Dicţionar medical - explicaţii termeni medicali
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Boli și afecţiuni Semne și simptome Anatomie și fiziologie Medicamente Proceduri medicale Dicţionar medical

Receptorii vestibulari

Nervul vestibulocohlear [VIII] - Nervii cranieni

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...doi nervi componenti. fibrele nervului vestibular patrund in nucleii vestibulari, localizati in punte si portiunea superioara a bulbului, unde majoritatea proceselor centrale ...importanta in formarea impulsurilor nervoase din cadrul sistemului auditiv.
Aferentele cerebelului - Cerebelul

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...din trei surse principale:1. sistemul vestibular (ganglionul si nucleii vestibulari) – fibrele se termina in vestibulocerebel. 2. maduva spinarii – fibrele se termina in spinocerebel. ... cerebelos inferior si se termina sub forma fibrelor muschioase.
Fiziologia cerebelului - Cerebelul

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...(i) maduva spinarii; (ii) ganglionul vestibular si nucleii vestibulari; (iii) nucleii pontini; (iv) nucleii reticulati; (v) nucleii trigeminali. fibrele aferente patrund in ...de a efecuta miscari ritmice, precum pronatii/supinatii repetitive. [1]
Vertijul pozitional benign

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...interna contine doua feluri de receptori - auditivi si vestibulari, care joaca un rol foarte important in mentinerea echilibrului. portiunea vestibulara a urechii interne consta ...tumorii cerebrale sau in cazul pacientilor cu vatamari craniene grave.
Ingrijirea prematurului - Copilul prematur

Secțiunea: Ghid de sănătate

...vizuala si sociala. •  saltelele cu apa stimuleaza Receptorii vestibulari; •  zgomotul incubatorului stimuleaza analizorii acustici; •  claviatura cu degetele, usor pe tegumente stimuleaza simtul tactil; •  miscarile de flexie a membrelor, pentru stimularea kinetica;
Clasificarea receptorilor

Secțiunea: Dicționar

...receptori de contact si telereceptori 1) mecanoreceptori: tactili, de presiune, vestibulari, acustici, corpii golgi, fusuri neuromusculare. 2) termoreceptori: pentru cald si rece, ei receptioneaza variatiile de ...olfactivi, gustativi, cei din zonele reflexogene. 4) electromagneticoreceptori: in retina.
Calea vestibulara

Secțiunea: Dicționar

...vestibulara a fosei romboide, unde se gasesc 4 nuclei vestibulari. 4. al treilea neuron, dupa unii autori se gaseste in nucleul ventral postero-medial din talamus ...scopul mentinerii echilibrului si a unor reflexe cu origine labirintica.
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK