Plexul solar

Plexul solar reprezinta cel mai important plex nervos abdominal, neurovegetativ. Este format din ganglionii celiaci, aortico - renali si mezenterici superficiali, la care ajung nervii pneumogastrici, inervatia viscerelor abdominale, nervul splahnic mic si nervul splahnic mare.

Plexul celiac

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...Plexul celiac sau Plexul solar, denumit astfel datorita fibrelor sale care ies in toate directiile, asemenea razelor ...aparitie a schimbarilor fizice ce urmareste perceptia factorului excitator.
Stomacul

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...cave inferioare, aortei abdominale, trunchiului celiac si Plexului solar. marea curbura gastrica marginea stanga sau curbura mare (curvatura ventriculi major) continua marginea stanga a ...un circuit prin care alimentele sunt deviate catre intestinul subtire.
Pancreasul

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...simpla presiune epigastrica pana la o veritabila criza solara. este localizata profund, deseori in epigastru, iar iradierile catre spate si in umar sunt ...- implantarea unui pancreas sanatos morfofunctional in locul pancreasului explantat.
Traumatismele pleoapelor

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...zile se produce si pigemtarea regiunii respective – arsura solara a pielii este cel mai bun exemplu de arsura de gradul i. - arsura de ...rapida a substantelor chimice, limitand astfel suprafata si profunzimea arsurilor.
Senzatie de sufocare si presiune intracranian

Secțiunea: Forum medical

...senzatie de apasare in zona pieptul exact in Plexul solar astfel atunci cand respir simt o greutate permanenta mare care se raspandeste de la Plexul ...senzatie de parca as avea in permanenta dopuri in urechi. multumesc.
sindrom premenstrual accentuat!

Secțiunea: Forum medical

...zac si ca un ghemotoc de nervi in Plexul solar. am fost internat la parhon in toamna ca suspecta de diabet insipid, mi s-au facut multe ...omul cu mine! mi-e rau! daca are cineva vre-o parere, multumesc anticipat.
sindrom premenstrual accentuat

Secțiunea: Forum medical

...zac si ca un ghemotoc de nervi in Plexul solar. am fost internat la parhon in toamna ca suspecta de diabet insipid, mi s-au facut ...mine! mi-e rau! daca are cineva vre-o parere, multumesc anticipat
durere stomac

Secțiunea: Forum medical

...si xilina si ma doare stomacul in zona Plexului solar
oare este nevralgie intercostala?

Secțiunea: Forum medical

...si o gheara spre centrul pieptului - respectiv "Plexul solar".durerea a fost asa de intensa incat m-am indoit si am mers de urgenta la spital ...crescut si nu doresc sa ma vada asa. multumesc mult.
durere de stomac

Secțiunea: Forum medical

...am observat ca ma doare stomacul in zona Plexului solar as dori informatii tratament
caldura dureroasa in piept

Secțiunea: Forum medical

...de durere, care incep de undeva din zona Plexului solar si se termina cu o lovitura in piept; e un fel de caldura dureroasa, iar ...mi-au spus sigur ca e sau nu. va rog ajutati-ma!!
Sindromul Arnold

Secțiunea: Forum medical

...izbit airbegul)si in fata s-au doar in zona Plexului solar, probabil ca nu, altfel durerile ar fi fost duble, caci stiu cum am resimtit asta ...lung si va doresc sanatate maxima si putere de munca.
VINDECAREA prin credinta chiar este posibila si este demonstrata stiintific!

Secțiunea: Forum medical

...în afara locurilor corecte - mijlocul frunţii, centrul Plexului solar şi cavităţile umerilor drept şi stâng - rezultatul pozitiv este mult mai redus sau chiar ... toate cele bune, cu iubire creştină şi respect, mr. nick
Structura şi funcţia creierului uman - vazuta de...

Secțiunea: Forum medical

...spinării către partea de sus a stomacului (ganglionii Plexului solar!), şi de acolo către inimă. aşa se explică de ce muzica pură trezeşte inima şi ...parents qui veulent être actifs dans linstruciton de leurs enfants." -
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK