Edem pulmonar acut

Edem pulmonar acut reprezinta inundatia brutala a plamanilor cu serozitate provenita prin transudatia capilarelor pulmonare. Se caracterizeaza printr-o mare dificultate respiratorie si expectoratie spumoasa.

Este o complicatiee reductibila a bolilor cardiovasculare, nefrita, a unor boli infectioase sau nervoase, intoxicatii.

DIAGNOSTIC: EDEM PULMONAR ACUT

Secțiunea: Forum medical

...in ce stadiu de risc de deces se afla .
Edemul pulmonar acut

Secțiunea: Dicționar

...Edemul pulmonar acut este o forma agravata de dispnee paroxistica determinat de aparitia unui transudat hematic care inunda ...putand deceda prin asfixie datorita invadarii pulmonare cu aceste secretii.
Edemul pulmonar

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Edemul pulmonar reprezinta o acumulare acuta sau cronica exagerata de lichid corporal (seros) in tesutul pulmonar, care apare consecutiv unor afectiuni ...tratamentul afectiunilor primare care ar putea declansa un Edem pulmonar.
Edemul picioarelor

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...pacientului. totusi, exista doua exceptii de la regula: hipertensiunea pulmonara si insuficienta cardiaca timpurie pot amandoua determina Edemul picioarelor inainte de manifestarile caracteristice evidente ale ...diferetierea intre Edemul venos si limfEdem nu poate fi facuta clinic, se indica limfoscintigrafie. totusi, aceasta diferentiere nu poate fi facuta intotdeauna datorita unei insuficiente ...piciorului, o tromboza venoasa profunda trebuie evaluate printr-un examen doppler.
Reumatismul articular acut - RAA

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...reumatismul articular acut este o boala inflamatorie a tesutului conjunctiv provocata de streptococul beta-hemolitic, cu patogenie infectios-imunologica, avind ...tahicardie atriala multifocala. studii imagistice radiografia toracica evidentiaza cardiomegalia, congestia pulmonara si alte elemente caracteristice insuficientei cardiace. echocardiografia identifica insuficienta valvulara si disfunctia ventriculara. studiul doppler ...repaus la pat, supravegheat pina la compensare si dieta hiposodata.
Trombembolismul pulmonar

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...trombembolismul pulmonar este fenomenul migrării unui embol din circulaţia venoasă periferică la nivelul arterelor pulmonare, cu ...ani. factorii de risc majori cuprind episoadele acute de tromboză venoasă profundă sau antecedentele de tromboză venoasă profundă, iar factorii de risc ...reacţii adverse sau lipsa de complianţă la acestea. [1], [3]
Cordul pulmonar cronic - CPC

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cordul pulmonar cronic (cpc) este definit clasic ca hipertrofia si dilatatia ventriculului drept (hvd - hipertrofie de ...reci sau dupa infectii virobacteriene.   frecvent, in perioadele de acutizare, apar accese de bronhospasm, cu dispnee expiratorie si wheezing. dispneea, initial intermitenta, in perioadele de ... transplantul pulmonar este rezervat numai bolilor grave, avansate si ireversibile.
Emfizemul interstitial pulmonar

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...emfizemul interstitial pulmonar este o boala pulmonara de lunga durata, progresiva, care determina mai ales scurtarea respiratiei. la ...plaminului afectat, leziunile mucoasei bronsice cu scleroza secundara, hipoventilatia acuta sau hipoxemia daca ventilarea unui plamin nu este adecvata, secretii excesive, hiperinflatia plaminului intubat sau ...fi mai util la copiii care dezvolta emfizem lobar sever.
Infarctul miocardic

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...coronari din alte surse, cum ar fi endocardita, embolia pulmonară, vasculita. alte cauze care determină scăderea aportului de oxigen cuprind: anemia severă din hemoragiile masive ...izolată, indicând complianța ventriculară diminuată în cadrul ischemiei cardiace acute. dispneea poate fi singura manifestare la persoanele în vârstă sau la pacienții cu diabet. greața, ...parțial de ateroscleroză. un spasm sever poate provoca infarctul miocardic.
Dispneea cardiacă - Inima (cordul)

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...de efort, ortopnee, dispnee paroxistică nocturnă, Edem pulmonar acut. cele mai frecvente cauze ale dispneei sunt: - pneumonia; - pleurezia; - astmul bronşic; - ...mitrală, hipertensiunea arterială şi infarctul acut de miocard.
Insuficienta hepatica fulminanta - Patologia ficatului. Sindroame hepatobiliare

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...si insuficienta respiratorie, care se traduce prin Edem pulmonar, in 37% din cazuri de insuficienta hepatica fulminanta, si sindrom de detresa respiratorie, in 35%. de asemeanea, pot aparea insuficienta renala acuta, coagulopatie si pancreatita acuta.
Cortizolul - Hormoni

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...glandele suprarenale ca răspuns la situațiile de stres acut, dar are de asemenea multiple implicații și roluri în homeostazia organismului. deși efectele ...acth sau crh din formațiuni tumorale non-hipofizare (tumori pulmonare, gastrice, pancreatice sau hepatice). boala cushing este un subtip produs prin secreția de acth de ...hipotalamusului sau hipofizei sunt responsabile de apariția insuficienței corticosuprarenaliene secundare.
Inima (cordul)

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...o prelungire ce poartă denumirea de conul arterei pulmonare. conul arterei pulmonare se continuă cu trunchiul arterei pulmonare. ventriculii sunt separaţi de atrii ...de efort, ortopnee, dispnee paroxistică nocturnă, Edem pulmonar acut. mai multe despre dispneea de cauză cardiacă citiți aici. sincopa se defineşte prin pierderea ...3. angioplastia cu balon 4. valvuloplastia cu balon 5. aterectomia
Sistemul venos

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...la nivel tisular la inimă, excepţie făcând venele pulmonare şi venele ombilicale (ȋn timpul vieţii intrauterine), ambele transportând sânge oxigenat la inimă. anatomie ...exagerată) şi senzaţia de căldură din cadrul tromboflebitei acute ȋn momentul ȋn care sunt afectaţi şi nervii periferici, pruritul (mâncărime intensă a pielii) ...circulaţia venoasă colaterală de la nivel peritoneal. 11. biopsia venoasă.
Cheagul de sange - Sângele

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...la jumatatea dreapta a inimii, apoi in artera pulmonara determinand embolism pulmonar. pe de alta parte, tromboza arteriala prin hipertensiune sau ateroscleroza poate deveni ...actiunea sa de detergent cationic. multe proteine ale fazei acute a inflamatiei sunt implicate in sistemul coagularii. in plus, bacteriile patogene pot secreta ...placii poate fi asociata cu activarea factorului tisular. (4)
Toxinele - Sistemul imunitar

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...numărului de tromobocite. se ajunge la insuficiență circulatorie acută și la prăbușirea tensiunii arteriale. Șocul endotoxic sau septic debutează brusc cu febră foarte ...care intră în organism prin inhalație declanșează cancer bronhopulmonar sau cancer esofagian. efectele biologice ale aflatoxinelor alimentare o dată ce micotoxinele au intrat în ...aur, plumb și arsen - deferoxamina - intoxicația cu fier.
Patologia intestinului subtire. Semne si simptome asociate - Intestinul subtire

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...factori care conditioneaza frecventa si consistenta scaunelor. diareea acuta se caracterizeaza prin episoadele de eliberare a scaunelor neformate desfaurate cu o frecventa ...in romania, frecventa este apreciata intre 15-30%. faza pulmonara a migrarii larvare este exprimata prin dezvoltarea tusei iritative, neproductiva insotita de disconfort ...sindromul carcinoid este relevant prin manifestari paroxistice si cronice.
Moartea

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...următoarele premise: evidenţierea clinică şi neuroimagistică a afectării acute a sistemului nervos central (creier şi măduvă spinării); eliminarea altor condiţii medicale ce ...de infecţiile respiratorii de tipul pneumoniei, bpoc (boala pulmonară obstructivă cronică), bolile diareice, hiv/sida, cancerul traheal/bronşic/pulmonar, diabetul zaharat, accidentele de maşină, fetusii ...din cauza mâncatului, o sută de mii” – benjamin franklin
Patologia peretelui toracic - Toracele

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...extensia deficientei cartilajelor poate implica manifestarea unei hernii pulmonare, a unei miscari respiratorii paradoxale sau o aplatizare a peretelui toracic la acest ...in general la manifestarea insuficientei respiratorii sau circulatorii acute. 80% din totalul traumatismelor toracice apar in contextul politraumatismelor, restul singular, iar dintre sexe, ...peretelui toracic in cancerul de rinichi, prostata, tiroida sau colon.
Patologia mediastinului - Mediastinul

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

... este reprezentata de afectiunile inflamatorii sau infectioase. infectiile mediastinului mediastinita acuta se traduce prin diseminarea rapida prin planurile areolare ale mediastinului a unui proces ...cailor aeriene, cauza exitusului fiind de regula cordul pulmonar sau insuficienta respiratorie. emfizemul mediastinal este extrem de rar intalnit, provocat de prezenta aerului ...in cazul malignitatilor se practica suplimentar radioterapie si chimioterapie.
336 rezultate. PAGINA: 12 ..... 16 17 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK