Febra ganglionara

Febra ganglionara este o boala infectioasa acuta, de etiologie virala, sporadica sau epidermica, ce apare mai ales la adultii tineri.

Se manifesta prin febra, monocitoza sanguina importanta(60-80%), angina, poliadenopatie si, uneori, eruptie cutanata.

Unele semne clinice pot lipsi. In cursul bolii apar anticorpi specifici pe evidenţa carora se sprijina diagnosticul de laborator.
Boala dureaza una sau mai multe saptamani.

Este sinonim cu mononucleoza infectioasa, angina monocitara si cu boala sarutului (prelungit), deoarece virusul se transmite prin saliva.

Sindromul febril prelungit

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... puncţie lombară; ecografie abdominală, computer tomograf.
Boala zgirieturii de pisica

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de anticorpi care depaseste 1:64 sugereaza infectie recenta. biopsia:biopsia ganglionara nu este de obicei indicata in cazurile tipice, datorita morbiditatii asociate. aspiratia ganglionara ...pacientului. excizia unui granulom ocular persistent poate fi indicata.
Patologia pancreasului - Pancreasul

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...cancerul se afla deja in faza de invazie ganglionara si metastatica. durerea survine in aproximativ 75% din totalul cancerelor de cap pancreatic si ...afectiuni ale sistemului nervos central, precum sindromul von hippel-lindau.
Limfa

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...stabili cauza locală sau generală ce a determinat apariţia adenopatiei.
Sângele

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...plasmocite - 0,5-2%; celule reticulare - 0,5-2%.
Limfomul Hodgkin

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de singerare,menstruatie prelungita, petesii. rar bolnavii pot experimenta durere ganglionara la consumul de alcool. stadializarea bolii:- afectarea unei singure zone ganglionare sau extralimfatice- afectarea a doua ...dezvolta o complicatie numita boala grefa – contra - gazda.
Adenopatii cervicale

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... specialist sau efectuarea, în cazul ideal, al unei antibiograme.
Antrax

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...la nivelul ganglionilor mediastinali; rapid se produce necroza hemoragica ganglionara cu mediastinita hemoragica.carnea contaminata si insuficient preparata va conduce la aparitia formelor gastrointestinale de antrax. ...pune in evidenta prezenta anticorpilor indreptati impotriva bacilului de antrax.
Tumorile testiculare (cancerul de testicul)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ganglionilor mediastinali si cel al ganglionilor supraclaviculari stangi. diseminarea ganglionara se poate produce si in alta directie (spre ganglionii iliaci externi si obturatori) in cazurile ...asigura o supravietuire de aproape 100 % la 5 ani.
Limfoamele non-Hodgkin

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...diseminarea de ambele parti ale diafragmului- stadiul iv: diseminare extraganglionara, in alte organe si tesuturi. diagnostic diagnosticul de laborator trebuie sa stabileasca mai intii tipul histologic de ...morbiditatea pe termen scurt la chimioterapie este un factor considerabil.
Leucemia limfoida cronica - LLC

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...trei zone ganglionare afectate c. atingere ganglionara difuza, anemie, scadere a numarului de plachete sangvine in formele simple, asimptomatice (stadiul a), este suficienta ...doar unui numar redus de pacienti cu leucemie limfoida cronica.
Hepatocarcinomul fibrolamelar

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...opțiunile terapeutice și speranța de viață a acestor pacienți.
Cancerul renal

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...regionali nu pot fi evaluati n0- nu exista invadare ganglionara n1- metastaza intr-un singur ganglion limfatic regional n2- metastaze in mai multi ganglioni limfatici regionali ...formele localizate (t1-2n0m0) dar scade spre 6-7% in cele metastatice.
Tuberculoza genitală

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...uterele afectate de tratamentul cu dietil-stilbestrol. (15, 16, 18)
Histiocitoza cu celule Langerhans

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...leziuni monoostotice, cu sau fara diabet insipid asociat, afectare ganglionara de vecinatate cu rash cutanat - leziuni poliostotice fiind afectate simultan mai multe osoase sau ...terapiei cu anticorpi monoclonali sunt variante terapeutice pentru viitorul apropiat.
Tumori uroteliale

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tumorile pielo-caliceale sub forma unor imagini echodense, hidronefroza, extensia limfo-ganglionara si eventuale metastaze viscerale. tomografia computerizata sisau imagistica prin rezonanta magnetica sunt ...durerii si asigurarea unui sfarsit demn pentru bolnavul in cauza.
Cancerul de colon

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...locale a tumorii primare. n = adenopatii (invazia ganglionara) nx – ganglionii limfatici regionali nu pot fi evaluati n0 – fara invazie în ganglionii ...functiei hepatice si a tubului digestiv sunt foarte mari.
Ganglioni limfatici măriți

Secțiunea: Semne și simptome

...hiv sau tuberculoză, febră şi/sau scădere ponderală, splenomegalie. [4]
Umflătura inghinală

Secțiunea: Semne și simptome

...chirurgical și presupune excizia formațiunilor tumorale. [1], [2], [3], [6]
ganglion marit

Secțiunea: Forum medical

...gura si a zis ca am amigdalita cu adenopatie ganglionara si mi-a dat sa iau amoxacilina si ketonal de 3 ori pe zi. eu nu ...gresit si ce trebuie sa fac in continuare. va multumesc
24 rezultate. PAGINA: 12 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK