Streptococcus pyogenes

Sunt coci gram pozitivi dispusi In lanturi care pe geloza sange dezvolta colonii pulverulente, cu o zona de liza clara de tip beta In jur. Identificarea se face pe baza structurii antigenice. Peretele celular este format dintr-un strat gros de peptidoglican, ca la toate bacteriile gram pozitive, In care este integrat polizaharidul C, specific de serogrup. Acesta este format din polizaharide ramificate legate covalent de peptidoglican.
Fimbriile streptococului betahemolitic de grup A sunt ancorate In citoplasma si strabat membrana citoplasmatica si peretele celular. Sunt formate din acid lipoteicoic si proteina M. Acidul lipotheichoic este un factor de aderenta la epiteliul faringian
Proteina M este antigenul de suprafata, specific de tip. Ea este principalul factor de virulenta al streptococului de grup A datorita actiunii antifagocitare. Anticorpii anti - proteina M sunt responsabili de imunitatea de tip si Impiedica actiunea antifagocitara a acestei proteine. Asociat proteinei M se gaseste un antigen proteic care nu este specific de tip - MAP.

Streptococcus pyogenes

Secțiunea: Forum medical

...un exudat faringial si mi-a iesit ca am Streptococcus pyogenes, aslo il aveam 408, am urmat 10 zile tratament cu ospen si galgara cu tamtum ...uni scuipat. ce sfaturi imi dati?! multumesc, astept raspunsul dumneavoastra!
Streptococcus pyogenes-toxine

Secțiunea: Dicționar

...Streptococcus pyogenes secreta in mediul inconjurator peste 20 de produsi cu proprietati antigenice. Streptococcus pyogenes elaboreaza 2 ...liza acidului hialuronic din propria capsula si creste permeabilitatea tesuturilor.
Streptococcus pyogenes epidemiologie

Secțiunea: Dicționar

...copii. cea mai comuna poarta de intrare a Streptococcus pyogenes este tractul respirator superior. infectia primara se produce la nivelul faringelui dar numai un anumit ...streptococic produse de tipurile m 1, 3, 12 si 28.
Diagnosticul de laborator al Streptococcus pyogenes

Secțiunea: Dicționar

...si anti-streptokinaza din serul pacientului. sensibilitatea la chimioterapice antiinfectioase Streptococcus pyogenes a ramas sensibil la peniciline si eritromicina. penicilinele g si v sunt antibioticele de electie ...la persoanele alergice). nu s-au semnalat tulpini rezistente la peniciline.
Factori de diseminare ai Streptococcus pyogenes

Secțiunea: Dicționar

...factori de diseminare ai Streptococcus pyogenes: -streptokinaza sau fibrinolizina este produsa de streptococii de grup a, c si g si este antigenica. ...liza acidului hialuronic din propria capsula si creste permeabilitatea tesuturilor.
Ombilicul

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

... asepsia. in mod traditional, staphylococcus aureus si Streptococcus pyogenes sunt cel mai frecvent intalniti, dar au fost semnalate si infectii gram-negativ sau ...fistulei, iar prin ultrasonografie se pot identifica chisturi ale ombilicului.
Infectiile asociate cu bule

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tegumentara caracteristica acestui sindrom este bula.   infectia cu Streptococcus pyogenes si cu anumite specii de clostridium, determina fasceita necrozanta si gangrena gazoasa, manifestate prin formarea ...zgomotoasa. de notat ca vibrionul holerei este sensibil la tetraciclina.
Scarlatina

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...preponderent afectată este reprezentată de 5-15 ani. (2) Streptococcus pyogenes sau streptococul de grup a este germenele bacterian care declanșează apariția manifestărilor caracteristice afecțiunii, acestea ...sindromul febril și angina, implică administarea antalgicelor și a antipireticelor.
Amigdalita acută

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sunt cauzate de bacterii, mai frecvent implicate fiind Streptococcus pyogenes și alte tipuri de streptococi, corynebacterium haemolyticus, mycoplasma pneumoniae. simptomele unei amigdalite pot fi: ...clasice și hemostaza) sau cu instrumente cu radiofrecvență. [6, 7]
Impetigo (bube dulci)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...aureus si streptococi beta-hemolitici de grup a precum Streptococcus pyogenes. ambele organisme pot fi prezente in acelasi timp in zona afectata. infectia cu staphylococcus aureus ...terapia antibiotica trebuie sa se preleveze culturi pentru organisme rezistente.
Limfangita acuta

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...care apare ca rezultat al infectiei cu Streptococcus pyogenes, stafilococi sau mai rar cu fungul sporotrix schenckii. sistemul limfatic cuprinde o retea ...patului si imobilizat. un abces format necesita drenaj chirurgical.
Balanopostita

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...infectiosi iar streptococii beta-hemolitici 13%. cauzele rare includ Streptococcus pyogenes, providencia, pseudomonas si apar la persoanele imunocompromise. semne si simptome: desi infectia este identificata la virste ...conduce la afectarea penisului si determina o leziune ulcerata profunda.
Sinuzita la copii

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...catarrhalis (20% din cazuri); Streptococcus pyogenes (4% din cazuri). (7)   anatomie și fiziologie elementele anatomice implicate sunt reprezentate de sinusurile paranazale. acestea sunt ...intraorbital care determină afectarea structurilor orbitare adiacente. (2), (3)
Epiglotita

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...controversati ca utilizare. acoperirea empirica a s. pneumoniae, s. pyogenes si h. influenzae se va face cu o cefalosporina de generatia iii sau amoxicilina/acid clavulanic. ...structurilor supraglotice. rata de mortalitate la adulti este de 7%.
Sindromul socului toxic

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...situatie. bacteriile incriminate sunt staphylococcus aureus si Streptococcus pyogenes.boala a fost descrisa prima data in 1978 la copii. urmatoarele cazuri au identificat o ...populatia generala. se recomanda tratament cu cefalosporine 10 zile.
Boala cardiaca reumatismala

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...si pe baza sensibilitatii lor la bacitracina-un antibiotic. Streptococcus pyogenes este etiologic responsabil de boala cardiaca reumatica, febra reumatica si angina streptococica. factorii de virulenta acestia sunt ...dar ramane inca importanta in tarile in curs de dezvoltare.
Zoonozele - Bolile transmise de animalele de companie

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...zooepidemicus, s. suis, s. iniae, s. canis, s. pyogenes; transmitere nesemnificativă spre inexistentă: s. agalactiae. majoritatea infecţiilor sunt cauzate de s. pyogenes. ...când vrea să consume apă din surse din exterior [2][3][5][36]
Sialoadenita

Secțiunea: Boli și afecțiuni

... staphylococcus aureus, Streptococcus viridans, haemophilus influenzae, Streptococcus pyogenes, escherichia coli. factorii de risc asociati sunt imunosupresia, diabetul, infectia hiv/sida, ...o evolutie favorabila daca boala de baza este controlata adecvat.
Otita congestivă

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sunt pneumococul, hemophilus influenzae, moraxella catarrhalis și Streptococcus pyogenes. acestea sunt repsonsabile pentru majoritatea episoadelor de otită congestivă la copiii cu vârsta mai ...va indica procedura chirurgicală de drenaj aspirativ al lichidului.
Adenopatia

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...terapia antibiotica trebuie sa acopere staphylococcus aureus si Streptococcus pyogenes infectiile streptococice care determina adenopatie cervicala cuprind angina streptococica, otita medie, ...nodulilor limfatici incepe in adolescenta si continua pentru intreaga viata.
74 rezultate. PAGINA: 12 3 4 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK