E316

E316 sau erithorbat de sodiu este un antioxidant artificial care determina stabilizarea culorii, fiind stereoizomerul acidului ascorbic. Se utilizeaza la congelarea si ambalarea produselor din carne sau peste. Nu se recomanda consumul.


Antioxidanții alimentari - Alimentație

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...acestea să nu se altereze. Tocoferolii sau vitamina E (E306-E309) Din punct de vedere al structurii biochimice, tocoferolii sunt compuși naturali monofenolici, cu proprietăți antioxidante care alcătuiesc, alături de ...sunt rar utilizați în industria alimentară. Sărurile acidului galic (E310-E312) Dintre sărurile acidului galic, în industria alimentară din România se utilizează frecvent galatul de octil, galatul de propil și ...de butil-hidroxi-anisol este de 0,5 mg/kg. Esterii acidului ascorbic (E304) Esterii acidului ascorbic sunt derivați sintetici ai acid...


Mai multe despre E316 (căutare avansată)