Insuficienta ventriculara stanga

Insuficienta ventriculara stanga este determinata de o valvulopatie aortica, cardiopatie ischemica sau defect septal ventricular si se caracterizeaza prin scaderea debitului cardiac si cresterea presiunii capilare pulmonare. Din punct de vedere clinic se manifesta prin astenie si dispnee de efort. Atunci cand este depasita presiunea oncotica a plasmei de catre presiunea capilarelor pulmonare, se produce edem interstitial care duce la scaderea compliantei pulmonare si cresterea cantitatii de oxigen.

Hipertrofia ventriculara stanga

Secțiunea: Dicționar

...hipertrofia ventriculara stanga (hvs) rezulta din cresterea dimensiunilor peretilor vs, insotita sau nu de dilatatia lui. apare in: ...si undei t -devierea axei qrs la stanga -aparitia frecventa de has.
Hipertrofia ventriculară stângă

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...grave, unele dintre ele fiind chiar incompatibile cu viața.
Insuficienta ventriculara dreapta

Secțiunea: Dicționar

...Insuficienta ventriculara dreapta poate fi determinata de Insuficienta ventriculara stanga sau de o stenoza mitrala. cordul pulmonar reprezinta decompensarea cordului drept ca urmare a hipertensiunii ...edeme la nivelul membrelor inferioare, hepatomegalie de staza, turgescenta jugularelor.
Fibrilatia ventriculara

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...fibrilatia ventriculara reprezinta cea mai severa tulburare de ritm si cauza cea mai frecventa a mortii subite ...trec rapid prin by-pass in musculatura ventriculara. disfunctia ventriculara stanga severa, anumite cardiomiopatii si sindromul de qt lung idiopatic sau cistigat cresc de asemenea riscul ...starea hemodinamica, restabilirea precoce a functiilor neurologice si durata resuscitarii.
Hipertrofia ventriculara dreapta

Secțiunea: Dicționar

...hipertrofia ventriculara dreapta (hvd) rezulta in urma cresterii grosimii peretelui vd, insotita sau nu de dilatarea cavitatii ...ample in v5, v6; zona de tranzitie deplasata spre stanga (v4, v5). se considera ca o unda r >7mm in v1 ridica suspiciunea de hvd. ...este subdenivelat iar unda t este inversata in v1, v2.
insuficienta tricuspidiana

Secțiunea: Forum medical

...cardiace de aspect normal, Insuficienta mitrala grad 1 functia ventriculara stanga normala Insuficienta pulmonara grad 1 si Insuficienta tricuspidiana grad 1. medicul mi'a dat parafa ca ...ce inseamna mai exact aceste insuficiente..de grad 1. va multumesc.
insuficienta aortica

Secțiunea: Forum medical

...- Insuficienta mitrala minima; - functie sistolica si diastolica ventriculara stanga normala; - cavitati cardiace de dimensiuni normale. nu ni s-a dat nici un tratament, singura recomandare ...electricieni. asi dori daca se poate parerea unui doctor cardiolog. multumesc anticipat!
Insuficienta cardiaca

Secțiunea: Dicționar

... principal complicatia unei boli cardiace. Insuficienta cardiaca (sau ventriculara) stanga poate fi consecutiva unei hipertensiuni arteriale, unei atingeri vasculare, unei boli cardiace congenitale precum coarctatia ...boli pulmonare cronice, prognosticul este, in general, mai putin favorabil.
Insuficienta respiratorie

Secțiunea: Dicționar

...gaze sufocante, de o pneumopatie virala, de o Insuficienta ventriculara stanga. ■ Insuficienta respiratorie acuta prin decompensarea unei insuficiente respiratorii cronice este de cele mai multe ori ...deci incetarea fumatului si tratarea cu antibiotice a oricarei suprainfectii.
Insuficienta pulmonara (a valvelor pulmonare)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...defect de sept atrial si un sunt intracardiac stanga-dreapta larg boala reumatismala cardiaca afecteaza valva pulmonara, urmata fiind ca frecventa ...apare cand severitatea si durata regurgitarii determina dilatarea ventriculara si decompensarea. dispnea la efort este cea mai frecventa acuza. fatigabilitatea, cefalea, edemele periferice, ...mai ales la cei cu risc chirurgical inalt. (3) (1)
Extrasistolele ventriculare

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...extrasistola ventriculara reprezinta o bataie in plus prin activarea electrica anormala originara in ventriculi, care este declansata ...cu infarct miocardic recent sau cu disfunctie ventriculara stanga. complementar se foloseste testul de stres izic care poate demasca extrasistolele ventriculare prin cresterea ...sau imediat dupa se indica o electrocardiografie pentru cardiomiopatia peripartum.
Insuficienta aortica

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cardiomiopatii dilatative. fibrele musculare sunt elongate si hipertrofiate, masa ventriculara ajungand la valori ce depasesc uneori chiar si stenozele aortice severe. simptome bolnavii cu Insuficienta aortica moderata ...poate fi interpretata ca fenomen incipient de Insuficienta ventriculara stanga. explorari paraclinice electrocardiograma – reflecta hipertrofia ventriculului stang. rar apar tulburari de ritm sau tulburari de conducere.   examenul ...inelul valvular sau se excizeaza o parte din aorta dilatata.
Patologia peretelui toracic - Toracele

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...a fost contuzionat de volan. pacientul dezvolta fibrilatie ventriculara si astfel, se impune defibrilarea precoce, asociata cu o rata de supravietuire de numai ...vertebrei t6, chilotoraxul se va dezvolta in partea stanga, iar daca leziunea se afla sub nivelul vertebrei t6, chilotoraxul va fi de partea ...peretelui toracic in cancerul de rinichi, prostata, tiroida sau colon.
Manifestari cardiovasculare in feocromocitom

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...care decedeaza datorita feocromocitomului si pot contribui la Insuficienta ventriculara stanga clinic semnificativa si la aparitia edemului pulmonar. disfunctia ventriculara stanga si Insuficienta cardiaca congestiva se remit dupa indepartarea tumorii. in plus, hipertensiunea determina hipertrofie ventriculara stanga.
Stenoza pulmonara cu sept ventricular intact

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...compliantei ventriculare, poate deschide foramenul oval, determinand un sunt dreapta-stanga atrial, cu cianoza prin amestec, constituindu-se astfel triada fallot.   semne, simptome dispneea la eforturi mari este relativ ...severe sunt asociate cu deviatie axiala dreapta si hipertrofie ventriculara dreapta. in obstructia severa si Insuficienta ventriculara dreapta consecutiva, marirea atriului si ventriculului drept este, ...ramuri sau la bifurcatia trunchiului pulmonar principal poate fi corectata.
Dispneea cardiaca

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ortopnee este o forma mai grava de Insuficienta cardiaca stanga, debitul cardiac neputand fi asigurat nici in repaus. bolnavul sta in pozitie sezanda cu capul ...stenoza mitrala, stenoza aortica, hipertensiunea arteriala, aritmii paroxistice (tahicardie ventriculara, fibrilo-flutter atrial). acest tip de dispnee este mai frecventa noaptea, dar poate aparea si ziua ...ea determina intreruperea vorbirii, pacientul putand chiar sa-si piarda cunostinta.
Defectul septal ventricular (DSV)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...directa cele doua cavitati ventriculare. directia suntului, de obicei stanga-dreapta, este determinata de dimensiunile defectului si de raportul dintre rezistenta vasculara sistemica si cea pulmonara.defectele ...de volum a cordului strang. consecinta este adeseori Insuficienta biventriculara cu debit crescut.dupa o perioada suntul se inverseaza si se instaleaza sindromul eisenmenger (cianoza, hipocratism ...prin sutura, petic sau inchiderea defectului transcateter cu dubla umbrela).  
Cardiomiopatia dilatativa idiopatica

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de cauza necunoscuta, caracterizata prin dilatatia ventriculului stang sau biventriculara si Insuficienta contractila.cauzeetiologia exacta a cmd idiopatica nu se cunoaste, dar se iau in calcul ...normala sau chiar subnormala.semne si simptomesimptomele de Insuficienta congestiva stanga si dreapta, manifestate prin dispnee de efort, oboseala, ortopnee, dispnee paroxistica nocturna, edem periferic si ...poate ameliora spontan (posibil datorita unui proces miocarditic in regresie).
Cardiomiopatia hipertrofica (CMH)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cardiomiopatia hipertrofica (cmh) se caracterizeaza prin hipertrofie ventriculara marcata si dezorganizare extensiva a arhitecturii miocitare. hipertrofia se insoteste de obstructie sistolica ventriculara, denumirea ...ametelile, iar unii pot avea fenomene de Insuficienta cardiaca stanga (mai ales la varstnici).examenul fizic - cei mai multi pacienti cu gradiente prezinta un impuls ...si obstructie severa. aceasta profilaxie a mortii subite ramane nesatisfacatoare.
Manifestari cardiovasculare in sclerodermie

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sunt normale. pacientii pot de asemenea sa dezvolte Insuficienta ventriculara stanga secundara hipertensiunii arteriale sistemice sau cord pulmonar secundar hipertensiunii arteriale pulmonare. tratament in prezent, progresia sclerodermiei nu ...scaderea fluxului renal, a debitului cardiac si la Insuficienta renala.
75 rezultate. PAGINA: 12 3 4 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK