Hemoragie digestiva superioara

Hemoragie digestiva superioara reprezinta pierderea de sange produsa de leziuni localizate la nivelul tubului digestiv superior pana la nivelul unghiului Treitz. Se exteriorizeaza sub forma de melena sau hematemeza.

Hemoragia digestiva superioara - hematemeza

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...hemoragia digestiva superioara (hematemeza) se refera la hemoragiile tubului digestiv care provin din treimea inferioara a esofagului, ...hipotensiune, transfuzii mai mari de 6 unitati si coagulopatie severa.
Hemoragia digestiva superioara

Secțiunea: Dicționar

...hemoragia digestiva superioara, se mai prescuteaza hds. reprezinta pierderea de sange de la nivelul tractului digestiv superior. cauzele ...ml 2. cronice -pierderi mici, frecvent sub forma de hemoragii oculte
Endoscopia digestivă superioară

Secțiunea: Boli Related

...preferată în detrimentul examenului radiologic în scopul diagnosticării/tratării leziunilor.
Fistulele digestive

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de pareza esofagiana. fistula poate fi evidentiata prin endoscopie digestiva superioara. uneori diagnosticul endoscopic nu este relevant, de aceea se poate realiza tranzit baritat care ...terapie imunosupresoare. antibioticele folosite sunt metronidazol si ciprofloxacin.
Hemoragiile digestive inferioare

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...este afirmarea originii joase a Hemoragiei. pentru aceasta endoscopia digestiva superioara si aspiratia gastrica vor elimina cauzele inalte de Hemoragie.examenul clinic va cauta durerile abdominale asociate, ...diverticuloza severa, in angiodisplazie cu Hemoragie continua si cancere intestinale
Bolile digestive functionale

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...alarma (scadere ponderala, disfagie progresiva, varsaturi repetate, Hemoragie digestiva, antecedente familiale de cancer) le este indicata de la inceput endoscopia digestiva. tratament are drept ...totusi taratele de grau nu au o eficienta superioara produselor placebo. dintre antispastice cea mai folosita este hioscina. pentru multe alte antispasmodice ...salbutamolului s-a dovedit a avea eficienta superioara preparatului placebo.
Scaune cu sânge

Secțiunea: Semne și simptome

... prezența hemoroizilor interni sau externi și a fisurilor anale.
Sindromul de hipertensiune portala - Patologia ficatului. Sindroame hepatobiliare

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...1-2%. aceasta afectiune se manifesta prin splenomegalie, Hemoragie digestiva superioara si pancitopenie, iar ulterior se poate complica cu insuficienta hepatocelulara similara cu cea ...renala sunt justificate de oligurie, prezenta la majoritatea subiectilor.
Ficatul in sarcina - Patologia ficatului. Sindroame hepatobiliare

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...urmate de greata, varsaturi intense si ocazional Hemoragie digestiva superioara. febra este absenta, dar in schimb, in jumatate din cazuri, pacienta prezinta fenomene de ...capacitatea de procreare a femeii este diminuata sau disparuta.
Patologia gastrica - afectiunile stomacului - Stomacul

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...de stres consta in 5-7%. pe langa hemoragia digestiva superioara, in simptomatologie sunt identificate si dureri epigastrice, greturi si varsaturi, de obicei tabloul clinic ...termen de 5 ani poate creste pana la 90-95%.
Patologia diafragmului - Diafragmul

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...de anemie hipocroma ce tradeaza hemoragia oculta, Hemoragie digestiva superioara exteriorizata prin hematemeza sau melena, triada saint ce asociaza hernia hiatala cu litiaza biliara ...tumorii primitive si a celei metastatice constituie tratamentul chirurgical.
Patologia pancreasului - Pancreasul

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

... rare, pancreatita acuta se poate complica cu Hemoragie digestiva, fistule pancreatice, perforatia ulceratiilor digestive, diabet zaharat, insuficienta respiratorie, insuficienta renala acuta, tulburari ... diabet, si mai rar, icter prelungit, Hemoragie digestiva superioara, tumora abdominala, obstructie piloro-duodenala. cancerul pancreatic este reprezentat in peste 90% din cazuri de ...afectiuni ale sistemului nervos central, precum sindromul von hippel-lindau.
Patologia cailor biliare. Sindroame biliare - Cai biliare - Vezica biliara

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...fistulei si trecerea calcului in calea biliara. fistula biliodigestiva apare in 80% din cazuri in urma unei comunicari intre coledoc si duoden, in ...fibroza hepatica congenitala exista riscul de Hemoragie digestiva superioara prin ruptura de varice esofagiene. litiaza biliara intrahepatica, colangiocarcinomul, amiloidoza sunt complicatii mai ...in prezenta litiazei coledociene. frecvent se impune reinterventie chirurgicala.
Patologia peretelui toracic - Toracele

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...localizarea anatomica a cutiei toracice, in partea superioara a trunchiului, ii confera acesteia un grad crescut de predispunere la traumatisme, ceea ce ...si durerea pleurala cu simptomatologia peritonitei. prin endoscopia digestiva superioara se repereaza aproximativ 60% din leziuni, de regula fiind omise leziunile de ...peretelui toracic in cancerul de rinichi, prostata, tiroida sau colon.
Esofagita herpetica

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...severa. alte manifestari includ: disfagie, durere retrosternala si Hemoragie digestiva superioara. prezenta leziunilor labiale si orofaringiene sugereaza diagnosticul, totusi unii pacienti nu prezinta si aceste leziuni ...in perfuzie lenta intravenoasa la 8 ore, 14-21 de zile.
Sindromul Mallory-Weiss

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sindromul mallory-weiss este caracterizat de Hemoragie digestiva superioara - hematemeza, secundar leziunilor de dilacerare ale jonctiunii esofago-gastrice. cauzele infuriei mucoasei esofagiene sunt: boala ...impotriva acidului agenti antiemetici - proclorperazina
Tromboza portala hepatica

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...anamneze care cuprinde: istoric de Hemoragie digestiva splenomegalie conditii patologice care predispun la tromboza portala. ecografia doppler ...spatele gitului pancreasului prin unirea venei splenice cu mezenterica superioara. aceasta primeste singele din vena cistica, pilorica, accesorie pancreatica, superioara pancreatoduodenala si alte vene mai ...donorilor si dificultatea interventiei chirurgicale limiteaza lista la citiva pacienti.
Ciroza hepatica

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cilindrurie, microhematurie) examene complementare: ecografie, ultrasonografie, endoscopie digestiva superioara, ct scan biopsia ficatului confirma diagnosticul de ciroza hepatica. procedura consta in ...isi poate indeplini functiile, transplantul hepatic poate fi singura solutie.
Varice esofagiene

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...un risc de recurenta a singerarii de 70%. hemoragia digestiva superioara prin efractie de varice esofagiene reprezinta o complicatie cu prognostic nefast, 30-50% decedind la prima ...ideala si este singura metoda care mareste durata de supravietuire.
Complicatiile gastro-intestinale in HIV-SIDA

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... varsaturile. mai putin obisnuita este sangerarea digestiva superioara cu hematemeza si melena. afectiunile esofagiene inainte de introducerea terapiei antiretrovirale, candidoza esofagiana cu sau ...util tratamentul simptomatic cu loperamid, opioid si analogi de somatostatina.
56 rezultate. PAGINA: 12 3 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK