E122-carmoizina

E122 se mai numeste si azorubina si este un colorant obtinut artificial, fiind sarea disodica a acidului sulfo-4-naftilazo-1 (2-naftol 1 sulfoni 4). Acest colorant rosu provoaca reactii adverse la persoanele cu astm si la cele alergice la aspirina (salicilati). Nu se recomanda consumul frecvent de carmoizina, deoarece provoaca sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare. Este cancerigen si se adauga in alimente precum: bauturi alcoolice si nealcoolice, vinuri, spumante, fructe si legume confiate, produse fine de brutarie, produse de cofetarie, sosuri, mustar, condimente, produse lactate aromate, surimi, crustacee, icre de peste, snack, prajituri, biscuiti, croisant, suplimente alimentare.




Aditivii alimentari sporesc hiperactivitatea copiilor

» Secțiunea: Forum medical

Colorantii si aditivii alimentari sporesc nivelul de hiperactivitate al copiilor, potrivit unui studiu britanic publicat in editia electronica a revistei medicale The Lancet, relateaza AFP.     Aditivii alimentari sunt substante adaugate la produse alimentare pentru a le ameliora conservarea, gustul, aspectul sau pentru a le modifica culoarea.     Cercetatori de la Universitatea ...


Mai multe despre E122-carmoizina (căutare avansată)