Numar mic neutrofile

Probleme Neutrofile si Limfocite

Secțiunea: Forum medical

...la sange si totul mi-a iesit in regula cu mici excepti. la %neutrofile 38, 70 val normale fiind 50-80% la limfocite 51, 5 val normale fiind 25-50, iar la numar neutrofile 1, 9 x10^3/ul val norm, 2-8 si nr. limfocite 2.53 x10^3/ul val normale 1-5. ...
PMN - Polimorfonucleare - Sistemul imunitar

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...prezente în sânge în mod normal și anume: polimorfonuclearele neutrofile, polimorfonuclearele eozinofile, polimorfonuclearele bazofile, monocitele, limfocitele și plasmocitele derivate din limfocitele b. primele ...este principalul mecanism prin care leucocitele protejează organismul împotriva microorganismelor antigenice. polimorfonuclearele se mai numesc și granulocite și sunt o categorie a leucocitelor care ...a activa agenții chemoatractanți și de a degrada antigenul.
Macrofagele - Sistemul imunitar

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...sau endogene sunt distruse în principal de către neutrofilele și macrofagele din țesuturi. neutrofilele distrug bacteriile aflate chiar în sângele circulant, deoarece au ...5 ori, până la dimensiunea de 60- 80 de microni. aceste celule mari se numesc macrofage și sunt foarte eficiente și capabile să ...dispărea, iar rezultatul final va fi vindecarea țesutului respectiv.
Fiziologia nasului - funcţii - Nasul (cavitatea nazală)

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...cu o direcţie oblică verticală. din punct de vedere aerodinamic, acest aer este sub formă de flux laminar, ceea ce înseamnă că diferitele ...reprezentative pentru mucoasa nazală sunt mastocitele, macrofagele, polimorfonuclearele neutrofile, bazofile, eozinofile, limfocitele şi celule ale sistemului reticuloendotelial (celulele dentritice langherhans prezentatoare de ...fapt, patologia este doar la nivel olfactiv în general.
Imunitatea innascuta (nespecifica) - Sistemul imunitar

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...plantele si insectele. aceste mecanisme cuprind fagocitoza, peptidele antimicrobiene denumite defensine si sistemul complement. (2)vertebratele, incluzand oamenii, au mecanisme de aparare mai ...killer, mastocite, eozinofile, bazofile si fagocite, incluzand: macrofagele, neutrofilele si celulele dendritice. ele functioneaza alaturi de sistemul imun pentru a identifica si ...cele mai eficiente fagocite si pot fagocita un numar substantial de bacterii sau alte celule si microbi. (6) neutrofilele neutrofilele alaturi de eozinofile si ...
Limfocitele - Sistemul imunitar

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...două clase de limfocite, limfocitele t și limfocitele b. microscopic diferențele dintre cele două tipuri de limfocite nu sunt observabile. ele au un ...au nucleul lobat sau fragmentat fiind reprezentate de neutrofile, eozinofile și bazofile și leucocite mononucleare, cu un nucleu mare care ocupă aproape toată ...de macrofage și citoliza realizată de limfocitele t citotoxice.
Sistemul imunitar

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...imunitar este reprezentat de totalitatea mecanismelor de apărare împotriva microorganismelor patogene și a structurilor non-self. termeni specifici self = structuri proprii ale organismului, recunoscute de ...precum granulocite (leucocite cu nucleu granular reprezentate de neutrofile, eozinofile și bazofile) plasmocite și macrofage. există două tipuri de limfocite, b și ...cortexul ganglionar și stratul limfoid periarteriolar extern al splinei.
Celule stem

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...tipurile de celule stem, prelevarea autologa implică cel mai mic risc. prin definiție, celulele autologe sunt obținute din propriul corp.celulele stem adulte sunt folosite de ...diferenția în câteva tipuri de celule sangvine: limfocite, monocite, neutrofile, etc., dar nu se poate diferenția în celule nervoase, osoase sau alte tipuri nonsangvine.noile cercetări ...renală, regenerare hepatică, cardiomiocitara postinfarct miocardic, anemia fanconi, boli metabolice.
Sângele

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

... leucocitece se împart în limfocite, monocite, neutrofile, eozinofile, bazofile. hematiile hematiile reprezintă aproximativ 2,3-2,5 litri din volumul sanguin total. ele pot fi descrise ca ...μm.în anumite patologii, hematiile îşi pot modifica dimensiunile (macrocite, microcite), forma (schizocite, anulocite).culoarea este roşie-portocalie, aceasta fiind determinată de prezenţa hemoglobinei. prezintă o ...plasmocite - 0,5-2%; celule reticulare - 0,5-2%.
Toxinele - Sistemul imunitar

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...non-self. toxinele sunt produse de foarte multe microorganisme precum bacterii, fungi, alge și diverse specii de plante. majoritatea toxinelor sunt extrem ...bacteriilor moarte ce eliberează endotoxine. se produce chemotactismul neutrofilelor sub acțiunea fracțiunii c5a, iar fracțiunea c3b va determina opsonizarea bacteriilor moarte cu îndepărtarea ...aur, plumb și arsen - deferoxamina - intoxicația cu fier.
Radicalii liberi

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...derivă din oxigenul molecular în condiții de reducere chimică. din cauza reactivității lor, acești radicali liberi pot participa la reacții adverse nedorite cu ... sintetizați în granule enzimatice: celulele fagocitice, neutrofilele și macrofagele (oxidaza, mieloperoxidaza) mitocondriile (lanțul de transport electronic), peroxizomii (diferite ...5, sursele enzimatice majore ale superoxidului în placentă. (10)
Reacția autoimună - Sistemul imunitar

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...situate fie intracelular, fie sunt delimitate de bariere anatomice. într-un organism integru structural și funcțional, antigenele sechestrate vor fi în continuare delimitate ...și anti filagrină și sinteza de factor reumatoid. polimorfonuclearele neutrofile sunt prezente în special la nivelul cavității articulare și eliberează enzime lizozomale împreună ...iar în cazul alergiei la penicilină se va administra eritromicină.
Citokinele - Sistemul imunitar

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...sistemului imunitar. au activitate biologică în concentrații foarte mici, dar suficiente pentru a induce un răspuns specific al celulelor sensibile la acțiunea citokinelor, ...proces care se numește chemotactism. de exemplu chemotactismul neutrofilelor și macrofagelor activate către zona de inflamație activă pe care le recrutează și ...producând leucopenie și trombocitopenie. injecțiile cu interferon se administrează intramuscular.
Hematopoieza - Sângele

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...sangvine sunt produse zilnic pentru a mentine stabil numarul de celule circulante periferice. (4) celula stem hematopoietica celula stem hematopoietica rezida in maduva oaselor si ...stimulanti ai coloniilor celulare si alti factori ai micromediului hematopoietic determina celulele sa urmeze o anumita cale de diferentiere celulara. acesta este modul ... eozinofilele bazofilele neutrofilele. un granulocit se diferentiaza intr-o celula distincta printr-un proces denumit granulopoieza. granulopoieza granulopoieza este hematopoieza granulocitelor.procesul are loc ...
Neutropenia congenitală severă. Sindromul Kostmann

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...afecțiuni caracterizate prin scăderea marcată a numărului de polimorfonucleare-neutrofile (sub 500 pe mm3) ce determină infecții recurente cu diferite localizări, cauzate de agenți ...să aibă ambii cromozomi x mutați sunt foarte mici, se consideră că acest tip de transmitere aparţine sexului masculin. mutația este a genei ...antivirale în cazul celor virale - ex. hiv, antifungice).
Sindromul Cohen

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...bolii este cea autosomal recesivă, cu o prevalenţă mică. [4] semne şi simptome sindromul cohen prezintă un tablou simtomatologic extrem de variabil. este dificil ... neutropenie (nivel scăzut de leucocite neutrofile) prezentă de la naştere, ce va afecta imunitatea; bolnavul devine astfel susceptibil infecţiilor, ...pacienţi este buna dispoziţie şi faptul că sunt foarte sociabili.
Keratita amibiană

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...caracteristic. (5), (6) contaminarea keratita amibiană apare în urma unor microtraumatisme corneene produse la persoanele care poartă lentile de contact și care utilizează soluții dezinfectante nesterile ...inactivarea amibelor; intensifică fagocitoza amibelor de neutrofile. anticorpii de tip iga se găsesc în cantitate mare în secreția lacrimală și au rolul de ... citiți aici mai multe informații despre lentilele de contact.
Gonococcemia - manifestari cutanate ale infectiei cu Neisseria gonorrhoeae

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...clinice ale acestui proces sunt bifazice, cu o faza bacteriemica timpurie constind din tenosinovite, artralgii si dermatite, urmata de o faza localizata constind din artrita ...articulatie purulenta si cultura pozitiva la 50% dintre pacienti. numaratoarea celulelor albe din lichidul de aspiratie din articulatie arata 50.000-100.000 celule/µl si constau din 90% neutrofile. elementele pielii din aceasta faza sunt minime, doar 10-15% dintre pacienti au leziuni active cutanate ...
Leucemia acuta mieloida - LMA

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...lasand organismul expus la infectii, anemie sau hemoragii. celulele leucemice pot disemina in alte regiuni ale corpului. leucemia acuta mieloida este cea mai comuna forma de ...au rolul de a apara organismul impotriva infectiilor. scaderea numarului de leucocite (leucopenie) sau a unui tip de globule albe numite neutrofile (neutropenie) poate avea ca rezultat infectii frecvente. plachete sangvine (trombocite) – opresc ...
Policondrita recurenta

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...este infectia secundara terapiei corticosteroidiene sau compromiterii respiratorii, vasculitei sistemice si neoplasmelor. complicatiile policondritei cum este deformarea nasului, vasculita sistemica, strictura laringotraheala, artrita si anemia ...anticorpilor. raspunsul celular: desi infiltratele inflamatorii cu limfocite si neutrofile sunt elementul caracteristic pentru policondrita s-a dovedit si rolul raspunsului imun celular in aceasta conditie. ...eliberarea proteoglicanilor din matrice, iar condrocitele sunt scazute ca numar si apar picnotice. boala este caracterizata prin infiltrat inflamator mixt de limfocite, neutrofile si plasmocite ...
123 rezultate. PAGINA: 12 ..... 6 7 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK