Suflurile sistolice

In functie de originea lor suflurile sistolice pot fi:
Sufluri de ejectie: apar la trecerea sangelui printr-un orificiu ingustat la nivelul valvelor aortice sau pulmonare.
Sufluri de regurgitare: apar la trecerea sangelui dintr-o cavitate cu presiune mare intr-o cavitate cu presiune mica,.
Suflul de ejectie din stenoza aortica valvulara: are maxim de intensitate in spatiul II ic drept, iradiaza spre carotida, este un suflu aspru, rugos.
In stenoza hipertrofica idiopatica subaortica suflul aortic debuteaza dupa Z1 si are o forma crescendo-descrescendo.
Suflul din coarctatia de aorta este dat de trecerea sangelui prin lumenul aortei stenozate sau datorita cresterii debitului vaselor colaterale dilatate.
Suflul din stenoza pulmonara valvulara este tot un suflu crescendodescrescendo, care se aude in spatiul II ic stang, suflu aspru, rugos.
In tetralogia Fallot intensitatea si durata suflului de ejectie la artera pulmonara sunt proportionale cu gravitatea stenozei valvulare sau infundibulare.
In comunicarea interventriculara, suflul sistolic este mezocardiac, iradiaza in spita de roata, in toate directiile, dar mai ales spre dreapta.




Suflu cardiac la copii

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Suflurile cardiace se intalnesc frecvent la sugari, copii si adolescenti. De cele mai multe ori este vorba despre sufluri inocente, rezultate in urma circulatiei normale a sangelui la nivelul inimii si vaselor mari. [1] Totusi, prezenta unui suflu trebuie intotdeauna luata in considerare, ...cazuri putand fi singura manifestare a unei boli cardiace grave.Zgomotele cardiace fiziologice sau patologice pot fi insotite de sufluri cardiace, aceasta asociere reprezentand de cele mai multe ori cheia interpretarii suflului si astfel, a stabilirii diagnosticului. Zgomotele inimii Zgomotul 1 s...
Sindromul Bland-White-Garland (ALCAPA)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Sindromul Bland-White-Garland reprezintă o malformație cardiacă congenitală rară, adesea letală în perioada de sugar, în care artera coronară stângă are origine anormală din ...[6]   Anomalia poate apărea izolat sau asociată altor malformații cardiace precum tetralogia Fallot, canalul arterial persistent, defectul de sept interventricular sau coarctația de aortă.   Artera coronară stângă, ...ventricular. În unele cazuri, porțiunile hipoperfuzate, dar viabile, ale ventricului stâng, se hipertrofiază, din cauza multiplicării cardio...
Caracterele suflurilor

» Secțiunea: Dicționar

...Caracterele semiologice ale suflurilor: 1. Intensitatea: conform clasificarii lui Levine suflurile se impart in 6 grade de intensitate (mai ales cele sistolice) : - gradul 1- suflu fin, dificil de auzit - gradul 2 - suflu fin, care se aude imediat cu ...6- suflu foarte intens care se aude chiar fara stetoscop Suflurile peste gradul 4 se insotesc de freamat la palpare. 2. Tonalitatea: exista sufluri de tonalitate joasa (stenoza mitrala) ...cronologic se refera la incadrarea suflului in fazele ciclului cardiac, in sistola sau in diastola si chiar in interiorul acestora (de exemplu ...


Mai multe despre Suflurile sistolice (căutare avansată)