Dicţionar medical - explicaţii termeni medicali
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Boli și afecţiuni Semne și simptome Anatomie și fiziologie Medicamente Proceduri medicale Dicţionar medical

Giemsa coloratie

Coloratie May-Grunwald-Giemsa

Secțiunea: Dicționar

...coloratie may-grunwald-Giemsa-tip de coloratie uzuala pentru celulele sanguine folosind eozina si albastru de metilen.
Cromozomul

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...caracterele fenotipice ale urmașilor indivizilor expuși la agenți toxici.
Trahomul

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...face prin microscopie directa care urmareste incluziunile intracelulare prin coloratie imunofluorescenta, coloratie Giemsa sau lugol sau prin cultivare pe culturi celulare sau in sacul vitelin ...chirurgical realizeaza cauterizarea foliculilor si cura sechelelor prin operatii plastice.
Granulomul inghinal

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...organismele sunt observate in citoplasma histiocitelor. caracteristic prezinta coloratie bipolara. pot fi identificate prin biopsie tisulara si coloratii speciale. daca este necesar un ...zile de la debutul simptomelor pacientului trebuie examinat si tratat.
Rinosclerom

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... bacteria poate fi identificata prin coloratie gram, schiff, Giemsa si cu argint evaluarea cu computer tomograful arata ...si debriurilor posibilitatea de administrare a oxigenului.
Filarioza Loa-loa

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...reacțiile adverse neurologice pe care le poate da tramanentul). (3)
Conjunctivita infectioasa

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cultura si coloratia:specimenele trebuie obtinute pentru cultura si coloratie daca inflamatia este severa in infectiile cronice sau recurente, cu reactii conjunctivale atipice ...miinile frecvent si sa evite contaminarea bazinelor publice de inot.
Infectia cu Chlamydia trachomatis

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...la barbat, secretie cervivala la femeie). frotiul in coloratie Giemsa nu este suficient de sensibil, detectand doar 15% din infectii la barbati si ...in ultimele 60 de zile care preceda diagnosticul. [4]
Ehrlichioza

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...imunitar, cu rol in distrugerea agentilor straini) cu ajutorul coloratiei Giemsa.ehrlichiile au fost descoperite la inceputul secolului douazeci de catre cercetatorii din domeniu medicinei veterinare. ...o rata de mortalitate, situata in jurul valorii de 5%.
Pesta (ciuma)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ajutorul microscopului optic, atunci cand frotiul a fost supus coloratiei gram sau Giemsa, aceasta reprezentand o proba pentru sustinerea diagnosticului pozitiv de pesta. tularemia poate ...mare de cazuri de pesta vor fi de asemenea vaccinati.
Interpretare Ppanicolau

Secțiunea: Forum medical

... evaluarea frotiului (coloratie papanicolau) sistem bethesda (tbs) / frotiu conventional (celule endocervicale, metaplazice) -satisfacator pentru evaluare -peste 50%din ... tbs- inflamator va rog din suflet astept raspuns!!!
Rezultat - examen citologic vaginal Babes-Papanicolau

Secțiunea: Forum medical

ziua! as dori o interpretare pentru urmatorul rezultat: evaluarea frotiului (coloratie papanicolau) sistem bethesda (tbs) / frotiu conventional (celule endocervicale, metaplazice) -satisfacator pentru evaluare -celule inflamatorii diagnostic descriptiv: status hormonal compatibil ... va multumesc
interpretare biopsie

Secțiunea: Forum medical

...proprie, cu vase capilare dilatate, pline cu hematii(hiperemie vasculara);coloratie Giemsa evidentiaza rari helicobacteri pylori la nivelul criptelor-gastrita cronica moderata cu activitate usoara, eroziva si cu helicobacter pylori
SARCINA CU18 SAPTAMANI

Secțiunea: Forum medical

...am pierdut deja 2 copil si mie frica. rezultatul meu este: coloratie gram si Giemsa celule pavimentoase: frecvente leucocite: rare lactobacili ( bacili doderlein): relativ frecventi bacili coryneformi:rari pseudohife miceliene : rare ...pentru raspuns si doresc sanateta buna pentru lucratorii acestui site.
durere in partea dreapta jos a abdomenului

Secțiunea: Forum medical

... levuri : absente trichomonas vaginalis : absent frotiu coloratie Giemsa celule epiteliale poligonale : frecvente celule epiteliale rotunde : absente celule cu aspect de clue-cells ...va rog 1 raspuns este apendicita ? va rog mult
Azurofil

Secțiunea: Dicționar

...azurofil-coloratie Giemsa folosita in special in hematologie, la care se apeleaza atunci cand este necesar o coloratie (eozinat de azur) electiva.
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK