Ocluzie intestinala

Ocluzia intestinala reprezinta o obstructie partiala sau totala a intestinului subtire sau a colonului.
Ele pot fi mecanice sau functionale.
Ocluziile mecanice cuprind ocluziile prin strangulare si ocluziile prin obstructie. Ocluziile prin strangulare se caracterizeaza prin prezenta unor leziuni vasculare, legate de strivirea sau de torsionarea vaselor.
Compresia antreneaza o oprire a irigatiei sangvine putand conduce la gangrena. Ocluziile prin obstructie sunt provocate prin dezvoltarea unei tumori a intestinului, maligna sau benigna, care ingusteaza conductul intestinal, sau printr-o boala inflamatorie sau o diverticulita.
Ocluziile functionale se caracterizeaza printr-o paralizie a intestinului declansata de o leziune a unui organ invecinat : apendicita, abces, hematom, pancreatita.
Simptomele cuprind dureri puternice, care evolueaza in crize si sunt urmate de perioade de acalmie, varsaturi, de orpirea evacuarii materiilor fecale, a gazelor, de un meteorism.
Acumularea de lichid in amonte de obstacol si varsaturile provoaca o deshidratare importanta. O ocluzie intestinala este mortala daca nu se trateaza.
Tratamentul consta initial in plasarea unei sonde gastricepentru a aspira lichidul din amonte de ocluzie si in restabilirea echilibrului fiziologic prin perfuzii, iar apoi se va face si o interventie chirurgicala.

ocluzie intestinala

Secțiunea: Forum medical

...acum o luna am fost operata de Ocluzie intestinala si mi s-a spus sa tin regim alimentar. as vrea sa stiu cat timp trebuie ...acest regim si voi putea sa incep sa maninc normal
ocluzie intestinala

Secțiunea: Forum medical

...buna.tatal meu a fost operat de Ocluzie intestinala in urma cu 15 zile.a inceput sa manince (regim), dar citeodata se simte balonat, si nu a avut scaun de 2 zile. este normal????
Ocluzie intestinala

Secțiunea: Forum medical

...intensitatea e la fel. se poate sa fie Ocluzie intestinala? nu stiu ce ar trebui sa fac, sa cercetez mai departe sau sa ma bucur ca a trecut durerea.
ocluzie intestinala

Secțiunea: Forum medical

...isi revine foarte greu, diagnosticul de externare este Ocluzie intestinala, sindrom aderential, cardiopatie ischemica cronica si pericardita subacuta.are scaun, are vanturi, ragaie, dar durerile matelor ...ce regim alimentar are nevoie?astept raspunsul dumneavoastra cat mai urgent.multumesc.
ocluzie intestinala

Secțiunea: Forum medical

...ani a fost operat in stare grava de Ocluzie intestinala, in urma careia a ramas cu stoma. asta s-a intimplat in urma cu 4 luni ...mult cu aceste probleme si fara tratament? va multumesc anticipat.
REGIM ocluzie intestinala

Secțiunea: Forum medical

...ziua, am fost operata acum o saptamana de Ocluzie intestinala prin brida si m-i s-a spus sa tin regim alimentar. imi puteti spune si mie ...ce nu) va multumesc si va doresc o zi buna
Ocluzie intestinala? Ajutor!

Secțiunea: Forum medical

...se poate forta acolo ceva? va rog sa ma ajutati.
ocluzie intestinala cauzata de aderente

Secțiunea: Forum medical

...varsta de 77 ani a fost operat de Ocluzie intestinala, iar la 10 zile dupa, a fost operat iar, tot de Ocluzie. medicul i-a spus ca ...care sa stimuleze intestinul subtire sa isi reia functionarea ?
Ocluzie intestinala cauzata de o tumoare

Secțiunea: Forum medical

...mama mea a fost internata cu diagnostic de Ocluzie intestinala si a fost operata, in timpul acesteia gasindu-se o tumoare de mezocolon transvers. i s-a ...dupa operatie a facut si scaun pe anus. este normal?
Ocluzie Intestinala Regim Alimentar!

Secțiunea: Forum medical

ziua! mama mea a fost operata acum o saptamana de Ocluzie intestinala prin volvulus sigmoid, si ieri a fost externata! intrebarea mea pentru medicii de aici si cei ...o ruda dar nu stim sigur... multumesc mult, o zi buna!
Ocluzie intestinala prin brida

Secțiunea: Forum medical

...7 zile mama mea a fost operata de Ocluzie intestinala, dupa operatie chirurgul mi-a spus ca a indepartat o portiune de 15 cm din intestinul ...in afara de ce taiase el atunci. va multumesc..si astept raspuns
Ocluzie Intestinala Meteorism abdominal ? - radiografie -

Secțiunea: Forum medical

...din care: - doi medici au dat dgs de Ocluzie intestinala - alt medic a dat dgs de meteorism abdominal. link poza radiografie: http://postimg.org/image/fjd4jn7er/ totuşi pledez pt. ocluzia intestinala. ...referitor la radiografie? unii medici indica internare altii nu obligatoriu... multumesc.
Ocluzie Intestinala Meteorism abdominal ? - radiografie -

Secțiunea: Forum medical

...care: - doi medici au dat dgs de Ocluzie intestinala - alt medic a dat dgs de meteorism abdominal. link poza radiografie: http://postimg.org/image/fjd4jn7er/ totuşi pledez ...referitor la radiografie? unii medici indica internare altii nu obligatoriu... multumesc.
ocluzie intestinala prin neoplasm sigmoidian

Secțiunea: Forum medical

...sau alte tratamente naturiste. mentionez ca are 65 de ani.
Obstructia intestinala (Ocluzia intestinala)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...obstructia intestinala sau ocluzia intestinala este cea mai frecventa afectiune chirurgicala a intestinului subtire si una dintre ...si terenul bolnavului si durata de la debut la interventie.
Obstructia intestinala (Ocluzia intestinala)

Secțiunea: Forum medical

...daca are probleme cu inima? o seara buna! cu stima, torcatoru lavinia
Invaginatia intestinala

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...invaginatia intestinala este un telescopaj al intestinului in lumenul sau. varietatea cea mai frecventa este intilnita la ...clisma baritata, virsta sub 3 luni sau peste 2 ani.
Invaginatie intestinala

Secțiunea: Dicționar

...invaginatia intestinala este o patrundere patologica a unui segment de intestin in segmentul subiacent, provocand o Ocluzie ...intotdeauna necesara, dar nu constituie in mod obligatoriu o urgenta.
Tulburarile de motilitate intestinala

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tulburarile de motilitate intestinala reprezinta contractiile anormale intestinale, precum spasmele si paralizia intestinala. tulburarile de motilitate intestinala descriu ...trebuie programat la o colonoscopie, chiar daca este asimptomatic.
Angina abdominala

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...similar datorat obstructiei arterei coronare. mai este denumita angina intestinala. mecanismul este considerat similar anginei pectorale care apare la indivizii cu boala arteriala coronariana sau ...complicatie raportata este hematomul local/pseudoanevrismul/ tromboza urmate de infarctul intestinal.
85 rezultate. PAGINA: 12 3 4 5 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK