Vibrio vulnificus

V. vulnificus produce doua forme clinice de boala:
- septicemie primara care apare dupa ingerarea orala a bacteriei si are o rata mare de mortalitate
- o forma localizata de infectie a plagilor care poata evolua spre necroza.
Boala are un caracter profesional fiind mai frecventa la persoanele care manevreaza carnea de peste sau curata bazinele de pesti. Bacteria traieste in apele si vietuitoarele marine din zonele calde. Diagnosticul se confirma prin izolarea bacteriei din sange si puroi prin metode folosite pentru vibrioni. Se remarca faptul ca V. vulnificus este o specie halofila si descompune lactoza.

Genul Vibrio

Secțiunea: Dicționar

...parahaemolyticus, determina infectii gastrointestinale, infectii ale plagilor, - Vibrio vulnificus, determina septicemie, infectii localizate ale plagilor.
Hemocromatoza

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...enterocolitica – abces hepatic, yersinia pseudotuberculosis – sepsis, Vibrio vulnificus - sepsis, listeria monocytogenes - meningita. tratament chirurgical flebotomia este tehnica chirurgicala de abordat in hemocromatoza. ...medicamentelor chelatoare ale fierului, prin inlaturarea fierului din hepatocite: deferoxamina.
Toxiinfecția alimentară

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sunt asociate cu infecția cu yersinia.pacienții infectați cu Vibrio vulnificus sau cu Vibrio alginolyticus se pot prezenta cu celulită și cu otită medie. [2], [4], ...de alimente din surse sigure, gătite și depozitate corect. [7]
Top 10 alimente pentru stimularea imunităţii - Stimularea imunității

Secțiunea: Ghid de sănătate

...atent la stridiile crude întrucât pot transmite Vibrio vulnificus, o bacterie care poate cauza îmbolnăviri severe, chiar deces. (1) (2) de asemenea, ...mai sunt şi orzul, secara, grâul, ciupercile shiitake etc. (12)
Regim ciroza hepatica

Secțiunea: Dieta și alimentație sănătoasă

...si crustacee crude, ce pot transmite bacteria Vibrio vulnificus. o dieta saraca in grasimi si bogata in fructe si legume proaspete este de ...si electroliti, promovarea regenerarii celulelor hepatice si corectarea deficientelor nutritionale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK