Forme de stomatita

Forme de stomatita
-stomatita eritematoasa sau catarala apare cu o mucoasa rosie, tumefiata cu senzatie de uscaciune, hiposalivatie, uneori cu depozite alb-galbui; se intalneste in proteze dentare inadecvate, la fumatori, alcoolici, igiena deficitara.
-stomatita aftoasa sau ulceroasa se caracterizeaza prin prezenta unor vezicule care se sparg si lasa ulceratii superficiale, dureroase, cu margini galbui si areola eritematoasa. Apare in infectiile cu herpes virus, sindrom Behcet.
-stomatite ulceroase si ulceromembranoase apar in infectii cu fusospirili si se manifesta prin mucoasa bucala sfacelata cu ulceratii neregulate, acoperite de depozite cenusii; este insotita de hipersalivatie si dureri la masticatie.
-stomatitele gangrenoase apar pe fondul unor boli grave (boli eruptive, SIDA) datorita infectiei cu fusospirili si streptococi putand avea evolutie mutilanta.
-stomatita cremoasa: aparitia de depozite albicioase cremoase secundare tratamentului prelungit cu antibiotice sau corticoizi, frecvent fiind incriminata infectia cu Candida albicans.
-leucoplazia buzei poate sa se continue si la nivelul fetei interne a obrajilor sau pe planseul bucal constituind leziuni precanceroase.
-stomatite de cauze hematologice: prezenta de leziuni purpurice si ulcerohemoragice in caz de leucemii acute, cronice, purpura trombocitopenica.

Stomatita Aftoasa Recurenta, afte imense

Secțiunea: Forum medical

...buna, am fost diagnosticat su stomatita aftoasa recurenta. fac afte de la 16 ani ( am 22 de ani). le fac ...o afta imensa care o am in acest moment. http://s10.postimage.org/892oncf61/afta2012.jpg
Stomatita Aftoasa Recurenta, afte imense pana la 4 cm

Secțiunea: Forum medical

...buna, am fost diagnosticat su stomatita aftoasa recurenta. fac afte de la 16 ani ( am 22 de ani). le fac ...cu o afta imensa care o am in acest moment. http://s10.postimage.org/892oncf61/afta2012.jpg
Stomatita aftoasă cronică recidivantă

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...stomatita aftoasă cronică recidivantă (ras) este o afecțiune inflamatorie cronică a mucoasei bucale, caracterizată prin ...se va renunța la fumat, bauturi alcoolice, alimente exagerat condimentate.
Stomatopatiile purtatorului de proteza dentara

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...evita iritația cronică ca și precursoare a malignizării leziunilor. stomatita de proteză apare în proporție de până la 50% sau mai mult la purtătorii ... pentru a depista precoce leziunile ce se pot instala.
Patologia orala - Cavitatea bucala (gura)

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...nesigure, accidentelor rutiere sau in urma violentei. noma sau stomatita gangrenoasa este o leziune ce afecteaza copii care traiesc in conditii precare in ...palatul. uneori poate determina si simptome de hiperplazie gingivala.
Patologia pancreasului - Pancreasul

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...include diabet zaharat moderat, eritem pemfidoid necrolitic migrator, stomatita, vulvovaginita, anemie, bilant ponderal negativ. prin rezectia tumorii, simptomele dispar doar in 33% din ...afectiuni ale sistemului nervos central, precum sindromul von hippel-lindau.
Patologia colonului. Semne si simptome asociate - Colonul - Intestinul gros

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...nivel cutanat, pyoderma gangrenosum este caracteristica rectocolitei, iar stomatita aftoasa este cea mai des intalnita la nivelul mucoaselor. manifestarile hepatice sunt asociate cu ...hipotensiunea arterala ortostatica si edemele completeaza ocazional tabloul clinic
Patologia intestinului subtire. Semne si simptome asociate - Intestinul subtire

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...de absorbtie a zincului. conduce la eruptii veziculo-pustuloase, stomatita, diaree, hipotrofie, alopecie, apatie si fotofobie. administrarea preparatelor din zinc actioneaza favorabil impotriva ...sindromul carcinoid este relevant prin manifestari paroxistice si cronice.
Conjunctivita din eritemul polimorf

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...care se pot asocia acestei boli – leziuni de stomatita pseudomembranoasa, afte ale mucoasei bucale sau afte vulvare. boala determina o afectare bilaterala a membranei ...la nivelul mucoasei bucale. singurul tratament disponibil este cel simptomatic.
Pericoronarita

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...evolua până la necrozare;3. limfadenita supurată a zonei submandibulare;4. stomatita ulcerativă;5. nevrita nervului mandibular sau nevralgia sa;6. actinomicoza;7. formarea de chisturi paradentale sau a cheratochisturilor;8. ...de os, ceea ce complică esențial extracția molarului de minte.
Sprue tropical

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...paloare modificari ale mucoasei bucale: glosita, stomatita edeme. diagnostic studii de laborator steatorea, malabsorbtia nutrientilor si anemie ...peste 6 luni terapia antibiotica se prelungeste la un an.
Intoxicația cu mercur

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...niciun risc asociat cu spargerea unui termometru clasic. (2, 5)
Micoza cutanată

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...diferențial cu tinea unghium deoarece abordarea terapeutică este diferită. stomatita candidozică pacientul care se prezintă cu stomatită candidozică are în general diabet zaharat, hiv, ...tratament antimicotic în doze mici, zilnic pentru toată viața.
Pelagra - deficienta vitaminei B3 - niacina

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ulcere, tardiv devine atrofica. alte manifestari clinice includ chelioza, stomatita angulara si candidoza. buzele sunt inflamate, aspre si stralucitoare. afectarea digestiva determina anorexie, greata, varsaturi, ...este diagnosticata si tratata corespunzator prognosticul pentru recuperare este excelent.
Anemia feriprivă

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de concentrare; în cazurile severe: stomatita, cheilita, gastrita atrofică. (5, 6) diagnostic deși medicul este orientat spre diagnosticul de anemie de ...după atingerea valorilor normale, pentru refacerea depozitelor de fier. (11)
Neutropenia

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de pneumonie: tuse, dispnee febra, stomatita, infectii periodontale limfadenopatie cervicala, infectii ale pielii ...recuperarea pacientului depinde de cistigarea unui numar adecvat de neutrofile.
Alergia la nichel - înroșirea pielii după purtarea bijuteriilor

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...episoadele viitoare, însoțită de un tratament și un diagnostic corect.
Sindromul Shwachman-Diamond

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... tratamentul sindromului shwachman-diamond este simptomatic. (1, 2)
Conjunctivita neonatală

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...însărcinate și tratarea infecțiilor existente încă din perioada gravidității. (6)
Bolile inflamatorii intestinale - manifestarile extradigestive

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...anti-tnf-alfa determina rezultate promitatoare. [5] piodermatita vegetans si piostomatita vegetans piodermatita vegetans este o manifestare cutanata rara aparuta in bolile inflamatorii intestinale. apare ...data fiind si asocierea cu cancerul de colon. [6]
26 rezultate. PAGINA: 12 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK