Determinarea frecventei cardiace

Determinarea frecventei cardiace- in caz de ritm sinusal regulat, se masoara distanta intre doua unde R, tinand cont ca un patratel are 1 mm si o durata de 0, 04 sec. , se transforma un minut in sutimi de secunda, care este egal cu 6000, apoi se imparte la numarul de sutimi de secunda gasite intre undele R. Simplu, prin simplificare se imparte 1500 la distanta R-R. Ex: distanta R-R este de 15 mm, se imparte 1500 la 15, rezultand o frecventa de 100. In caz de fibrilatie atriala se iau arbitrar 3 distante diferite ca lungime, se calculeaza frecventa pentru fiecare, se aduna cele trei rezultate si se imparte la 3, rezultand o frecventa medie. O metoda rapida de calcul se poate face astfel: se cauta o unda R ce se suprapune peste o linie groasa si apoi se cauta urmatoarea unda R. Daca ea cade pe urmatoarea linie groasa, frecventa este de 300/min. ; un interval de 2 linii groase reprezinta o frecventa de 300/2, adica 150/min, ; de 3 linii groase, 300/3, adica 100/min si de 4 linii, 300/4, o frecventa de 75/min.

Sincopa cardiaca

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...dar poate aparea la toate grupele de virsta. cauzele noncardiace tind sa fie mai intilnite la adultii tineri, in timp ce sincopa cardiaca este mai ...mai mare risc. virsta inaintata se asociaza cu cresterea frecventei bolilor coronariene si cele miocardice, aritmiile, instabilitatea vasomotorie, insuficienta autonoma, polineuropatia si consumul de medicamente. ...de morbiditate semnificativa, prin alterarea calitatii vietii si leziunile secundare.
Inima (cordul)

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...parasimpatic. inervaţia parasimpatică este realizată prin intermediu ramurilor cardiace cervicale şi toracale ale celor doi nervi vagi. nervii cardiaci cervicali superiori se ...3. angioplastia cu balon 4. valvuloplastia cu balon 5. aterectomia
Patologia pancreasului - Pancreasul

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...caracterului incoercibil spre care acestea evolueaza. in ordinea frecventei, complicatiile pancreatiei cronice sunt chistele si pseudochistele pancreatice, supuratiile pancreatice, diabetul zaharat, hipoglicemia, ...tulburari adrenergice, cu lipotimii, tremor, transpiratie, paloare, artimii cardiace, iritabilitate nervoasa. simptomele sunt accentuate de efort, consum de alcool, dieta necorespunzatoare, iar in ...afectiuni ale sistemului nervos central, precum sindromul von hippel-lindau.
Palpitatii

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...palpitatiilor sunt cresterea fortei de contractie a inimii, cresterea frecventei si perturbarea ritmului cardiac, excitabilitate crescuta a sistemului nervos. cauzele palpitatiilor cele mai frecvente cauze cardiace de palpitatii sunt aritmiile paroxistice: extrasistolie,tahicardie ventriculara, fibrilatie atriala, flutter atrial.cauzele extracardiace care produc palpitatii ...regasi increderea si a se reintoarce la o viata normala.
Hipotensiunea ortostatică

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...este mult mai frecventă în rândul persoanelor cu afecțiuni cardiace preexistente precum hipertensiunea arterială. [1], [2] cauze și factori de risc hipotensiunea ortostatică poate fi cauzată de ...vasodilatației caracteristică hipotensiunii ortostatice. [1], [2], [3], [4], [5], [6]
Insuficiența cardiacă acută

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de fapt, ultimul stadiu de evoluție a bolilor cardiace. insuficiența cardiacă acută se caracterizează prin agravarea precoce a manifestărilor clinice ale bolii, de ... zile de la debutul sindromului decompensator. [5], [9], [12]
Flutter atrial

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... ca aritmie primara in absenta unei boli cardiace structurale identificabile ca aritmie secundara in absenta unei boli cardiace structurale dar ...venelor pulmonare. testul de stres ajuta la evaluarea controlului frecventei cardiace. poate exclude ischemia si poate produce flutter atrial. studiile electrofiziologice ajuta la identificarea mecanismului ...a dezvolta insuficienta cardiaca in timpul flutter-ului este foarte crescut.
Anemia

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...situație sunt stimulate mecanismele de compensare: creșterea frecvenței cardiace, creșterea vitezei de circulație a oxigenului la nivel tisular, îmbunătățirea utilizării tisulare a ...la corticoterapie şi splenectomie. [1], [2], [9], [12], [14], [18]
Sindromul Lutembacher

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...congenitala este foarte rara, numarind sub 0,6% din bolile cardiace congenitale. prevalenta bolii reumatice cardiace si stenoza mitrala este mai mare in tarile vestice, dezvoltate ...mitrala si ritm sinusal, dar este utila in nreducerea frecventei cardiace la cei cu fibrilatie atriala cu sau fara insuficienta cardiaca dreapta. la pacientii cu ...imediat pentru fibrilatie consta in anticoagulare cu heparina si warfarina.
Boala Bornholm (pleurodinia epidemică)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...și cu inflamația testiculelor. de asemenea, pot apărea probleme cardiace: inflamația pericardului (pericardită); inflamația mușchiului inimii (miocardită) ...pentru mamă, dar mai ales pentru nou-născut. (4), (2), (3)
Sarcina oprită în evoluție

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...respiră și nu prezintă semne de viață, precum bătăile cardiace, pulsațiile cordonului ombilical sau mișcări definite ale mușchilor voluntari. bătăile cardiace trebuie diferențiate de ...suferit un deces fetal, ecografia frecventă le liniștește. (7)
Insolația

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... anumite afecțiuni sau condiții patologice precum afecțiunile cardiace, pulmonare, obezitatea sau sedentarismul persoanele care au mai suferit un episod ... comă prelungită cu deces. [4], [5], [7]
Insuficiența cardiacă cronică

Secțiunea: Boli și afecțiuni

cardiacă cronică reprezintă starea finală de evoluție a unei afecțiuni cardiace structurale și funcționale, caracterizată prin incapacitatea cordului de a asigura debitul circulator necesar activităților metabolice ...în stadiul avansat, deseori cu rezultate satisfăcătoare. [2], [3], [12]
Extrasistolele ventriculare

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...originara in ventriculi, care este declansata inaintea unei batai cardiace normale. este asociata cu numeroase boli structurale cardiace, ischemia cardiaca, aritmia congenitala, boala pulmonara. extrasistolele ...antiaritmice si reduc cererea de oxigen miocardic prin cresterea frecventei cardiace si a inotropismului. esmolol este un medicament pentru pacientii la risc de complicatii prin ...sau imediat dupa se indica o electrocardiografie pentru cardiomiopatia peripartum.
Regurgitare aortica

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...asimptomatica cu un curs progresiv rapid dupa instalarea simptomelor cardiace. datele studiilor efectuate cu privire la istoricul natural de regurgitare aortica severa cu functie ventriculara ...vasodilatatorilor. rar pot fi necesare glicozidele cardiace pentru controlul frecventei. se vor evita beta-blocantii in debutul activ. administrarea vasodilatatorilor poate fi indicata pentru ameliorarea functiei ...cei cu grosime sub 40 mm este 0% pe an.
Atrezie coanala (imperforatie coanala)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...precum: coloboma malformatii cardiace retard mintal si de dezvoltare. de asemenea orice conditie care determina depresia semnificativa ...cu surditate asociata. in asocierea charge diferitele procentaje ale frecventei anomaliilor sunt astfel: coloboma - 80% defectele ...ingrijirea postoperatorie presupune debridare si dilatare periodica. (5) (7)
Embolia gazoasă

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...la nivelul membranelor arterio-alveolare. mai departe, vor apărea aritmii cardiace, hipertensiune pulmonară, insuficiență cardiacă sau stop cardiac. (1), (2) de asemenea, dacă este implicată o ...importantă pentru a evita evoluția fatală a emboliei gazoase.
Lupusul eritematos sistemic și sarcina

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... monitorizarea antenatală a frecvenței cardiace fetale (testul non-stres și/sau profilul biofizic) ...asemănătoare celei postpartum pentru că este posibilă reactivarea bolii.
Feocromocitomul

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tip luptă-sau-fugi), determinând creșterea tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace. catecolaminele acționează prin receptorii α si β-adrenergici prezenți la nivelul a diferite organe si țesuturi ...este indicată pentru detecția precoce a unei recurențe sau metastaze.
Tulburările de conducere intraventriculare - Blocul de ramură

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... ramură prezintă o incidență relativ crescută de afecțiuni cardiace și moarte subită cardiacă, riscul cel mai crescut de moarte subită cardiacă fiind ...influențat de afecțiunile cauzale, care necesită tratament atent și individualizat.
38 rezultate. PAGINA: 12 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK