Granulocitele neutrofile

Granulocitele neutrofile
Granulocitele din sange sunt celule care, asa cum arata si numele, contin in citoplasma numeroase granulatii. in functie de afinitatea tinctoriala, se disting trei tipuri de granulatii, care dau si numele celor trei subpopulatii de granulocite : neutrofile, eozinofile si bazofile. Granulocitele neutrofile sunt cele mai numeroase.
Granulocitele se formeaza in maduva osoasa hematopoietica. Ele iau nastere, ca si seria eritrocitara si megacariocitara, dintr-o celula susa pluripotenta, care se diferentiaza spre progenitorul specific liniei. Procesul de maturatie la nivel medular dureaza aproximativ 7 zile si cuprinde in jur de 4-5 mitoze. Procesul de diferentiere si maturare se traduce morfologic prin schimbari de forma ale nucleului si o maturare progresiva a citoplasmei, cu pierderea bazofiliei si aparitia de granulatii specifice.

PMN - Polimorfonucleare - Sistemul imunitar

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...prezente în sânge în mod normal și anume: polimorfonuclearele neutrofile, polimorfonuclearele eozinofile, polimorfonuclearele bazofile, monocitele, limfocitele și plasmocitele derivate din limfocitele b. primele ...a activa agenții chemoatractanți și de a degrada antigenul.
Hematopoieza - Sângele

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

... eozinofilele bazofilele neutrofilele. un granulocit se diferentiaza intr-o celula distincta printr-un proces denumit granulopoieza. granulopoieza granulopoieza este hematopoieza granulocitelor.procesul are loc ...timp ce o treime va fi sechestrata in splina. (4)
Macrofagele - Sistemul imunitar

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...sau endogene sunt distruse în principal de către neutrofilele și macrofagele din țesuturi. neutrofilele distrug bacteriile aflate chiar în sângele circulant, deoarece au ...dispărea, iar rezultatul final va fi vindecarea țesutului respectiv.
Sângele

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

... leucocitece se împart în limfocite, monocite, neutrofile, eozinofile, bazofile. hematiile hematiile reprezintă aproximativ 2,3-2,5 litri din volumul sanguin total. ele pot fi descrise ca ...plasmocite - 0,5-2%; celule reticulare - 0,5-2%.
Radicalii liberi

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

... sintetizați în granule enzimatice: celulele fagocitice, neutrofilele și macrofagele (oxidaza, mieloperoxidaza) mitocondriile (lanțul de transport electronic), peroxizomii (diferite ...5, sursele enzimatice majore ale superoxidului în placentă. (10)
Citokinele - Sistemul imunitar

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...proces care se numește chemotactism. de exemplu chemotactismul neutrofilelor și macrofagelor activate către zona de inflamație activă pe care le recrutează și ...producând leucopenie și trombocitopenie. injecțiile cu interferon se administrează intramuscular.
Ehrlichioza

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Granulocitele (Granulocitele sunt de trei tipuri: bazofile, eozinofile si neutrofile; toate acestea sunt leucocite = globule albe, implicate in apararea antiinfectioasa a organsimului uman) si ...o rata de mortalitate, situata in jurul valorii de 5%.
Sindrom Felty

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... evolutia sindromului felty granulocitopenia este definita ca numar absolut al neutrofilelor sub 2.000/µl si cresterea riscului de infectie pe masura ce acest numar scade. incidenta infectiilor ...leucemiei este crescut pentru primii 5 ani de la spitalizare.
Un test pentru predicția sepsisului la pacienții arși - Analize și proceduri medicale

Secțiunea: Ghid de sănătate

...prin utilizarea a 3 biomarkeri de evaluare a funcției neutrofilelor în ziua în care s-a produs leziunea, se poate determina care pacient ars ...administrarea precoce de antibiotice la pacienții arși.sursa: medical xpress
Probioticele și sistemul imunitar - Stimularea imunității

Secțiunea: Ghid de sănătate

...expresiei diferiţilor receptori implicaţi în fagocitoză de la nivelul neutrofilelor, ale indexului fagocitar sau ale capacităţii bactericide. înaintarea în vârstă se ...sunt: reglarea raportului celulelor t-helper1/t-helper 2; stimularea proliferării limfocitelor intraepiteliale.
citire analize medicale

Secțiunea: Forum medical

...raspunda v-as fi recunoscatoare..multumesc mult de tot!analizele sunt urmatoarele: -granulocite neutrofile 76, 2...maxima am vazut ca este 73 si..imi e cam frica sa nu insemne ceva -numarul ...28..anterioare..10ui/l va multumesc mult! astept un raspuns va rog mult
citire analize medicale va rog

Secțiunea: Forum medical

...v-as fi recunoscatoare..multumesc mult de tot!analizele sunt urmatoarele: -granulocite neutrofile 76, 2...maxima am vazut ca este 73 si..imi e cam frica sa nu insemne ceva ...28..anterioare..10ui/l va multumesc mult! astept un raspuns va rog mult
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK