Tuberculoza renala

Tuberculoza cu localizare renala.

Tuberculoza renala evolutie

Secțiunea: Dicționar

...Tuberculoza renala evolutie- afectarea renala presupune prezenta unui focar initial de obicei in pulmon sau in os, ...in el se gasesc leziuni ulcero-cazeoase extinse si necroze parenchimatoase.
Tuberculoza (TBC)

Secțiunea: Ghid de sănătate

...primă linie fiind reprezentată de: izoniazidă, rifampicină, etambutol și pirazinamidă.
Tuberculoza (TBC)

Secțiunea: Dicționar

...si forme de Tuberculoza intestinala, periotoneala, articulara, osoasa, ganglionara, renala, cutanata etc. datorita rezistentei recent dezvoltate a bacilului la chimioterapie, cat si a igienei deficitare, ...forme rezistenta la tratamentele obisnuite (acestea avand un prognostic rezervat).
Tuberculoza - Infectiile aparute la persoanele care folosesc droguri injectabile

Secțiunea: Boli Related

...de asemenea, s-a constatat ca Tuberculoza extrapulmonara (osoasa, digestiva, renala) afecteaza mai ales narcomanii infectati cu virusul hiv.   posibilitatea instituirii unui tratament eficient, este si ...antituberculoasa  este totoxica pentru ficat, putand provoca hepatita toxica medicamentoasa.
Tuberculoza genitală

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...uterele afectate de tratamentul cu dietil-stilbestrol. (15, 16, 18)
Tuberculoza urogenitala

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...conexiunile focarului cu caile excretorii si organele afectate (tbc renala inchisa si deschisa, tbc genitala feminina si masculina) . tbc renala inchisa are la randul ...urinii trebuie efectuat in fiecare an timp de 10 ani
Insuficienta renala acuta - IRA

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...insuficienta renala reprezinta diminuarea capacitatii de filtrare a rinichilor (necesara eliminarii reziduurilor din sange), asociata cu un ...de greturi – este necesara alimentarea cu ajutorul unei sonde.
Amiloidoza renala

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...amiloidoza renala reprezinta o afectiune caracterizata prin depunerea extracelulara a unui material proteic (amiloidul) la nivelul ...de colchicina 1-2 mg/zi. colchicina intarzie evolutia insuficientei renale.
Rinichi polichistic

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...arterială; insuficiență renală cronică. [1], [2], [4]
Necroza papilara renala

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...necroza papilara renala este o forma de nefropatie, implicind necroza papilelor renale vascularizate de vasa recta. nefropatia ...ales la pacientii cu necroza papilara asociata abuzului de analgezice.
Splina

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...viscerala este impartita la randul sau intr-o fata renala, gastrica si colica, prin care splina vine in raport cu viscerele corespunzatoare. marginea superioara ...splinei splenopexie - fixarea chirurgicala a splineisplenorafia - sutura splinei
Patologia splinei - Splina

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...alte anomalii abdominale precum mezenter comun sau agnezie renala stanga si rezulta din exagerarea laxitatii si lungimii anormale a pediculului vascular si a ...micul bazin sub o greutate maxima de 6 kg.
Metabolismul fosfo-calcic

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...fosforului), creşterea eliminării renale (hiperparatiroidism, diuretice de ansă, alcoolism cronic).
Laringele

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...hepatică: tgo, tgp, bilirubina totală, bilirubina directă, indirectă, ggt; - glicemia.
Sângele

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...plasmocite - 0,5-2%; celule reticulare - 0,5-2%.
Pielonefrita cronică

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...când la cazurile cu afectare bilaterală, prognosticul este prost.
Vasculita nodulara (boala Bazin)

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...dermohipodermica. vasculita nodulara se poate asocia cu Tuberculoza renala, boala crohn, neuropatie periferica dureroasa, carcinom renal si boala addison. (5) (6) examen fizic la ...persistente si complicatii datorita tuberculozei sistemice coexistente. (4) (5)
Abcesul epidural

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...imune in diverse afectiuni ca diabetul zaharat, alcoolism, insuficienta renala, tumori maligne. alte elemente care pot cauza un abces sunt infectiile cu diferite localizari sau ...spectaculos evolutia bolnavului, indepartand paralizia de cele mai multe ori.
Amiloidoza

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...profuze marirea de volum a limbii. afectarea renala duce la sindrom nefrotic, caracterizat prin: proteinurie severa edem ...tratata prin transplant hepatic, deoarece amiloidul se produce in ficat.
Glomerulonefrita infectioasa nonstreptococica

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...glomerulonefrita cunoscuta si drept nefrita glomerulara este o boala renala caracterizata prin inflamatia glomerulilor sau a vaselor mici din rinichi. se poate manifesta prin hematurie ...hematuria microscopica poate persista pentru 3-6 luni dupa rezolutia sindromului.
82 rezultate. PAGINA: 12 3 4 5 Înainte ›
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK