Hemoglobina glicozilata

Hemoglobina glicozilata reprezinta hemoglobina care este fixata de o molecula de glucoza. Este utilizata pentru supravegherea eficacitatii unui tratament pe durata lunga la diabetici.

hemoglobina glicozilata 10, 8

Secțiunea: Forum medical

...luni. va rog sa imi dati un sfat. va multumesc
hemoglobina glicozilata

Secțiunea: Forum medical

...niste investigatii mai amanuntite in acest sens?va multumesc astept raspuns
glicemia mare, hemoglobina gl. buna, sarcoidoza-diabet ?

Secțiunea: Forum medical

...115, valorile laboratorului sunt pana la 99, iar Hemoglobina glicozilata 4.8 in limite normale. am sunat la laborator sa intreb daca e o greseala dar ...si cu aceasta boala. va rog dati-mi un sfat. multumesc
Hemoglobina, valori normale

Secțiunea: Dicționar

...femei: 12-16 g/dl Hemoglobina a2: 1, 5-3, 5% Hemoglobina fetala: <2% Hemoglobina glicozilata: 5-8% metHemoglobina: 1, 7% sulfHemoglobina: 0% valoarea hemoglobinei (hb) variaza odata cu varsta, sexul si altitudinea.
Pielonefrita emfizematoasa

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...zaharat pot cuprinde diabetul necontrolat, nivele inalte de Hemoglobina glicozilata si diminuarea mecanismelor imune ale gazdei. s-a propus drept teorie fermentarea alcoolica a glucozei cu ...este disponibil, nefrectomia trebuie luata in considerare dupa stabilizarea pacientului.
Diabetul zaharat si bolile cardiovasculare

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...in controlul pe termen lung al dz, este Hemoglobina glicozilata (hba1c), cu o valoare normala de 6% din Hemoglobina (hb) totala, in timp ce o ...efect nefroprotectiv si nu interfera cu metabolismul glucozei sau lipidelor.
Boala ocluzivă aorto-iliacă

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...lungă durată se recomandă ca Hemoglobina glicozilata să fie sub 7% dacă pacientul are antecedente de tromboză în ...inhibitorilor fosfodiesterazei iii, dovedindu-se mai eficient decât pentoxifilina. (3)
Mononevrita multiplex

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... hemoleucograma completa glicemia si Hemoglobina glicozilata teste renale si hepatice profilul autoimun ...necesare mai multe luni sau chiar ani pentru disparitia dizabilitatii.
Nanismul de cauză endocrină

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...probleme de sănătate asociate pot salva viața copilului dumneavoastră!
Diabetul in sarcina

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...trebuie evaluate pentru boala printr-o glicemie a jeun, Hemoglobina glicozilata sau o glicemie aleatorie la prima vizita prenatala. o glicemie a ...si prognosticuri materne si fetale similare cu gliburide. (5)
Avortul recurent (habitual)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...listeria, aghbs, vdrl/rbw, hiv, Hemoglobina glicozilata si test de toleranta la glucoza, anticorpi antifosfolipidici, ...tratament adecvat, exista riscul avortului, deoarece fiecare sarcina implica riscuri.
Sarcina oprită în evoluție

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...materne testarea pentru diabet folosind Hemoglobina glicozilata și o glicemie a jeun testarea pentru sifilis folosind vdrl sau ...suferit un deces fetal, ecografia frecventă le liniștește. (7)
Artropatia Charcot

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...glucoza ridicata sugereaza diabetul Hemoglobina glicozilata indica controlul hiperglicemic la diabetici, hiperglicemia determina glicozilarea nonenzimatica a colagenului si laxitatea ligamentelor cu ...exostoze intra si extra-articulare, colapsul arcadei plantare si dezvoltarea osteomielitei.
Sindromul omului intepenit

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... se vor obtine teste de laborator pentru Hemoglobina glicozilata pentru asocierea sa cu diabetul zaharat valorile metabolitilor si a electrolitilor ... acesteia, fractura musculara si ruptura musculara au fost raportate.
Vitiligo

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... glicemia a jeun si Hemoglobina glicozilata. vitiligo se diagnosticheaza prin examenul cu lampa wood la persoanele cu pielea alba si arata ...fi colorata cu dihidroxiacetona, desi potrivirea de culori este slaba.
Cum ne monitorizǎm sǎnǎtatea? - Prevenirea bolilor

Secțiunea: Ghid de sănătate

... biopsie: cancer, inflamaţie, boalǎ celiacǎ. [2], [3]
Diabetul

Secțiunea: Ghid de sănătate

...diabet, motiv pentru care este tratată mai strict. (2, 12)
DIABETUL IN SARCINA

Secțiunea: Forum medical

...36 saptamani. doctorita m-a trimis sa fac glicemia si Hemoglobina glicozilata.ce inseamana aceasata din urma, ca doctorul care mi-a facut morfologia mi-a sp ca nu e ...mai bun si pe intelesul meu nu cu termeni medicali.
DIABETUL IN SARCINA

Secțiunea: Forum medical

...de familie m-a trimis sa fac glicemia si Hemoglobina glicozilata.ce inseamana aceasata din urma, ca doctorul care mi-a facut morfologia mi-a sp ca nu e ...mai bun si pe intelesul meu nu cu termeni medicali.
glicemia buna Hg glicata mare.ROG MULT LAMURIRI

Secțiunea: Forum medical

...si monitorizata acasa cu un glucometru poti avea Hemoglobina glicozilata trecuta de 7 si asta in conditiile in care in urma cu o luna o ...din vina mea.observ ca mai nou asa apar aici mesajele:-
40 rezultate. PAGINA: 12 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK