Dicţionar medical - explicaţii termeni medicali
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Boli și afecţiuni Semne și simptome Anatomie și fiziologie Medicamente Proceduri medicale Dicţionar medical

Streptococcus pneumoniae

Streptococcus pneumoniae (pneumococul) face parte din familia Streptococacceae, genul Streptococcus si a fost izolat prima data din sputa In anul 1881 de Louis Pasteur In Franta si G. M. Sternberg. Pneumococii sunt coci gram pozitivi, Incapsulati, 0, 5-1, 2 microm in diametru, ovali sau lanceolati, dispusi in perechi sau lanturi scurte. Pe frotiurile efectuate din culturi imbatranite, pneumococii apar gram negativi. Tulpinile incapsulate dau nastere unor colonii mari, (1-3 mm diametru pe geloza-sange, mai mici, pe geloza-sange-chocolat) rotunde, nepigmentate; tulpinile neincapsulate dau nastere unor colonii mici, aplatizate. Pneumococii produc hemoliza alfa pe geloza-sange in aerobioza si hemoliza beta prin incubare In anaerobioza. Tulpinile virulente prezinta o capsula polizaharidica, diferita antigenic, pe baza careia s-au identificat principalele tipuri serologice. Pana in prezent s-au identificat 80 de serotipuri. Peptidoglicanul peretelui celular al pneumococilor este identic cu cel al cocilor gram pozitivi, cu alternarea subunitatilor N-acetilglucozamina cu acidul N-acetilmuramic.

streptococcus pneumoniae in nas la copil de 7 ani

Secțiunea: Forum medical

...ii dau la copil de 7 ani cu Streptococcus pneumoniae in nas dupa antibiograma este: sensibil: cefuroxima, amoxicilina+acid clavulanic, ciprofloxacina, gentamicina, penicilinag, intermediar: cefaclor, clindamicina rezistent:ampicilina, amoxicilina ce ...in nas pt acest Streptococcus pneumoniae? astept raspuns...va multumesc anticipat!!!
streptococcus pneumoniae ajutorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Secțiunea: Forum medical

...dupa ce in exudatul nazal ia fiost descoperit Streptococcus pneumoniae, a primit tratament cu ceftazidim 2g/zi, 7 zile si aerosoli cu fluimucil, , , , ...fost vaccinata cu 2 doze de prevenal.va rog raspuns urgent.multumesc
Patogenitatea Streptococcus pneumoniae

Secțiunea: Dicționar

...apar aproximativ 500. 000 cazuri de pneumonie cu Streptococcus pneumoniae in sua. este in general localizata la nivelul lobului inferior al plamanului (pneumonie lobara). bronhopneumonia ...meningite. nu apare in urma sinuzitelor si a otitelor medii.
Diagnostic de laborator al Streptococcus pneumoniae

Secțiunea: Dicționar

...la optochin si biloliza, ambele pozitive in cazul Streptococcus pneumoniae. se mai practica boala experimentala la soarece si identificarea tipului prin metode imunologice. majoritatea tulpinilor ...rezistente la penicilina, eritromicina azitromicina, deci efectuarea antibiogramei este obligatorie.
Meningele

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...copii si adulti, deseori este provocata de Streptococcus pneumoniae sau neisseria meningitidis, in timp ce la nou-nascuti, meningita apare frecvent in urma infectiei cu ...diagnosticul meningiomului se bazeaza pe ct si rmn. [7]
Laringele

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...mai pot fi reprezentaţi de Streptococcus pyogenis, Streptococcus pneumoniae şi stafilococcus aureus. infecţia este o adevărată urgenţă medicală, copii cel mai frecvent afectaţi ...hepatică: tgo, tgp, bilirubina totală, bilirubina directă, indirectă, ggt; - glicemia.
Patologia peretelui toracic - Toracele

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...agentii etiologici identificati se numara escherichia coli, Streptococcus pneumoniae, pseudomonas aeruginosa, staphylococcus, nocardia. daca infectia se gaseste la nivelul ultimelor cartilaje costale, care ...peretelui toracic in cancerul de rinichi, prostata, tiroida sau colon.
Conjunctivita bacteriana simpla

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... staphylococcus aureus Streptococcus pneumoniae haemophilus influenzae moraxella lacunata. simptomatologia clinica a conjunctivitelor bacteriene simple ...cand trei culturi consecutive realizate din secretiile conjunctivale sunt sterile.
Epiglotita

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...este haemophilus influenzae 25%, urmat de h. parainfluenzae, Streptococcus pneumoniae si streptococii de grup a. h. influenzae sau s. pneumoniae pot coloniza faringele la copiii ...structurilor supraglotice. rata de mortalitate la adulti este de 7%.
Empiemul subdural

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...empiem subdural, in aceasta situatie agentul etiologic fiind Streptococcus pneumoniae sau haemophilus influenzae. alti agenti etiologici rari care sunt implicati in aceasta afectiune sunt unele ...neurochirurgical si daca starea de constienta nu este puternic alterata.
Meningita bacteriana acuta

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...este cauzata de bacterii ca neisseria meningitidis (meningococul), Streptococcus pneumoniae, haemophilus influenzae, bacili gram negativi, stafilococi si diverse specii de listeria. la nou-nascuti meningita este ...aceasta masura luandu-se in caz de contact repetat, nu ocazional.
Abcesul pancreatic si peripancreatic

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...colonica ajungand in pancreas prin translocare: escherichia coli, klebsiella pneumoniae, enterococcus faecalis, staphylococcus aureus, pseudomonas aeruginosa, proteus mirabilis, Streptococcus spp. pseudochistul pancreatic infectat ... diagnosticului. necrosectomia, debridarea si drenajul pancreatic ofera rezultate excelente.
Legioneloza - Infecţia cu Legionella

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... cu penumonii atipice determinate de infecţia cu chlamydia pneumoniae, chlamydia psittaci, mycoplasma pneumoniae, coxiella burnetii precum şi unele virusuri. perioada de incubaţie ...demonstrat a fi scăzută, cât şi a efectelor cancerigene secundare.
Pneumonia atipica primara, cu Mycoplasma

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de boala pulmonara infectioasa, produsa de catre patogenul mycoplasma pneumoniae, de catre anumite specii de rickettsia, chlamidia, sau de catre anumite virusuri cu tropism respirator ...tuse, dureri), pot fi administrate medicamente antitusive, antipiretice si analgezice.
Amigdalita acută

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...pyogenes și alte tipuri de streptococi, corynebacterium haemolyticus, mycoplasma pneumoniae. simptomele unei amigdalite pot fi: febră, durere și usturime în gât, tuse iritativă, ...clasice și hemostaza) sau cu instrumente cu radiofrecvență. [6, 7]
Erizipelul

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...au fost raportate forme atipice cauzate de Streptococcus pneumoniae, klebsiella pneumoniae, haemophilus influenzae, yersinia enterocolitica si specii de moraxella, acesti agenti patogeni ...necesara doar in infectiile severe cu necroza sau gangrena. (4)
Osteomielita

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...care traiesc in comunitati cu incidenta ridicata de s. pneumoniae rezistent la penicilina sau s. aureus rezistent la meticilina. cefuroxim, o cefalosporina de generatia a ...se asociaza sepsisul sau o alta conditie patologica de fond.
Anemie hemolitica

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cu organisme incapsulate, cum este haemophilus influenzae si Streptococcus pneumoniae. patogenia anemiei hemolitice hemoliza este declansata de o varietate de afectiuni ereditare sau castigate. etiologia distrugerii premature ...naftalina, niridazol. prognosticul anemiei hemolitice depinde de boala de fond.
Sindromul Wiskott-Aldrich

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...meningita sunt cauzate de agenți microbieni precum Streptococcus pneumoniae, haemophilus influenzae de tip b și staphylococcus aureus. Și bacteriile gram-negative precum escherichia ...și prelungesc viața pacientului scăzând riscul infecțiilor. [3], [4]
Conjunctivita la copii

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...și epidermidis, streptococi viridans, specii haemophilus și s. pneumoniae. după instituirea profilaxiei oculare neonatale, conjunctivita cu n. gonorrheae este observată mai rar. ...vor spăla mâinile înainte și după fiecare tratament aplicat copilului.
118 rezultate. PAGINA: 12 3 4 5 6 INAINTE ›