Melanom malign

Melanom malign este o tumora maligna provenind din melanocite.
Melanomul malign apare de cele mai multe ori pe piele si pe mucoase, in mod secundar in ochi.
Melanomul malign al pielii si mucoaselor este mai ridicat la subiectii albi, mai ales cu pielea deschisa si cu ochi albastri, decat la subiectii negri, si exista un factor ereditar. Se pare totusi ca factorul declansant esential ar fi o expunere excesiva la soare, mai ales in primii ani ai vietii.
Melanomul cu aparitie spontana are, in general, un aspect pigmentat. Cel mai frecvent este melanomul cu extindere superficiala, care se prezinta sub forma unei mici pete brun inchis, galben deschis sau policroma, usor proeminente, cu suprafata mamelonata si putin rugoasa, cu contururi neregulate. Exista si alte forme de melanom: melanomul nodular si melanomul unghial.
Melanomul prin transformarea unei alunite este net mai putin frecvent decat melanomul cu aparitie spontana. Alunitele congenitale, mai ales daca cresc mai mult de 2 centimetri in diametru, risca sa se transforme in melanoame maligne. O alunita care creste, isi schimba aspectul sau culoarea, sangereaza, se ulcereza sau antreneaza o mancarime trebuie sa fie scoasa preventiv. Aceasta ablatie nu este niciodata cauza unei cancerizari.
Evolutia unui melanom malign ramane severa, data fiind tendinta sa mare la recidivare si la metastazare .
Ablatia chirurgicala a unui melanom malign este indispensabila.
Chimioterapia anticanceroasa este utilizata in caz de recidiva sau de metastaze. Prevenirea consta in informarea asupra pericolelor radiatiei solare, in utilizarea unei creme solare ecran total si in depistarea precoce a bolii la subiectii predispusi.
Melanomul malign al ochiului survine de cele mai multe ori pe coroida si se traduce printr-o scadere a acuitatii vizuale a unui ochi.
Tratamentul variaza dupa intinderea si locali¬zarea leziunilor: ablatia partiala a structurii atinse, urmata, atunci cand este posibil, de o grefa (de pleoapa, de conjunctiva), de ablatia chirurgicala a globului ocular, completata prin punerea unei proteze estetice.
Sinonime: melanosarcom, melanom, nevocarcinom.

MELANOM MALIGN

Secțiunea: Forum medical

...buna ziua, soacra mea a fost diagnosticata cu Melanom malign ulcerat, operat perete toracic, clark 4, pt 4bn1m0, confirmare de malignitate s11177.din axila iau mai ...in a treia saptamana de 3x9 mil.astept raspuns, va multumesc
melanom malign

Secțiunea: Forum medical

...ma numesc cristina b, am fost diagnosticata cu Melanom malign de catre dna dr bud din oradea, dansa insista ca e Melanom si ar trebui ...panicara si sa imi imaginez ceea ce nu e, multumesc
melanom malign ?

Secțiunea: Forum medical

...ci doar o tine. poate fi vorba de Melanom malign chiar daca a aparut acum 10 ani ? mentionez ca aluna cat bobul de mazare a aparut pe cealalta aluna dupa un sejur la mare.
Melanom malign

Secțiunea: Forum medical

...familie, varsta 60 ani, a fost diagnosticat cu Melanom malign gradul 4 dupa extirparea chirurgicala a unei alunite. nu are nici un simptom si nici ...de oncologie din ro este la cluj. ce-mi recomandati? multumesc!
MELANOM MALIGN

Secțiunea: Forum medical

...in urma rezultatului histopatologic s-a dovedit a fi Melanom malign dezvoltat din nev albastru invaziv in hipoderm.breslow 6.8mm, clarkv, 11mitoze pe mm2.invazie perivasculara si perineurala, ...sa urmez in acest caz. va multumesc si va doresc sanatate!
melanom malign

Secțiunea: Forum medical

...cunostinta a fost diagnosticata (si apoi operata) cu Melanom malign extensiv in suprafata cu nodul de crestere verticala, ulcerat, indice breslaw 4, 3mm, stadiu clark ...de la spital in momentul in care ii vine comanda.
melanom malign

Secțiunea: Forum medical

...mea a fost operata acum 3 ani de malanom malign. nu a fost necesara terapia cu citostatice, iar acum e bine. nu e indicat sa ...din mare si razele ultraviolet i-ar dauna. va multumesc anticipat
melanom malign

Secțiunea: Forum medical

...buna ziua! mama mea area acest diagnostic de Melanom malign st iv cu metastaze cerebrale, pulmonare si renale si doresc sa stiu cum pot sa ...noi, dar eu consider ca trebuie sa fim informati macar.
melanom malign

Secțiunea: Forum medical

...unei alunite am primit in urma biopsiei urmatorul rezultat;;melanm malign nodular ulcerat invaziv in dermul reticular breslow4.2mm index mitotic 36mitoze/mm clark4 stadializareptnm pt4bpnx.precizez ca este ...bolii si care este probabilitatea de a avea deja metastaze?
melanom malign

Secțiunea: Forum medical

...credeam ca o tumora poate fi doar benigna sau maligna nicidecum la limita...eu nu dunt medic dar nu am crezut ca ceva poate di nici ...deasupra colecistului ar veni, metastazarea care ar fi, doamne fereste
melanom malign

Secțiunea: Forum medical

...biopsiei facuta aici i s-a dat diagnosticul de Melanom malign. acum e internat la spitalul spiridon din iasi si vor sa-i faca analizele (rmn, tomograf ...e. multumesc pt intelegere si sper sa ma ajuti!
melanom malign

Secțiunea: Forum medical

...mai exista alta posibilitate de medicamentatie?trebuie sa faca si interferon?
melanom malign, lamurire

Secțiunea: Forum medical

...sotia mea a fost diagnosticata cu Melanom malign, dupa o interventie chirurgicala pe intestin subtire unde diagnosticul era de carcinom nedeferentiat iar pe ...mai multe informatii nu are cine sa ma lamureasca.va multumesc.
Melanom malign nodular

Secțiunea: Forum medical

...peritumoral. concluzii: aspectul hp este sugestiv pentru diagnosticul de Melanom malign nodular, nivel clark iv, indice breslow 5mm, rezectie integrala. in aceste conditii, as dori sa stiu ...jignesc pe mine) mi-ar fi binevenita. va multumesc anticipat, maruan trascu
melanom malign operat

Secțiunea: Forum medical

...a fost operata in 13 ianuarie 2009 de melamon malign abdominal 36.639 fragment cutanat de 8/6cm cu o functiune de 6, 5/4cm vegetanta si ulcerata ...care sunt sansele de viata a mamei? va multumesc frumos
ajutor!!! melanom malign

Secțiunea: Forum medical

...putin daca poat fi prescrise de catre un medic oncolog.
Melanom malign gradul 3

Secțiunea: Forum medical

...cu citostatice.ma intereseaza sansele lui de supravietuire in acest caz.
melanom malign acral

Secțiunea: Forum medical

...cam cat mai poate trai? nu ma ocoliti, va impor.
melanom malign ulcerat.Acrom pt 4b

Secțiunea: Forum medical

...primit rezultatele de la biopsie cu clonzie de Melanom malign ulcerat acrom pt4b. totul a pornit de la o batatura in talpa aparuta acum un ...ce inseamna cat de grav e si ce se intampla.
Melanom Malign cu metastaze limfatice

Secțiunea: Forum medical

...buna seara! acum 2 luni am fost diagnosticat cu Melanom malign de gradul iii. in urma cu aproximativ 4 luni am avut o umflatura cu un ...a mai trecut cineva prin astfel de etape? va multumesc!
169 rezultate. PAGINA: 12 ..... 8 9 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK