Patogeneza HVE

Patogeneza
Infecţia HEV are multe puncte comune cu infecţia HAV (calea de transmitere fecal-orala, replicarea intrahepatocitara). Şi In cazul infecţiei HEV se parccurg etape similare : sediul iniţial de replicare este intestinul (excreţie intensa de virioni), urmeaza apoi o viremie de scurta durata şi infectarea hepatocitului cu hepatocitoliza şi inflamaţie locala (nu prin efect citopatic direct, ci prin raspunsul imun al gazdei).
Nu se cunosc date care sa ateste evoluţia cronica.
Anticorpii de tip IgM apar concomitent cu creşterea transaminazelor şi apoi titrul lor scade treptat (In decurs de 3 luni) fiind Inlocuiţi cu IgG-HEV. Persistenţa In ser a anticorpilor de tip IgG este mai redusa dec at In infecţia cu HAV. IgG-HEV se negativeaza In c aţiva ani.
In peste jumatate din cazuri infecţia HEV este asimptomatica, formele manifeste clinic fiind mai frecvente la adolescenţi şi adulţi tineri. Evoluţia infecţiei este benigna, cu excepţia situaţiilor c and ea survine la gravide. Infectarea gravidelor evolueaza sever, cu forme fulminante urmate de deces In p ana la 20% din cazuri






La o căutare rapidă nu am găsit rezultate pentru acest subiect. Click aici pentru o căutare avansată