Dicţionar medical - explicaţii termeni medicali
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Boli și afecţiuni Semne și simptome Anatomie și fiziologie Medicamente Proceduri medicale Dicţionar medical

Torsada varfurilor

Torsada varfurilor este o forma de fibrilatie ventriculara caracterizata la EKG printr-un complex QRS cu axa ce se schimba progresiv, clinic se traduce prin sincope brutale repetate care pot fi foarte grave.

Torsada virfurilor

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...torsadei, caracteristicele electrocardiogramei. un episod acut prelungit de Torsada varfurilor, indeajuns pentru a provoca compromiterea hemodinamica, este tratat prin cardioversie sincronizata pornind de la 100 ...este necesara in cazurile asociate cu bloc cardiac sau bradicardie.
Intoxicatia cu antidepresive triciclice

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...intra-venos o doza de 0,05-0,1 mg/kgc in Torsada varfurilor si in aritmii ventriculare; de electie este lidocaina administrata intra-venos, 1 mg/kgc/doza. in ...control; in acest scop se administreaza perfuzie venoasa centrala.
Clasificarea bolilor cardiovasculare

Secțiunea: Boli Related

...de preexcitatie (wolff-parkinson-white) tahicardia ventriculara: sustinuta si nesustinuta tipuri specifice: Torsada varfurilor, ritm idioventricular accelerat flutterul ventricular fibrilatia ventriculara   sincopa   insuficienta cardiaca insuficienta cardiaca acuta sau cronica insuficienta cardiaca sistolica prototip: cardiomiopatia dilatativa ...hipercorticismul, hiperaldosteronismul, insuficienta corticosuprarenala primara ( boala addison) f. bolile medulosuprarenalei
Cormagnesin soluție injectabilă (magnesii sulfas)

Secțiunea: Medicamente

...la pacienţii neventilaţi când este folosit în tratamentul împotriva tetanosului.
Anomalii ale pulsului

Secțiunea: Dicționar

...cu calciu; de exemplu tahiaritmii dependente de bradicardie, Torsada varfurilor, aritmii din intoxicatia digitalica.