Infectii streptococice

Streptococcus pyogenes este o bacterie invaziva, toxigena si sensibilizanta. Gravitatea infectiilor depinde de poarta de intrare, factorii de virulenta a tulpinii infectante precum si de raspunsul imun al organismului infectat. Cea mai frecventa infectie localizata produsa de S. pyogenes este angina streptococica (30-40% din infectiile streptococice). Streptococii de grup A adera de o proteina, fibronectina, situata la suprafata epiteliului faringian prin intermediul acidului lipoteicoic de pe fimbrii. Infectia se poate extinde la urechea medie, mastoida si meninge. 20% din anginele streptococice sunt asimptomatice iar restul se manifesta prin roseata si edem a mucoasei faringiene, cu exudat purulent si tumefierea ganglionilor limfatici regionali. Infectiile tractului respirator inferior, ca de pilda pneumoniile, sunt rare si survin de regula dupa o infectie virala, care scade capacitatea de rezistenta antiinfectioasa a organismului. Streptococii de grup A produc infectii localizate ale pielii dintre care mai frecvent este impetigo-ul sau buba dulce. Este contagios si apare mai ales la copii care traiesc in conditii precare.

Infectia streptococica si enterococica

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tractului respirator, gastrointestinal si genitourinar; foarte multe dintre speciile streptococice sunt deosebit de importante pentru etiologia afectiunilor gazdei umane.streptococul de grup a = streptococcus pyogenes ...– 18 milioane ui/24 ore, in caz de Infectii severe.
Diagnosticul de laborator al infectiilor streptococice

Secțiunea: Dicționar

...diagnosticul de laborator al Infectiilor streptococice diagnosticul este bacteriologic al Infectiilor invazive si generalizate consta in evidentierea microscopica directa si izolarea stafilococilor ...in sange, secretia vaginala. toxina se evidentiaza prin metode imunologice.
Limfa

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...ce apare cel mai frecvent ȋn urma unei infecţii streptococice de la nivelul tegumentelor, şi mult mai rar ȋn urma unei infecţii determinate ...stabili cauza locală sau generală ce a determinat apariţia adenopatiei.
Patologia glandei mamare - Sanii - Glanda mamara

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...precisa pana in stadiile foarte avansate, sunt Infectiile streptococice, spre deosebire de cele cu staphylococcus aureus care au tendinta de a fi mult ...prezenta secretiilor mamelonare, ce ingreuneaza diferentierea de cancer mamar.
Reacția autoimună - Sistemul imunitar

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...acut post-streptococic este o complicație a anginei (faringitei) streptococice, infecție a tractului respirator superior cu streptococ beta hemolitic de grup b. - sclerodermia- ...iar în cazul alergiei la penicilină se va administra eritromicină.
Patologia peretelui abdominal - Peretele abdominal

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

... Infectiile peretelui abdominal erizipelul este rezultatul unei inoculari streptococice, contagioasa si manifestata acut. placardul erizipelatos apare initial in locul de penetratie al ...corespunzator aplicat scade rata de mortalitate cu aproximativ 60%.
Ectima

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...asociata. limfangita secundara si celulita pot apare. rata glomerulonefritei poststreptococice este de 1%.ectima este caracterizata de o vezicula sau pustula inflamata care se transforma intr-o ...cu streptococi. se indica antibioterapie sistemica daca leziunile sunt extinse.
Miozita

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...care se asociaza cu toxicitate generalizata foarte severa; toxinele streptococice determina atat necroza fasciei, cat si necroza muschiului. gangrena gazoasa apare de obicei in urma unei ...o provocare pentru clinician.   mai multe informatii despre miozite gasiti aici.
Glomerulonefrita

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...general dupa 10 zile de la instalarea unei faringite streptococice sau a unei Infectii cutanate (de exemplu impetigo). desi este comuna la copii, boala poate ...vindeca in mare masura daca tratamentul este inceput din timp.
Piodermita vegetanta

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cunoscuta, desi este asociata frecvent cu Infectiile stafilococice si streptococice la un pacient cu status imunosupresat sau o disfunctie a sistemului imun. disfunctia imunologica este ...precum infectia hiv, colita ulcerative, limfomul cu celule t, leucemia.
Boala cardiaca reumatismala

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...(reumatismului articular acut). febra reumatica acuta urmeaza faringitei acute streptococice (angina streptococica) cu streptococ beta-hemolitic de grup a la copii. aproximativ 39% dintre pacientii cu ...dar ramane inca importanta in tarile in curs de dezvoltare.
Reumatismul articular acut - RAA

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... eficienta penicilinei in tratamentul anginei streptococice si in profilaxia secundara. in ultimii ani in sua s-a constatat o recrudiscenta pentru reumatismul ...repaus la pat, supravegheat pina la compensare si dieta hiposodata.
Adenopatia

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ai infectiei in teritoriile drenate de nodulii limfatici. Infectiile streptococice ale faringelui, Infectiile pielii, leziunile scalpului, dermatita seboreica determina adenopatie regionala. adenopatia cervicala poate mima ...nodulilor limfatici incepe in adolescenta si continua pentru intreaga viata.
Enurezis

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...pandas (afectiuni neuropsihiatrice pediatrice autoimune asociate cu Infectii streptococice) a fosta aleasa pentru descrierea unui lot de copii care aveau un debut rapid ...aceeasi camera cu copilul care sufera de enurezis nocturn.
Faringita (inflamația faringelui)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...se datorează de cele mai multe ori unei infecții streptococice; faringita severă debutează brusc, bolnavul prezentând febră 39-40 grade celsius, durere faringiană, ...vindecarea unei faringite streptococice), reumatismul articular acut (raa). [2], [3]
Eritemul nodos

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...fi asociat unei varietati de comorbiditati, incluzind Infectiile hepatice, streptococice, tuberculoase si virale, sarcoidozei, conditiilor autoimune, sarcinii, medicamentelor si cancerului. diagnosticul este clinic. se poate ...bolii poate preveni exacerbarea. prognosticul este excelent in majoritatea cazurilor.
Abcesul periamigdalian

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ce poate apărea ca o complicaţie a anginei streptococice. etiologie şi factori de risc abcesul periamigdalian reprezintă o colecţie purulentă localizată la nivelul spaţiului periamigdalian, ...boli imunosupresive, neoplazii, transformă prognosticul din bun ȋn rezervat.
Sindromul socului toxic

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...mult au fost identificate si trei exotoxine pirogene streptococice: a, b, c. aceste toxine induc citotoxicitate si pirogenitate si favorizeaza efectele letale ale ...populatia generala. se recomanda tratament cu cefalosporine 10 zile.
Pitiriazis rubra pilar

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...la un declansator antigenic. s-au raportat cazuri dupa Infectiile streptococice. semne si simptome forma familiala de pitiriazis rubra pilar debuteaza in copilarie si are o ereditate autosomal ...iar forma cistigata se poate rezolva spontan in 1-3 ani.
Enteropatia cu pierdere de proteine

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...alcool, a bolilor cardiace congenitale, episoadelor de pericardita, Infectiilor streptococice severe si a interventiilor chirurgicale cardiace. anamneza masoara greutatea, inaltimea, circumferinta capului la copii. alte ...completa, dar au nevoie de monitorizare frecventa a statusului nutritional.
87 rezultate. PAGINA: 12 3 4 5 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK