Incubatie (perioada de)

Perioada de timp cuprinsa intre primul contact al organismului cu un agent patogen si primele simptome ale bolii provocate de acesta. Perioada in care boala este inaparenta clinic.

hpv perioada incubatie si depistarea lui

Secțiunea: Forum medical

...hpv cat de curand.am inteles ca perioada lui de incubatie variaza de la per medie de 3-6 luni pana la mult mai mult (ani de ...existenta lui.ne-ar ajuta f mult niste informatii ! multumesc /sanatate
perioada de incubatie-varicela

Secțiunea: Forum medical

...exista posibilitatea sa mai fie contagios? va multumesc anticipat, sarbatori fericite!
Hepatitele - Patologia ficatului. Sindroame hepatobiliare

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...dintre adulti prezinta simptome de boala. perioada de incubatie variaza intre 15 - 49 zile, afectiunea debutand brusc cu alterarea starii generale, oboseala, ...de supravietuire la 5 ani se apreciaza la 92%.
Apărarea împotriva virușilor - Sistemul imunitar

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...sunt fabricate cu ajutorul ingineriei genetice prin tehnologia adn recombinant.
Patologia intestinului subtire. Semne si simptome asociate - Intestinul subtire

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

... manifestarea simptomelor evoluand acut sau cronic. perioada de incubatie in giardioza acuta este de minim 5-6 zile, simptomele incluzand diaree, durere abdominala, ...sindromul carcinoid este relevant prin manifestari paroxistice si cronice.
Patologia colonului. Semne si simptome asociate - Colonul - Intestinul gros

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...bacteria salmonella. simptomele apar dupa o perioada de incubatie de cateva ore pana la o zi de la ingestia alimentelor infectate. debutul este ...hipotensiunea arterala ortostatica si edemele completeaza ocazional tabloul clinic
Vaccina

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cele mai multe cazuri dupa autoinocularea virusului; perioada de incubatie a infectiei este de maxim 10 zile. leziunile tegumentare se localizeaza cu predilectie la nivel ...vaccinati; imunoglobulinele pot fi administrate local sau pe cale sistemica.
Intoxicatie cu ciuperci

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...este un tip de intoxicatie cu perioada scurta de incubatie (6-12 ore). specii de ciuperci incriminate sunt: amanita muscaria, amanita pantherina si altele. toxinele acestor ...cu: silimarina 5 mg/kg/doza/6h sau 20-50 mg/kg in 4 prize.
Boala Kuru

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sau foame. timpul mediu dintre expunere şi simptome (perioada de incubaţie) variază între 10 şi 13 ani, dar au fost raportate şi perioade ...dificultate la înghiţire către imobilizare şi mai apoi moarte.
Sifilisul palpebral

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sau tertiara. simptome sancrul de inoculare apare dupa o perioada de incubatie de maxim 21 de zile de la momentul producerii infectiei; leziunea primara se prezinta ca ...administrata inclusiv femeilor insarcinate care au fost diagnosticate cu sifilis.
Infectii produse de micobacterii netuberculoase

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...mediile de cultura artificiale, fiind necesare cateva saptamani de incubatie pana cand coloniile devin vizibile cu ochiul liber. exista si micobacterii a caror crestere este ...sigure si mai eficiente pentru tratamentul si profilaxia acestor infectii.
Tusea convulsiva

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...contagiozitate este cel mai mare la sfarsitul perioadei de incubatie si incepe sa scada treptat dupa a sasea saptamana de boala. transmiterea se face prin ... repetarea vaccinului se face la varsta de 5-6 ani.
Zoonozele - Bolile transmise de animalele de companie

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...când vrea să consume apă din surse din exterior [2][3][5][36]
Leziuni oculare in lepra

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...familiile in care exista astfel de bolnavi. perioada de incubatie a bolii este deosebit de lunga – 3 pana la 5 ani. boala debuteaza prin ...pentru transplantarea unor tendoane sau a unor fragmente de nervi.
Infectii cutanate produse de MNT (micobacterii netuberculoase)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sau o papula, care apare dupa o perioada de incubatie de maxim doua luni, de la contactul cu containerele in care au fost depozitati pesti ...utilizat pentru eradicarea infectiilor generate de bacilii complexului m. avium.
Conjunctivita bacteriana simpla

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...stafilococ). simptomatologie conjunctivita bacteriana simpla debuteaza dupa o perioada maxima de incubatie a patogenului, de 72 de ore. poate afecta ambii globi oculari. pacientul poate prezenta o ...cand trei culturi consecutive realizate din secretiile conjunctivale sunt sterile.
Rickettioza variceliforma

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...regionali vor fi mariti de volum (adenopatie satelita).perioada de incubatie a bolii este de maximum 10 zile - timp in care, leziunile incipiente, precum si ...cinci zile, in doza de 3 grame / 24 ore.
Pneumonia interstitiala la copil

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... incidenta este ridicata in sezonul rece. clinic, perioada de incubatie se apreciaza la 1-3 saptamani. pneumonia interstitiala la copil debuteaza insidios cu febra, anorexie, cefalee. ...pneumomediastin. in sida este tendinta la recidiva cu prognostic negativ.
Tifosul endemic (tifos murin)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...crescut.semne si simptometifosul murin prezinta o perioada medie de incubatie de aproximativ 11 zile ; uneori, perioada de incubatie se poate extinde pana la doua ...de cate patru ori, pe parcursul a 24 de ore.
Hepatita D

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sa fie protejat de acesta. hepatita d are o incubatie de 3-7 saptamani. in suprainfectie virusul se replica mai rapid iar perioada de incubatie este ...infectiei cu hvb, consumul de alcool, afectiunile comorbide si varsta.
163 rezultate. PAGINA: 12 ..... 8 9 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK