Sarcopenia

Sarcopenia este pierderea degenerativă a mușchilor scheletici și a puterii asociată cu vârsta: 0,5-1% pierdere pe an după 25 de ani. Face parte din sindromul fragilității. Astăzi nu există o definiție general acceptată a sarcopeniei în literatura medicală. Pentru diagnostic s-a propus existența diminuării masei musculare, cât și a puterii musculare.

Sarcopenia este caracterizată mai întâi de scăderea dimensiunilor mușchilor cauzând fragilitatea și slăbiciunea. Totuși, această pierdere musculară trebuie să fie cauzată de mecanisme celulare diferite de cele din atrofia musculară. În sarcopenie fibrele muscular sunt înlocuite de grăsime si fibrozare.

Exercițiile și creșterea activității s-au dovedit a fi benefice în sarcopenie, putând crește forța și funcția mușchilor. Lipsa exercițiilor este considerată un factor de risc.

Posibilele strategii terapeutice cuprind folosirea testosteronului sau a steroizilor anabolici, deși folosirea lor pe termen lung este controversată la bărbați din cauza simptomelor prostatice îngrijoratoare, contraindicate la femei din cauza virilizării. Cercetările recente arată că induc evenimente cardiovasculare. Alte medicamente aprobate nu arată efecte: hormonul de creștere uman.
Extractul de Ginkgo biloba poate reduce pierderea musculară.




Sarcopenia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...nivel mai ridicat decât cel normal, se numește sarcopenie. Sarcopenia afectează mersul, echilibrul și slăbește abilitatea de a face lucruri normale precum deplasarea, urcatul scărilor, ridicatul și mutatul ...câtă mișcare și ce fel de alimentație primește corpul nostru.
Boala Basedow-Graves-Parry

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ale corpului incluzând: pielea, cordul, sistemul circulator și cel nervos. (2) Boala Graves afectează până la 2% din populația feminină, uneori manifestându-se după o naștere. Este de ... specificitatea încrucișată între diferite antigene celulare cu un antigen infecțios sau superantigen modificarea repertoriului celulei T, anticorpii idiotipici devenind patogeni ... respiratorii: dispnee gastrointestinale: creșterea mobilității intestinale oftalmologice: lăcrimare, senzație de uscăciune, fotofobie, durere, protruzie oculară, di...
Am putea inversa pierderea masei musculare la bătrânețe? - Neurologie și neuroștiințe

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...pierderea masei musculare survine în urma modificărilor din sistemul nervos.Până la vârsta de 75 de ani, oamenii pierd în jur de 30-50% dintre nervii care controlează membrele inferioare ...modificărilor în relația mușchi-nervi pe măsură ce îmbătrânim.Sursa: Science Daily
Sfaturi pentru a întârzia îmbătrânirea - Energie și vitalitate

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...în anii calendaristici și vârsta biologică, măsurată la nivel celular.Doar 20% din rata de îmbătrânire se datorează geneticii, în timp ce 80% este influențată de factorii de mediu ...care se știe că scad odată cu înaintarea în vârstă.
Efectele tenisului asupra sănătății

» Secțiunea: Ghid de sănătate

Tenisul reprezintă un joc individual sau de echipă complex, ce implică un efort fizic susținut și antrenează vast musculatura, având numeroase efecte asupra sănătății. Studiile care au analizat efectele practicării acestui sport la jucători de vârste variate și cu nivele ...


Mai multe despre Sarcopenia (căutare avansată)