Fructe bogate in fibre

Alimente bogate în fibre - Alimentație

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...mulți dintre noi asociem consumul de fibre cu sănătatea digestivă. cu toate acestea, consumul de alimente bogate în fibre alimentare poate scădea riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet, poate îmbunătăți sănătatea pielii și ...și la reducerea colesterolului. se găsește în orz, fulgi de ovăz, fasole, nuci și fructe, cum ar fi mere, fructe de pădure, citrice și pere. alimente bogate în fibre fasole lentilele și fasolele sunt o modalitate ...
Dietele bogate în fibre sunt asociate cu o rezistenţă mai scăzută la antibiotice a bacteriilor din tractul digestiv - Nutriție

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...unite, adulții sănătoși care au o dietă variată ce conține cel puțin 8-10 g fibre solubile pe zi au mai puține bacterii rezistente la antibiotice în tractul lor digestiv. rezistenţa la antimicrobiene (ram), care se referă ...cum sunt fasolea, lintea, mazărea, din semințe și nuci, dar și din vegetale și fructe precum morcovii, brocoli sau fructe de pădure. în acest studiu la care au participat 290 de adulți sănătoși, cercetătorii ...s-au dovedit a avea și o diversitate mai scăzută a bacteriilor din intestin.sursa: science daily
Cum să suplimentezi fibrele din alimentație (și cantitatea de fibre recomandată zilnic) - Stil de viață

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...încadrează în cantitatea zilnică recomandată. femeile ar trebui să consume 25 de grame de fibre pe zi, în timp ce bărbații ar trebui să ajungă la 38 de grame. pentru persoanele cu vârsta peste 50 ...volumul scaunelor și pot scădea nivelul colesterolului din sânge. fibra solubilă se găsește în fructe (cum ar fi mere, portocale și grapefruit), legume, leguminoase (precum fasole uscată, linte și mazăre), orz, ovăz și tărâțe de ...puțin cinci porții de fructe și legume în fiecare zi. fructele proaspete sunt puțin bogate în fibre decât cele la conservă. mănâncă fructe în loc să bei sucuri, deoarece acestea sunt lipsite de fibre. de ...
Consumul mai multor fibre alimentare ar putea stimula pierderea în greutate - Nutriție

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...în încercarea de a slăbi, un consum mai mare de fibre ar putea susține procesul pierderii kilogramelor în plus, oferind și beneficii pentru sănătate. aceasta este ipoteza pe care o echipă ...de fibre nu impune nicio restricție, în schimb recomandăconsumul a cât mai multe alimente bogate în fibre. astfel,cercetătorii consideră că această dietă este mult mai permisivă,putând fi mult mai ușor de urmat, pentru că alimentele ...inclus mai multe recomandări: limitarea caloriilor printr-un consum mai mare de fructe, legume și cereale integrale; consumul a minimum 30 de grame de fibre pe zi; ...
O dietă bogată în fibre ar putea oferi protecție împotriva alergiilor alimentare - Nutriție

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...potrivit unui studiu recent publicat în jurnalul științific cell reports o dietă bogată în fibre și vitamina a poate influența flora bacteriană intestinală astfel încât să prevină sau să suprime simptomele provocate de alergiile alimentare.  ...o dietă bogată în fibre alimentare și vitamina a, care se găsesc în majoritatea fructelor și vegetalelor. grupul de control a primit o alimentație cu un conținut mediu de fibre, zaharuri și calorii. în grupul ...diminuat.concluziile cercetării necesită însă confirmarea și în cazul oamenilor. acestea subliniază importanța unei diete bogate în fibre alimentare, provenite în special din legume, vegetale și fructe bogate în vitamina a, pentru sănătatea organismului, dar mai ...
Dieta bogată în fibre ajută la protejarea împotriva infecției cu Clostridioides difficile - Nutriție

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...faza acută a infecției, acest nou studiu aduce o perspectivă inovatoare: dieta bogată în fibre și metabolitul rezultat din fermentarea acestora, acetatul, reglează expresia moleculei mhc-ii la nivelul celulelor epiteliale intestinale. această reglare reduce inflamația ...dieta are un impact direct asupra microbiomului și asupra metaboliților produși de acesta. alimentele bogate în fibre, precum cerealele, fructele și legumele, sunt fermentate de bacterii, ducând la formarea de scfa care contribuie la menținerea sănătății intestinale și la stimularea ...
O dietă bogată în fibre ar putea avea un efect pozitiv asupra bolilor inflamatorii articulare - Nutriție

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...organismului. cercetătorii de la friedrich-alexander-universität erlangen-nürnberg (fau) au descoperit că o dietă bogată în fibre poate avea o influență pozitivă asupra bolilor inflamatorii articulare cronice, ceea ce duce la oase mai puternice. cheia pentru efectul ...dietă sănătoasă împotriva bacteriilor, dar consumul de müsli în fiecare dimineață, precum și suficiente fructe și legume pe tot parcursul zilei ajută la menținerea unei bogate specii de bacterii”, a concluzionat acesta. sursa: news medical
Băuturile bogate în fructoză lichidă pot crește riscul de hipertrigliceridemie și implicit al afecțiunilor cardiovasculare - Nutriție

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...ficat este mai decisiv decât cel al introducerii în alimentație a grăsimilor. „în dietele bogate în grăsimi care sunt suplimentate cu fructoză lichidă, această monozaharidă este capabilă să inhibe oxidarea lipidelor în ficat și să ...fructoza este luată sub formă lichidă. în ceea ce privește aportul de fructoză din fructe, deoarece cantitatea este semnificativ mai redusă, dar și fiindcă procesul de mestecare a fructelor și prezența altor elemente în fructe, precum fibrele, încetinește absorbția fructozei, efectele nu au fost observate.sursa: science daily
Cele mai bune fructe - Alimentație

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...un consum bogat de fructe este o modalitate excelentă de a îmbunătăți sănătatea generală și de a reduce riscul de boală. fructele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale și sunt bogate în fibre. fructele oferă, de asemenea, o gamă largă de antioxidanți care stimulează sănătatea, inclusiv flavonoidele. un studiu din 2014 a clasat ...
Consumul de fructe este asociat stării de bine și unui risc mai mic de simptome depresive - Nutriție

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...în jurnalul științific british journal of nutrition a arătat că un consum regulat de fructe este asociat unei stări de spirit mai bune și unui risc mai mic de simptome asociate depresiei. (1) de asemenea, ...și o mai bună sănătate mintală. (5) deși atât fructele cât și legumele sunt bogate în fibre, antioxidanți, vitamine și minerale, cercetătorii cred că fructele sunt mai benefice deoarece majoritatea legumelor se consumă prin preparare termică, moment ...
Pentru o gustare sănătoasă cu fructe, ce să alegi? - Nutriție

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...massachusetts amherst au analizat valoarea nutrițională a diferitelor tipuri de gustări pe bază de fructe, descoperind că doar trei categorii - fructele uscate, piureul de fructe și fructele conservate în suc propriu - corespund recomandărilor ...mai bun profil nutrițional, având cea mai mare densitate de nutrienți și conținut de fibre, și cel mai scăzut nivel de zahăr adăugat.pe de altă parte, gustările aromatizate cu fructe, cum ar fi jeleurile, au ...aportul de fructe în dieta lor este să aleagă gustări pe bază de fructe bogate în nutrienți.cercetarea, condusă de amanda kinchla și alissa nolden, a fost prima de acest fel care a investigat care gustări ...
Fructe și semințe care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică - Nutriție

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...științifică recent realizată de specialiștii ift (institute of food technologists) prezintă publicului 9 „super fructe și semințe” care ar răspunde, potrivit acestora, nevoii consumatorilor de a introduce în alimentația lor produse mai sănătoase, mai puțin ...fito-nutritive, vitamine, minerale și antioxidanți.2. semințele de in reprezintă o sursă importantă de proteine, fibre, antioxidanți, fitoestrogeni și acizi grași omega-3. mai mult, un studiu științific recent – health canada, 2014 – a arătat că ...specialitate.6. fructele acai sunt considerate bune pentru sănătatea noastră, având proprietăți antiinflamatorii. acestea sunt bogate în acizi grași și antocieni.7. vișinele au un conținut ridicat de antocieni, având o puternică acțiune antioxidantă. persoanele care consumă ...
Fibrele dietetice - Alimentație

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...fibrele dietetice sunt componente esențiale ale unei alimentații sănătoase, adesea subestimate, care pot preveni însă o multitudine de afecțiuni extrem de ...colesterol din sânge și la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. exemple de alimente bogate în fibre solubile includ ovăzul, fructele, leguminoasele și unele legume. pe de altă parte, fibre insolubile favorizează tranzitul intestinal și previn constipația. alimente bogate în fibre ...
Compuși fenolici din cireșe și fructe de pădure pentru managementul bolilor cronice și reducerea riscului cardiovascular - Nutriție

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...studiul publicat în jurnalul nutrients evidențiază impactul consumului de cireșe și fructe de pădure asupra sănătății cardiovasculare, subliniind potențialul lor în prevenirea bolilor cardiovasculare (bcv). studiul a compilat date din multiple cercetări ...compușilor fenolici din aceste fructe asupra sănătății cardiovasculare. cireșele și fructele de pădure sunt bogate în nutrienți, fibre și compuși bioactivi, precum flavonoidele, stilbenele și acizii fenolici. aceste substanțe reduc stresul oxidativ și activitatea inflamatorie, favorizând vasodilatația, scăderea ...
Diabetul și fructele - consumul de fructe la diabetici - Diabet, boli de nutriție și metabolism

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...sânge, în timp ce altele pot ajuta la menținerea glicemiei în limitele normale. includerea fructelor în alimentația zilnică a diabeticilor constituie un subiect intens dezbătut, modul de consum al acestora punându-și amprenta asupra sănătății generale ...dietă echilibrată, care să includă alimente cu conținut scăzut de carbohidrați și zaharuri simple, bogate în fibre, proteine ​​și grăsimi sănătoase. fructele constituie o parte importantă a dietei, cu condiția ca acestea să fie consumate cu moderație. ...
Sfaturi pentru consumul de fibre - Fibrele alimentare

» Secțiunea: Dieta și alimentație sănătoasă

...doriți să vă îmbunătățiți alimentația, sporind numărul de fibre de la fiecare masă?  iată câteva idei pentru mâncăruri și gustări bogate în fibre: începeți ziua cu un mic dejun format din cereale bogate în fibre - acestea ...fasole neagră prăjită, chips-uri de tortilla sau sos salsa.  consumați fructe la fiecare masă. merele, bananele, portocalele, sau perele sunt surse foarte bune de fibre. gustările sunt ...
Cum adaugi ușor fibre în alimentația ta - Alimentatie sanatoasa - sfaturi

» Secțiunea: Dieta și alimentație sănătoasă

...unei diete sănătoase. aceștia se referă la carbohidrați complecși, la alimente precum cerealele integrale, fructele cu coajă lemnoasă, fasolea și semințele care sunt compuse în mare parte din molecule complexe de zahăr, necesitând mult timp ...are nevoie pentru a furniza energie. unul dintre cele mai mari beneficii ale alimentelor bogate în carbohidrați complecși este faptul că conțin și cantități mari de fibre. fibrele sunt părțile indigestibile ale alimentelor vegetale și se găsesc în principal în fructe, legume, cereale integrale și leguminoase și ...
Sfaturi pentru consumul de fructe - Alimentatie sanatoasa - sfaturi

» Secțiunea: Dieta și alimentație sănătoasă

...fructele sunt sanatoase si delicioase, de aceea ar trebui incluse zilnic in alimentatia noastra. pentru a profita la maximum de beneficiile ...intregi sau feliate in locul sucului, pentru a va bucura de  avantajele oferite de fibrele alimentare. selectati fructele bogate in potasiu, precum bananele, prunele si sucul de prune, piersicile uscate, caisele, cantalupul, pepenele galben si sucul de portocale. ...
Fructele de mare - beneficii și riscuri pentru sănătate - Alimentație

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...fructele de mare, alături de pește sunt printre alimentele ce se recomandă frecvent a fi incluse într-o dietă echilibrată, deoarece conțin ...vitamina a, b6, b12 și d [12]. de asemenea, majoritatea fructelor de mare sunt bogate în potasiu și fosfor [1]. în particular, creveții, scoicile, calamarul și langustinele sunt surse bune de seleniu, zinc, iod și ...sănătatea consumatorilor. rezultatele au arătat că ingestia microplasticelor este minimă spre deosebire de alte fibre din mediu la care oamenii sunt expuși constant (ambalaje, fibre sintetice textile, microplastice din praf) [22]. 4. riscul alergic alergia la ...
Litiaza renala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...(cancer, boli renale, hiperparatiroidism). cresterea concentratiei de oxalati in urina se datoreaza unei alimentatii bogate in aceasta substanta sau unor factori genetici. calculii de struvita aceasta categorie reprezinta 10% -15% din cazurile de calculi renali. sunt compusi ...– reprezinta o combinatie de calciu si oxalati. acestia din urma se gasesc in fructe si legume. factorii care determina cresterea concentratiei de calciu in urina sunt: aportul excesiv de vitamina d, tratamentele cu hormoni ...recomandate de calciu, fara a le depasi in mod inutil. consumul de alimente bogate in fibre alimentele bogate in fibre insolubile reduc absorbtia calciului in intestin si prin urmare, nivelul de calciu din urina. consumul de ...
Scaune rare

» Secțiunea: Semne și simptome

...care contribuie la constipație este reprezentat de obiceiurile alimentare incorecte. o dietă lipsită de fibre suficiente și aportul inadecvat de lichide, în special în combinație cu un consum mare de alimente procesate, poate favoriza constipația. ...pentru promovarea mișcărilor intestinale regulate. acest lucru poate fi realizat prin încorporarea mai multor fructe, legume, cereale integrale și leguminoase în dieta persoanelor predispuse la constipație. hidratarea adecvată este, de asemenea, importantă. consumul de apă ...apă și adaugă volum scaunului, ajutându-l să se miște mai rapid prin intestine. alimentele bogate în fibre insolubile includ grâul integral, nucile și numeroase soiuri de legume. (3) hidratarea adecvată este strâns legată de gestionarea ...
Crampe după masă - cauze, tratament și sfaturi utile

» Secțiunea: Semne și simptome

...aceste alimente irită stomacul. este bine să nu consumi pe stomacul gol suc de fructe sau roșii și eventual să le înlocuiești cu apă sau ceai pentru a evita crampele după masă ...alte simptome. poți preveni constipația prin alegerea unei diete echilibrate în care să predomine fibrele și prin consumul de lichide (18, 19) medicația pentru hipertensiune arterială – medicamentele care tratează hipertensiunea ...stomac. limitează-le sau evită-le cu totul. dacă alegi să consumi fructe și legume proaspete bogate în fibre vei vedea că și digestia ta se va îmbunătăți Ține un jurnal alimentar și ...
Senzația de defecație incompletă

» Secțiunea: Semne și simptome

...(pacienții pot fi îndrumați să își ajusteze dieta pentru a include mai multe alimente bogate în fibre și să consume suficiente lichide); utilizarea laxativelor (poate fi recomandată pentru a ameliora constipația și a ...și bogate în fibre (consumul regulat de alimente bogate în fibre, cum ar fi fructele, legumele și cerealele integrale, poate îmbunătăți tranzitul intestinal și poate ajuta la evitarea constipației); consumul unei ...
Picioare reci

» Secțiunea: Semne și simptome

... prevenție se recomandă: urmarea unei diete sărace în grăsimi, sare, zahăr și bogate în fructe, legume, proteine și fibre. exerciții fizice zilnice;  evitarea fumatului și a stresului;  evitarea mediului rece, ...
Diverticuloza si diverticulita

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...portiune a intestinului gros. vegetarienii si alte persoane ce consuma o cantitate mare de fibre alimentare prezinta o incidenta scazuta a aparitiei de diverticuloza. formele usoare de diverticulita se trateaza cu odihna, regim alimentar si ...dezvolta niciodata diverticulita. pentru a preveni ambele boli diverticulare, se recomanda consumarea de alimente bogate in fibre.desi mecanismele patogenice ale bolilor diverticulare nu sunt pe deplin intelese, este evident ca ele sunt legate de interactiuni ...caror locuitori consuma o dieta bogata in fibre.alimentele bogate in fibre sunt cerealele integrale, fructele si legumele. fibrele alimentare (atat solubile cat si insolubile) au efectul de a preveni constipatia. obstructia mecanica a unui diverticul, ...


Mai multe despre fructe bogate in fibre (căutare avansată)