Dicţionar medical - explicaţii termeni medicali
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Boli și afecţiuni Semne și simptome Anatomie și fiziologie Medicamente Proceduri medicale Dicţionar medical

Luxatie congenitala a soldului

Luxatia congenitala a soldului reprezinta o malformatie a articulatiei coxofemurale caracterizata prin faptul ca ceea ce se numeste cavitate cotiloida a osului iliac, cea care primeste capul femural, il inglobeaza incomplet.
Luxatia congenitala a soldului, mai obisnuita la fete, este o boala ereditara care se observa indeosebi in unele regiuni din lume.
Depistarea unei luxatii congenitale a soldului trebuie sa faca parte din examinarea clinica a nou-nascutului.
Medicul cauta semnul de proeminare, atunci cand apropie pulpa de axa corpului, echivalent cu o reducere brusca a luxatiei.
Ecografia soldurilor permite vizualizarea morfologiei articulatiei. Ea este practicata in mod sistematic de cate ori exista o anomalie la examenul clinic sau un factor predispozant: origine bretona, nastere cu prezentatie cu sezutul a fatului, mai ales.
Depistarea, din ce in ce mai precoce, a permis sa se limiteze tratamentul chirurgical al malformatiei. Cand aceasta este detectata la nastere, o tehnica deosebita de infasat este suficienta pentru a repune definitiv la loc soldul.
Tratamentul mai poate face apel la aparataje care permit reducerea luxatiei, apoi stabilizarea treptata a soldului.
Prescriptia necesita controale clinice, ecografice sau radiografice foarte regulate pentru a verifica eficacitatea aparatajelor folosite.

Luxatie congenitala bilaterala bebelus

Secțiunea: Forum medical

...la o varsta atat de frageda? ce afectiuni ale soldului pot aparea mai tarziu? va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra. o mama disperata.
Articulatia coxofemurala (soldul)

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...in functie de adancimea acetabulului. elementele osoase implicate in articulatie:[[anatomie:anatomie_73_43.jpg]] articulatia soldului (coxo-femurala) leaga capul femural de osul coxal (bazin)scheletul bazinului este alcatuit din osul coxal, osul ...imobilitate patologii asociate articulatiei coxofemurale: - afectiuni congenitale: coxa-varum, coxa-valgum, displazie congenitala de sold- inflamatii: osteocondrite, epifizite, epifizioliza.- coxartroze esentiale- fractura colului femural- Luxatie de sold- sinovita- ...de sange, dezlipirea sau deplasarea componentelor protezei sau leziuni nervoase.
Proteza sold

Secțiunea: Forum medical

...inca de la nastere am fost diagnosticata cu Luxatie congenitala sold stang. la 6 luni am suferit prima interventie chirurgicala in care capul femural mi-a ...profesor doctor burnei. operatia a constat in reconstructia soldului din oasele proprii. din cauza varstei prea mari metoda nu a avut succes iar eu ...a beneficia de aceasta proteza modulara gratis? va multumesc!
Proteza totala de sold...

Secțiunea: Forum medical

...la un medic ortoped care m-a diagnosticat cu Luxatie congenitala si mi-a pus o proteza de sold cimentata,tip shultzer... din pacate la cateva luni mi-a ...destul de mare...ulterior m-am trezit cu dureri in zona soldului bolnav...ma doare cand sunt in anumite pozitii si de calcat in el nici atat nu ...un link? va multumesc anticipat! cu respect,fulga gheorghe-30 ani.
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK