Dicţionar medical - explicaţii termeni medicali
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Boli și afecţiuni Semne și simptome Anatomie și fiziologie Medicamente Proceduri medicale Dicţionar medical

Receptorii vestibulari

Nervul vestibulocohlear [VIII] - Nervii cranieni

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...doi nervi componenti. fibrele nervului vestibular patrund in nucleii vestibulari, localizati in punte si portiunea superioara a bulbului, unde majoritatea proceselor centrale ...importanta in formarea impulsurilor nervoase din cadrul sistemului auditiv.
Aferentele cerebelului - Cerebelul

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...din trei surse principale:1. sistemul vestibular (ganglionul si nucleii vestibulari) – fibrele se termina in vestibulocerebel. 2. maduva spinarii – fibrele se termina in spinocerebel. ... cerebelos inferior si se termina sub forma fibrelor muschioase.
Fiziologia cerebelului - Cerebelul

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...(i) maduva spinarii; (ii) ganglionul vestibular si nucleii vestibulari; (iii) nucleii pontini; (iv) nucleii reticulati; (v) nucleii trigeminali. fibrele aferente patrund in ...de a efecuta miscari ritmice, precum pronatii/supinatii repetitive. [1]
Vertijul pozitional benign

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...interna contine doua feluri de receptori - auditivi si vestibulari, care joaca un rol foarte important in mentinerea echilibrului. portiunea vestibulara a urechii interne consta ...tumorii cerebrale sau in cazul pacientilor cu vatamari craniene grave.
Ingrijirea prematurului - Copilul prematur

Secțiunea: Ghid de sănătate

...vizuala si sociala. •  saltelele cu apa stimuleaza Receptorii vestibulari; •  zgomotul incubatorului stimuleaza analizorii acustici; •  claviatura cu degetele, usor pe tegumente stimuleaza simtul tactil; •  miscarile de flexie a membrelor, pentru stimularea kinetica;
Clasificarea receptorilor

Secțiunea: Dicționar

...receptori de contact si telereceptori 1) mecanoreceptori: tactili, de presiune, vestibulari, acustici, corpii golgi, fusuri neuromusculare. 2) termoreceptori: pentru cald si rece, ei receptioneaza variatiile de ...olfactivi, gustativi, cei din zonele reflexogene. 4) electromagneticoreceptori: in retina.
Calea vestibulara

Secțiunea: Dicționar

...vestibulara a fosei romboide, unde se gasesc 4 nuclei vestibulari. 4. al treilea neuron, dupa unii autori se gaseste in nucleul ventral postero-medial din talamus ...scopul mentinerii echilibrului si a unor reflexe cu origine labirintica.