in ficat, ducand la ...isi poate indeplini functiile, transplantul hepatic poate fi singura solutie.
Alcoolismul

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...si respiratori, tulburari de coagulare si disfunctii leucocitare. cetoacidoza alcoolica consumatorii cronici de alcool fac frecvent cetoacidoza alcoolica, care este diferita de cetoacidoza diabetica. cetoacidoza alcoolica ...situatie renuntarea la alcool aduce beneficii si imbunatateste calitatea vietii.
Deficienta de alfa-1 antitripsina

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...se face diagnosticul diferential cu: ciroza alcoolica hepatita autoimuna hepatitele virale hemocromatoza ...pentru a proteja plaminii. prognosticul pe termen lung este favorabil.
Encefalopatia hepatica (Encefalopatia porto-sistemica)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... infectii: meningoencefalite encefalopatii toxice: alcoolica, sindromul wernicke, sindromul korsakoff encefalopatii medicamentoase: sedative, hipnotice, analgezice ...asociata cu hepatita fulminanta este fatala in 80% din cazuri.
Intoxicația acută cu alcool etilic la copii și adolescenți

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...nedorite ale etanolului pentru ca aceștia să conștientizeze pericolul. (10)
Intoxicația cu alcool

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...48 de ore de la ultimul consum de alcool. [7]
Cetoacidoza diabetica

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...se face cu urmatoarele afectiuni: cetoacidoza alcoolica Coma hiperosmolara acidoza metabolica acidoza lactica ...antibiograma si cultura. este indicata inceperea unei terapii antibiotice empirice.
Intoxicația cu alcool metilic

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sub acțiunea unei enzime cunoscută sub denumirea de dehidrogenaza alcoolica (adh), în formaldehidă. in a doua fază de metabolizare a alcoolului metilic, acesta este transformat ...ale funcției motorii (tulburări de mişcare). [1], [2], [3], [4]
Sindromul hepato-renal

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...apare la bolnavii cu ciroza hepatica, frecvent de etiologie alcoolica care prezinta deja toate complicatiile severe ale bolii (ascita care necesita tratament diuretic cronic, encefalopatie ...ramine negativ in absenta transplantului hepatic aproape toti pacientii decedind.
Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...diferentiaza de: comele hipoglicemica, uremica, din tumorile cerebrale si alcoolica. tratament terapia preeclampsiei profilaxia. va fi reComandat repausul la pat, regimul alimentar hiperproteic, hiposodat, care sa furnizeze ...neuromotorii, tulburari vasculare, hipoxie indusa de anomalii ale tonusului uterin.
Intoxicaţia acută cu metanol

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de sursa de expunere şi prezentarea de urgenţă la medic.
Pancreatita acuta

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...prezinte o rata mai ridicata decit cei cu pancreatita alcoolica. la pacientii cu insuficienta severa organica mortalitatea este de 30%. pacientii cu necroza dar fara ...trei saptamini indica aparitia unui pseudochist sau a unui abces.
Sindromul Budd-Chiari (Boala veno-ocluziva hepatica)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... boala hepatica metastatica boala hepatica alcoolica boala hepatica granulomatoasa. tratament tratamentul depinde de cat de repede evolueaza si cat de ...pana la 8 ani dupa care este reComandabil transplantul hepatic.
27 rezultate. PAGINA: 12 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK