Manevra Valsalva

Manevra Valsalva se realizeaza atunci cand pacientul sufla pe nas in conditiile in care narile sunt pensate.
Se recomanda sa se efectueze in 2 conditii: pentru a observa posibila comunicare cu sinusul maxilar in urma unei extractii sau pentru a se evidentia linia "AH".

Prima conditie: in urma unei extractii de molar sau premolar superior, exista posibilitatea aparitiei comunicarii a cavitatii bucale cu sinusul maxilar. Acest lucru nu este de dorit deoarece poate duce la infectarea sinusului prin alveola postextractionala.
Manevra Valsalva ajuta la depistarea comunicarii cavitatii bucale cu sinusul maxilar. Astfel, in cazul unei comunicari, in timpul manevrei Valsalva apare sange aerat abundent in alveola. In caz contrar nu se observa modificari la nivelul alveolei.
In urma extractiilor, anumiti autori contraindica manevra Valsalva, deoarece aceasta manevra poate duce la marirea bresei mucoase. Acesti autori indica explorarea doar cu un stilet butonat.

A doua conditie: realizand manevra Valsalva se evidentiaza linia "Ah", zona de inchidere marginala distala. Se efectueaza in momentul amprentarii campului protetic maxilar edentat total, cu lingura individuala. Astfel se evidentiaza in amprenta zona de inchidere marginala a protezei.

Valsalva (manevra a lui)

Secțiunea: Dicționar

...manevra lui Valsalva este o proba respiratorie constand in efectuarea unei expiratii fortate, cu glota inchisa. aceasta ...bradicardie si modificari de volum inimii. sinonim - proba lui Valsalva
Macroanevrism retinian

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...refacerea aproape de normal a vederii. la unii pacienți manevra Valsalva poate fi asociată cu un risc crescut de hemoragii. totuși, deși reducerea ...și are potențialul de a determină multe complicații severe. (4)
Hernia pulmonară

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cele mai multe ori este reductibilă; este accentuată de manevra Valsalva (realizarea unui expir forțat cu glota închisă). rar se detectează local și o echimoză. ... în cazul herniilor de dimensiuni mici tratamentul este conservator.
Foramen ovale patent

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...plânsului, a opririi voite a respirației și în manevra Valsalva. cianoza persistentă poate apare și în perioada neonatală, până când rezistența pulmonară vasculară ...sunt la risc de a le dezvolta în viitor.
Uter retrovers (retroversie uterina)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...genupectorale la fiecare patru ore pentru 5-15 minute, cu manevra Valsalva intermitenta. pacienta este instruita sa doarma in pronatie. repozitionarea spontana uterina apare normal dupa ...pentru a controla sindromul. simptomele sunt nespecifice si rau definite.
Varicocel

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... moderat - identificat la palpare fara manevra Valsalva mic - identificat doar la manevra Valsalva cu cresterea presiunii intraabdominale, ...nu sunt evidente decat dupa trei luni de la interventie.
Hidrocel

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cronica. varicocelul poate fi identificat prin ecografie duplex si manevra Valsalva. radiografia abdominala simpla este utila pentru identificarea unei hernii incarcerate. gazul in zona inghinala ...dar sub 10%. recurenta dupa excizia tunicii veginalis este neobisnuita.
Sindromul de sinus bolnav

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...efectueaza pentru a stabili diagnosticul: manevra Valsalva la o persoana sanatoasa va creste frecventa cardiaca manevra Valsalva ...decit cei cu fibrilatie atriala cronica sau sindromul de bradicardie-tahicardie.
Hernia inghinala

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...fizic hernia directa de cea indirecta. se realizeaza manevra Valsalva (pacientul este pus sa tuseasca) care creste presiunea intraabdominala si propulseaza continutul ...sistemice care ingreuneaza vindecarea, corticoterapia, boala pulmonara obstructiva. [3]
Vezica hipotona

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...o combinatie intre un detrusor hipoactiv si un sfincter hiperactiv.manevra crede: compresia zonei suprapubiene inferior folosind ambele palme pentru a aplica presiune asupra corpului vezicii.manevra ...cateter introdus prin canalul mitrofanoff, pacientul devenind astfel independent.
Boala de disc degenerativa

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...dimineata, flexia lombara, rotatiile, vibratiile, tusea, stranutul, risul si manevra Valsalva. durerea discogenica este descrisa drept cronica. medicatia este o parte integrala din tratament. sunt ...are o carapace din metal si un miez din polietilena.
Regurgitarea tricuspidiana

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...si durata cind pacientul este in ortostatism si la manevra Valsalva. la inspectie semnele includ evidente ale scaderii in greutate si casexiei. cianoza si icterul ...cardiaca prognosticul este legat direct de cel al acestor boli.
Membrane si inele esofagiene, Inelul Schatzki

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...este mai mare de 10 mm. distensia esofagului prin manevra Valsalva creste sensibilitatea. esofagogastroduodenoscopia este efectuata dupa tranzitul baritat pentru a confirma diagnosticul si a ...dilatare raspund la repetarea procedurii. interventia chirurgicala este rar necesara.
Varicele

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...a stabili relatia dintre venele varicoase si reteaua venoasa. manevra Valsalva sau tusea fortata pot evidentia refluxul la jonctiunea safenofemurala. diagnostic studiile de laborator sunt de ajutor ... tratarea tromboflebitei si a trombozei venoase profunde.
Vertijul, ameteala si dezechilibrul

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...canalele semicirculare (canalitiaza) sau care adera de cupola (cupololitiaza). manevra este efectuata ghidind pacientul rapid dintr-o pozitie sezinda cu capul la 45 de grade intr-o ...modificarea pozitiei este comuna. ameteala poate apare la aceiasi precipitanti.
Pneumomediastinul

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ce implică efort excesiv (naștere, ridicat de greutăți, manevra Valsalva), în diverse infecții (tuberculoza, histoplasmoza, mediastinită), ca o complicație a pneumoperitoneului, în asociere ...specifică aceste afecțiuni, ci se va continua tratamentul comorbidităților.
Cardiomiopatia hipertrofica (CMH)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...perfuzia de isoproterenol, inhalarea de nitrit de amil sau manevra Valsalva. evolutie si prognostic evolutia este foarte variabila si imprevizibila, mortalitatea cauzata de cardiomiopatia hipertrofica fiind mai ...si obstructie severa. aceasta profilaxie a mortii subite ramane nesatisfacatoare.
Tahicardia

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...regulata cu complexe inguste, care raspunde bine la manevra Valsalva sau adenozina. totusi, pacientii instabili necesita cardioversie sincronizata. tahicardia reintranta atrioventriculara: aceasta ...tahicardie cu sau fara stop cardiac si fibrilatiei atriale. (1)
Tahicardia paroxistica supraventriculara (TPSV)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...supraventriculara se bazeaza pe manevre vagale cum ar fi manevra Valsalva, imersia fetei in apa cu gheata, tuse fortata sau aplicarea de presiune pe globii ...infectia, tamponada cardiaca, hemoragia. riscul de deces este de 0,1%.
Suflu cardiac la copii

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...volum (de exemplu, cele din stenoza aortica sau pulmonara).• manevra Valsalva se realizeaza printr-o expiratie fortata cu glota inchisa, obtinandu-se astfel cresterea presiunii intratoracice si ...si, in functie de caz, catre un chirurg cardio-vascular pediatru.
41 rezultate. PAGINA: 12 3 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK