Dicţionar medical - explicaţii termeni medicali
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Boli și afecţiuni Semne și simptome Anatomie și fiziologie Medicamente Proceduri medicale Dicţionar medical

Volet costal

Volet costal reprezinta o portiune din peretele toracic devenita mobila, independenta de restul cutiei toracice, datorita fracturarii uneia sau mai multor coaste si care comprima plamanul in timpul respiratiei.

Patologia diafragmului - Diafragmul

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...ce presupune agenezia sau hipoplazia fasciilor de insertie sternocostala. in cazul herniilor dobandite, ca factori predispozanti se inscriu traumatismele, obezitatea si varsta inaintata, ...tumorii primitive si a celei metastatice constituie tratamentul chirurgical.
Patologia peretelui toracic - Toracele

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...catre posterior a corpului sternal si a cartilajelor costale, ceea ce determina formarea unei depresiuni in forma de palnie la acest nivel. adancimea ...peretelui toracic in cancerul de rinichi, prostata, tiroida sau colon.
Patologia peretelui abdominal - Peretele abdominal

Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...in cursul respiratiei, asemanatoare cu cea din Voletul costal mobil. ineficacitatea diafragmului se traduce prin absenta contractiilor impotriva viscerelor abdominale, favorizand astfel ...corespunzator aplicat scade rata de mortalitate cu aproximativ 60%.
Eventratia

Secțiunea: Boli și afecțiuni

...miscare paradoxala a peretelui abdominal asemanatoare celei din Voletul costal mobil (fractura a cel putin doua coaste consecutive, fiecare coasta fiind fracturata in cel putin ...plasei. rezultatele sunt in general bune, iar prognosticul este favorabil.
Cat ar fi putut trai ?!

Secțiunea: Forum medical

...traumatic si hemoragic consecutiv unui traumatism toraco-abdominal drept, fracturi costale c6-c11 antero-laterale, cu Volet c7-c9, hematom retroperitoneal drept, ruptura renala dreapta si fisura hepatica?va rog sa-mi clarificati si mie aceasta problema..va multumesc !
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK