Abces cutanat

abces cutanat este o colectie localizata de puroi, care produce o tumefactie fluctuenta, inconjurata de eritem al tesuturilor moi.


Abcesul pulmonar

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...necroză de lichefacție a plămânului. Conform definiției, termenul de abces pulmonar ar include și pneumoniile necrozante cu bacterii gram negative și gram pozitive (Klebsiella, Pseudomonas, Stafilococ), însă prin ...medicamentos. O intervenție alternativă care devine populară este drenajul percutanat sub ghidaj CT. Probele aspirate pentru evaluarea patogenilor posibili trebuie recoltate atent. Răspunsul la terapie Nu se cunoaște durata optimă ...tratament antibiotic, fiind necesare proceduri de drenaj sau rezecție chirurgicală.
Abcesul renal

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...(inflamatia rinichilor, calculi renali, reflux vezico– ureteral). Ocazional, un abces renal poate fi determinat de o infectie din orice regiune a corpului. Abcesul cutanat si abuzul de droguri intravenoase pot fi cauze ale abcesului renal. Infectiile tractului urinar asociate cu calculii renali, ...funcția renală alterată la prezentarea la medic. [2], [8]
Meralgia parestezica - sindromul Bernhardt-Roth

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

parestezica sau sindromul Bernhardt-Roth reprezinta o mononeuropatie dureroasa a nervului cutanat femural lateral. Se manifesta prin durere si senzatie de iritare resimtita pe fata anteriolaterala a coapsei. Este datorata ...subacute mecanice: invazia tumorala, hemoragia, abcesul. Obstetrice/ginecologice: endometrioza - durerea apare si dispare o data cu menstrele ...comune ale antidepresivelor triciclice sunt gura uscata si retentia urinara.
Durerea pleuro-pulmonară - caracteristici, diagnostic diferențial și tratament

» Secțiunea: Semne și simptome

...zone produc o durere localizată în regiunile de distribuţie cutanată a acestor nervi. Pe de altă parte, zona centrală a diafragmului este inervată de nervul frenic, iar durerea ...chirurgie cardio-toracică, medicamente, pericardiocenteză; Patologie infecţioasă: abces (pulmonar, hepatic, splenic), empiem pleural, boala legionarilor, miocardita, amibiaza; Afecţiuni inflamatorii/autoimune/genetice: spondilită anchilozantă, artrită reumatoidă, ...caz de durere persistentă sau recurentă, tratamentul depinde de etiologie.
Perinefrita

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...riscul de morbiditate si mortalitate. Perinefrita si posibil abcesul perinefric trebuie suspectate la orice pacient care acuza durere abdominala sau in flanc si febra. In ...sunt organismele cauzale uzuale. Folosirea antibioticelor pentru infectiile cutanate si ale plagilor a scazut de asemenea incidenta infectiilor stafilococice de la 45% la 65% in ultimele ...pentru a exclude infectia recurenta. Recurenta este relativ rara.
Panaritiu - Paronichia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...faldurilor unghiei si predispun la paronichie cuprind psoriazis, candidoza cutanata, toxicitatea medicamentoasa. Tratamentul pentru panaritiu depinde de extinderea infectiei. Daca este diagnosticata timpuriu paronichia acuta care nu a abcedat poate fi tratata fara chirurgie. Daca s-a dezvoltat un abces trebuie efectuate incizia si drenajul. Debridarea chirurgicala poate fi necesara daca este prezenta infectia fulminanta. Paronichia si infectia ...persoanele imunosupresate sau cele a caror conditie a fost neglijata.
Spondilita tuberculoasa - Morb Pott

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...vertebral si cifoza. Canalul spinal poate fi colabat prin abcese, tesut de granulatie sau invazie durala directa conducind la compresia maduvei spinarii si deficite neurologice. Deformarea cifotica este ...fiind reprezentat de coloana cervicala.DiagnosticStudii de laborator: - testarea cutanata la tuberculina este pozitiva la 95% dintre cazuri care nu sunt infectate concomitent cu HIV - rata de ...manifesta sau persista in timpul vindecarii datorita leziunilor medulare permanente.
Durerea în fesă

» Secțiunea: Semne și simptome

...circumscrisă de un perete (membrana piogenică). Furunculul este un abces cutanat ce vizează foliculul pilos și țesuturile înconjurătoare, fiind generat de către bacteria Staphylococcus aureus, iar carbunculul reprezintă confluarea ...prin excluderea unor afecțiuni structurale a aparatului locomotor sau neurologic.
Limfangita acuta

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...infectie secundara, manifestindu-se prin cordoane eritematoase, edematoase, dureroase cutanate. Inflamatia sau infectia se extinde apoi proximal spre nodulii limfatici regionali. Bacteriile pot prolifera rapid in ...afectat reduce extinderea infectiei. Incizia si drenajul unui abces pot fi recomandate.Fara un tratament adecvat, infectia poate conduce la sepsis si chiar deces. Antibioterapia prompta ofera ...patului si imobilizat. Un abces format necesita drenaj chirurgical.
Durerea abdominală cu febră

» Secțiunea: Semne și simptome

...peritonita(inflamarea peritoneului), ocluzie intestinală(blocarea tranzitului intestinal), pancreatita, hepatita, pielonefrita, abcesul hepatic, diverticulita, boala cronică Chron, colita ulceroasă și enterocolita. Diagnostic diferențial al durerii abdominale cu febră în funcție de localizare(hipocondru ...timp, oboseală, greață, diaree, inflamarea unor articulații, icter, prurit cutanat, durere în hipocondru stâng prin edemațierea și îngroșarea splinei, problemele ale coagulării sângelui, slăbirea acuității vizuale. Diagnosticul se ...asupra patologiei ...
Amoebiaza intestinala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sunt pleuropulmonul, cordul, creierul, rinichii, tractul genitourinar si localizari cutanate. In tarile dezvoltate, amoebiaza afecteaza mai ales imigrantii si calatorii in regiuni endemice, homosexualii si persoanele imunosupresate sau ...Interventia chirurgicala este indicata in esecul terapiei antibiotice, empiem, abces hepatic mare, ruptura abcesului, suprainfectia abcesului. Drenajul abcesului in cazurile necomplicate nu este necesar. Amoebiaza este secunda doar ...in antecedente nu protejeaza colonizarea viitoare sau amoebiaza invaziva recurenta.
Faringita

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...directa (mai frecventa in cazul streptococilor) si constau in: abces periamigdalian, abces retrofaringian sau limfadenita cervicala. Complicatiile nesupurative (incidenta 3%) specifice infectiilor cu streptococi de grup A constau in: ...are ca rezultat o incidenta de 100% de eruptii cutanate (rash). Tratament Obiectivul tratamentului (constand de obicei intr-o antibioterapie) este de a reduce durata bolii, de a calma simptomele, de ...o noua expunere, supresia imunitatii gazdei sau a florei necesare.
Infectii cutanate produse de MNT (micobacterii netuberculoase)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ulcera, acoperindu-se ulterior de cruste, pot forma un mic abces, sau pot persista sub forma unui neg. Inca de la inceput, leziunile sunt multiple si pot disemina pe ...in administrarea de rifampicina, clofazimin sau trimetoprim-sulfametoxazol. 3. Boli cutanate produse de MNT, la pacientii cu SIDA sau la cei cu alte deficiente ale sistemului imunitar celular. Microorganismele ...utilizat pentru eradicarea infectiilor generate de bacilii complexului M. avium.
Apendicita

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...peretele apendicular, organul se perforeaza, determinind peritonita sau un abces local. Apendicita este uneori controlata cu succes de catre organism, iar simptomele se remit, nefiind necesara interventia chirurgicala, ...pe triada Deulafoy: durere spontana, aparare musculara si hiperestezie cutanata in fosa iliaca dreapta, la care se adauga febra si leucocitoza. Diagnosticul diferential include afectiuni cu manifestari clinice ...Prognosticul tinde sa se agraveze si in cadrul dezvoltarii complicatiilor.
Defectele de tub neural

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...la rombencefalul caudal sau maduva spinarii craniana - ectodermul cutanat fuzioneaza primul, urmat de neuroectoderm - neuroporul cranian se inchide in timpul saptaminii patru de gestatie - neuroporul ...se poate prezenta si cu meningita bacteriana sau abces spinal. (5) (8) Examen fizic O evaluare neurologica completa a nou-nascutului cu un defect deschis trebuie sa ...latex prin producerea in exces de imunoglobuline E. (5)
Durerea de pancreas

» Secțiunea: Semne și simptome

...profundă a stării generale, tegumente şi mucoase uscate, turgor cutanat diminuat, subicter scleral, distensie abdominală difuză, sensibilitate şi chiar durere percepută la palparea etajului abdominal superior, apărare musculară. ...sub forma de monoterapie. Tratamentul abcesului pancreatic presupune drenaj chirurgical sau percutanat şi administrarea antibioterapiei (Gentamicină asociată cu Metronidazol). Tratamentul ...combat sindromul diareic. [1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]
Pneumotorax

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sau inaintata, care au alte afectiuni pulmonare primare (astm, abces pulmonar, mucoviscidoza).De cele mai multe ori bolile pulmonare cronice determina distensia de durata a parenchimului pulmonar (emfizem pulmonar), ...piele la nivelul leziunii sau la locul punctiei (emfizem cutanat).Pneumotoraxul sufocant sau cu supapa se manifesta cu dispnee paroxistica. Ritmul cardiac creste (tahicardie), iar datorita perturbarii circulatiei normale ...celorlalte forme de pneumotorax consta in tratarea afectiunilor de baza.
Nodulii pulmonari

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... infecţii bacteriene sau parazitare: ascaridioza, abces bacterian, chisturi de Echinococcus granulosus, infecţia cu Pneumocystis jirovecii. anomalii vasculare pulmonare: ...infecţioşi. Alǎturi de acestea se mai poate face testul cutanat la tuberculinǎ, un indicator important al infectǎrii cu Mycobacterium tuberculosis (agentul cauzator al tuberculozei). Biopsia de nodul ...expunerii la substanţe chimice sau la radiaţii potenţial cancerigene. [5]
Durerea axilară (sub braț)

» Secțiunea: Semne și simptome

...produsele cosmetice utilizate Adenomul gras subcutanat de dimensiuni mari Infecția acută cu stafilococ Zona zoster ...de dimensiuni mai reduse. Combaterea abceselor, furunculelor sau a celorlalte infecții cutanate apărute la nivel axilar se poate realiza prin administrarea orală și locală ...linie sau de linia a-II-a. [1], [2], [3], [4], [5]
Erizipeloid

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...folosi cefalosporinele de generatia a treia, alte macrolide. Forma cutanata a bolii este autolimitanta si are un prognostic bun. Forma sistemica depinde de organele implicate si de extinderea ...computer tomografie sau rezonanta magnetic pentru a exclude un abces cerebral sau infarct cerebral radiografia sau computer tomografia toracica daca se suspecteaza pleurezia ...extinderea infectiei. Recunoasterea precoce si terapia adecvata vor preveni sechelele.
Hemipareza spastică

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tumori intracraniene primare sau metastatice, infecții cerebrale (meningite, encefalite, abces cerebral). Cauze mai rare pot fi: leziuni focale inflamatorii din cadrul sclerozei multiple sau sarcoidozei, abcesele ...flexia plantară a tuturor degetelor, acesta fiind reflexul cutanat plantar. Semnul Babinski este un reflex cutanat plantar patologic ce apare la pacienții cu sindrom piramidal ...bolii piramidale. Faza inițială a acestui tip de hemipareză infantilă este hemipareza de tip flasc, în care fața este foarte mult afectată, fiind prezentă paralizia de tip central ...Cel...
Meningita bacteriana acuta

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...redoarea cefei, varsaturi in jet, contractura muschilor paravertebrali, hiperestezie cutanata, fotofobie, fenomene psihice. Dupa localizare, meningita poate fi cerebrala, spinala sau cerebrospinala.Meningita bacteriana acuta este o urgenta medicala, ...rar si de obicei este determinata de ruptura unui abces cerebral in spatiul subarahnoidian sau intraventricular care contine germeni anaerobi. Alteori apare prin diseminarea germenilor anaerobi de la ...aceasta masura luandu-se in caz de contact repetat, nu ocazional.
Durere în piept în partea stângă (durerea toracică sângă)

» Secțiunea: Semne și simptome

...în antecedent în plămânul stâng, dând origine astfel unui abces pulmonar. De regulă, durerea toracică este localizată, dar poate fi și difuză în cazul în care este afectată ...nu pătrunde între cele două foițe pleurale printr-o leziune cutanată, ci prin perforarea unei bule aerice (o regiune limitată cu o cantitate mărită de aer, care înlocuiește țesutul ...testele serologice și imagistice necesare pentru stabiliarea diagnosticului de certitudine.
Molluscum contagiosum

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...fi inoculat de-a lungul unei linii de trauma minora cutanata (dupa barbierit), rezultind leziuni aranjate in model liniar. Acest proces, denumit autoinoculare, poate apare si prin ...infectati HIV. Infectiile secundare cu Staphylococcus aureus determina abces, iar cele cu Pseudomonas aeruginosa pot cauza celulita necrozanta. Diagnostic In cele mai multe cazuri, diagnosticul este usor ...sau aparitia unor noi leziuni dupa o latenta prelungita.
Boala Degos

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... Semne și simptome Debutul este cel mai frecvent la nivel cutanat, prin apariția unor erupții maculo-papulare, acesta fiind și motivul prezentării la medic pentru majoritatea pacienților. ...pe suprafața anselor, inflamația peritoneului precum și perforații, abcese și fistule intestinale. Leziuni maculo-papulare similare cu cele de la nivel cutanat pot fi evidențiate la ...în general la 2 ani de la apariția primelor simptome.


Mai multe despre Abces cutanat (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.