Afectiuni ortopedice

Atrofiile musculare spinale

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cromosomului 5. Din punct de vedere anatomopatologic, grupul acestor afectiuni se caracterizeaza prin pierdere extinsa a neuronilor motori mari, iar la nivel muscular se observa atrofie de denervare. ...care apar mai tarziu, boli in care se constata abolirea reactiei idiomusculare.   Tratamentul este simptomatic. Progresia simptomatologiei poate fi impiedicata temporar prin administrarea de vitamina E. Retractiile tendinoase pot fi corectate prin tratamente ortopedice. Atrofia musculara spinala cronica a copilariei (AMS tip II) Atrofia musculara spinala cronica a copilariei (A...
Hipercalcemie

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...determine morbiditate si mortalitate prin compresia nervilor si complicatii ortopedice. Acesti pacienti supravietuiesc mai mult dar cu un prognostic negativ, mai ales daca calciul seric este foarte crescut. ...modificari ale QT. Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: hiperpotasemia hipermagmezemia hipernatremia hiperparatiroidismul ...Se indica diminuarea mobilizarii pentru a nu favoriza resorbtia osoasa.
Paraplegia spastica familiala sau boala Strumpell-Lorrain

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...numai temporar. Mai tarziu semnele spastice devin permanente. Progresia afectiunii este foarte lenta, uneori chiar intre 20 si 30 de ani. Musculatura bratelor si a muschilor respiratori este ...necesare si tratamente operatorii ca tenotomii, iar utilizarea incaltamintei ortopedice este uneori utila. Majoritatea bolnavilor ajung sa mearga inca 30 de ani sau chiar mai mult dupa debutul tulburarilor.
Osteocondrodisplazia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...(1, 3, 4, 5, 6) Tratament Este simptomatic și include intervenții ortopedice. Transplantul de măduvă osoasă poate fi indicat când se asociază deficite imune congenitale, mucopolizaharidoze, lipidoze, osteopetroză, boala Gaucher. (4, 6)
Osteogenesis imperfecta

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...numarind peste 80% dintre cazurile de osteogenesis imperfecta. Cauzele nonortopedice ale morbiditatii in osteogenesis tip I si IV sunt laxitatea articulara, care determina durere articulara cronica, surditatea si ...pierderea aranjamentului columnar. Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: displazia tanatotrofica, acondroplazia, condrodisplazia punctata, hipofosfatazia, osteopetroza, rahitismul rezistent la vitamina D, osteocondromatoza, osteoporoza secundara, scorbut, leucemie, sindrom ...tipul III este scurtata. Tipul II este fatala in prenatal.
Parestezie

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...incrucisate. Parestezia mai poate aparea si datorita unor conditii ortopedice moderate sau severe, precum si in unele tulburari si boli care afecteaza sistemul nervos. Diabetul ...panica. Atacul ischemic tranzitor Acesta poate debuta prin parestezie. Citeva afectiuni pot determina atacul ischemic cerebral tranzitor, precum tromboza, embolismul, tulburarile de coagulare. Convulsiile Parestezii se pot dezvolta in ...caz de parestezie si purtarea de haine si incaltaminte largi.
Osteomalacia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...baza a bolii si include controlul durerii si interventii ortopedice, cind sunt indicate. Controlul medical al osteodistrofiei renale include mentinerea calciului seric si a fosforului normale, terapia cu ...ale miinilor sau talpilor aritmie cardiaca. Diagnostic Studii de laborator se demonstreaza deficitul de vitamina D se evalueaza ...de calcificare scheletica. Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: rahitismul, hiperparatiroidismul, mielom multiplu, artrita reumatoida, sindroame de malabsorbtie, boala de depozitare a pirofosfatului de calc...
Neurofibromatoza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Neurofibromatoza este o boala multisistemica genetica asociata cu manifestari ortopedice, cutanate si neurologice. Neurofibromatoza tip I este cel mai intilnit tip de hamatoza. Neurofibromatoza tip I diferea de ...intususceptia, malabsorbtia intestinala. Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: ruptura de anevrism aortic, adenom adrenal, astrocitom cerebral, agenezia corpului calos, meningiom spinal, neuroblastom, adenom paratiroidian, angiolipomatoze, sindrom ...complicatiilor si detectarea timpurie a problemelor medicale reduce semnificativ mortalitatea.
Durere sau înțepătură în talpă

» Secțiunea: Semne și simptome

...lung a activității fizice, impediment ce ar cauza simptome ortopedice la nivelul genunchilor, coapselor, șoldurilor și a coloanei vertebrale.
Acondroplazie

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...determina majoritatea tipurilor de piticism. Face parte din grupul afectiunilor denumite generic condrodistrofii. Acondroplazia este caracterizata prin cresterea anormala a oaselor si determinarea de statura mica cu brate ...precoce, la virste tinere a terapiei este recomandata. Problemele ortopedice descoperite la acesti pacienti sunt asociate cu coloana. Stenoza craniocervicala, cifoza toracolombara, stenoza spinala, deformarile angulare ale extremitatilor ...de ani cele mai frecvente probleme sunt ale sistemului cardiovascular.
Boala Osgood-Schlatter

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...luni. Exercitiile terapeutice ale intaririi cvadricepsului sunt indicate. Dispozitivele ortopedice precum tijele genunchiului, ghips cilindric pentru mers sau benzile infrapatelare pot fi recomandate. Pentru a controla durerea si ...tuberozitatii anterioare tibiale. Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: fracturile tibiei si ale fibulei, avulsia tendonului cvadricepsului, sindromul de stres patelofemural, bursita pes anserinus, condromalacia patelei, osteomielita ...neuniti si a pieselor cartilaginoase libere, insertia de grefe osoase.
Talasemie

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cuvintul thalassemia inseamna „mare-apa”. Talasemia reprezinta un grup de afectiuni ereditare caracterizate prin deficienta genetica a dezvoltarii lantului beta sau alfa al hemoglobinei. Cel mai important sindrom talasemic ...splenectomia daca necesarul de transfuzii creste. Corectiile chirurgicale si ortopedice sunt necesare pentru deformarile scheletice ale craniului si maxilarului determinate de hiperplazia eritroida. Transplantul de celule stem hematopoietice ...utero. Prezinta edem masiv total al corpului prin insuficeinta cardiaca, paloare, hepatomegalie masiva secund...
Boala Paget a osului

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...complicatiile bolii Paget: deformarile osoase, durerea osoasa, insuficienta congestiva cardiaca, hipercalcemia, compresia maduvei spinarii si a radacinolor nervoase, compresia osoasa a nervului opt cranian sau a nervului optic, ...nesteroidiene si acetaminofenul sunt eficiente pentru controlul durerii. Dispozitivele ortopedice, bastoanele si cadrul pentru mers sunt utile pacientilor cu boala Paget care afecteaza membrele inferioare si au probleme ...fara integritate structurala. Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: osteomalacia, aosteoartrita, metastazele osoase, ...
Alergia la nichel - înroșirea pielii după purtarea bijuteriilor

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...la nichel nu e o contraindicație pentru montarea dispozitivelor ortopedice, deși în unele cazuri pot accentua reacția de hipersensibiliate Purtarea cerceilor este cauza principală, ...episoadele viitoare, însoțită de un tratament și un diagnostic corect.
Embolia gazoasă

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...a suferit intervenții chirurgicale pe creier, intervenții cardiovasculare, ortopedice sau dacă prezintă diverse traumatisme, contuzii etc. Confirmarea diagnosticului se face pe baza examenelor imagistice precum: ...importantă pentru a evita evoluția fatală a emboliei gazoase.
Obezitatea juvenilă

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...diabet tip 2, apnee de somn, astm, cancer, patologii ortopedice, afectare hepatică. Mai severă este afectarea psihică ce apare consecutiv efectelor sociale ale obezităţii: Scăderea ...asupra propriei greutăţi pentru a da un exemplu pozitiv copiilor.
Paraliziile cerebrale la copil

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de la nastere. Este o afectiune foarte frecventa. Etiologia afectiunii deseori e datorata unei tulburari circulatorii la nivel uterin, avand drept consecinta porencefalia in teritoriul silvian sau atrofie ...in strabism, atrofie optica, crize epileptice, retard grav, complicatii ortopedice (cifoscolioza, luxatie de sold). In forma usoara de tetrapareza spastica retardul este mediu, iar deplasarea se poate face ...kinetoterapie si injectari cu toxina botulinica (mai ales in distonie).
Sindromul Holt-Oram

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...pina tardiv in viata fata de simptomele cardiace. Boala cardiaca de conducere este progresiva odata cu virsta. Sunturile intracardiace semnificative sunt asociate cu moartea subita sau dezvoltarea hipertensiunii ...musculara si ajuta la diferentierea implicarii musculare fata de afectiunile neuromusculare. Electrocardiografia arata largirea cardiaca atriala si ventriculara prin defecte septale. Tulburarile ritmului cardiac includ tahiaritmia si bradiaritmia. ...Copiii cu anomalii ale membrelor severe pot necesita interventii ortopedice si protezarea membrelor scurte. Terapia medicala....
Mersul schiopatat

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...echilibrului. Anomaliile mersului sunt frecvente si la persoanele cu afectiuni ale sistemului nervos central cum este scleroza multipla, boala Parkinson, boala Alzheimer, miastenia gravis si boala Charcot-Marie-Tooth. Tratamentele ortopedice corective pot de asemenea determina un mers schiopatat. Dificultatea ambulatiei care rezulta prin chimioterapie este de obicei tranzitorie. ...recomanda imobilizarea, repausul, aplicarea de gheata si ridicarea membrului afectat.
Durerea regionala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...nervoase continue. Acesti pacienti pot prezenta si alte conditii ortopedice controlabile prin chirurgie. Terapia fizica in asociere cu cea ocupationala joaca un rol important in reinstaurarea functionalitatii. Se ...dislocari, fracturi, chirurgie, arsuri, striviri afectiuni neurologice - atac cerebral, tumora, siringomelie infectii herpes zoster infarct ...ireversibile. Membrul poate suferi atrofie musculara, diminuarea functionalitatii si amputatie.
Poliomielita

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...imunologice, deoarece in muschii afectati s-au descris modificari inflamatorii.Complicatiile ortopedice rezulta prin deformarea scheletului anormal supus stresului: osteoporoza, fracturi, instabilitatea articulatiilor, osteoartrita si scolioza. Complicatiile neurologice tind sa ...celule inflamatorii sunt neutrofile.Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: sindrom Guillain-Barre virus West Nile mengita acuta ...5-10%, dar poate atinge 20-60% in cazurile cu afectare bulbara.
Histiocitoza cu celule Langerhans

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...in fagocitoza. Proliferarea neoncologica a celuleor Langerhans determina aparitia afectiunii cunoscuta in literartura de specialitate sub denumirea de histiocitoza cu celule Langherhans. Histiocitele Langherhans iau nastere din aceasta ...sunt: diabetul insipid, tulburarile de crestere in inaltime, sechelele ortopedice, tulburari neurologice cu afectarea capacitatii intelectuale. Tratamentul cu etopozid, inhibitor de topoizomeraza conduce la boli neoplazice secundare. Tratament In momentul ...terapiei cu anticorpi monoclonali sunt variante terapeutice pentru viitorul apropiat.
Distoniile (Crampe musculare)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...similare. Distonia poate fi o manifestare clinica a multor afectiuni neurologice tratabile. Un numar de medicamente pot induce distonii acute. Medicamentele frecvente care le induc sunt antagonistii de ...anormale prelungite, a stabiliza miscarile si a reduce deformarile ortopedice. Terapia fizica prin masaj, intinderi usoare si ultrasonografie cu biofeedback sunt uneori de ajutor pentru persoanele cu distonii ...tip de distonie este mult mai dizabilitant decit forma adulta.
Fractura

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...restaurarea functiei. Reducerea si imobilizarea fracturilor Se poate realiza prin mijloace ortopedice sau chirurgicale. Trebuie intotdeauna insotit de tratamentul de recuperare functionala pentru asigurarea restabilirii functiei membrului traumatizat. Reducerea fracturii: ...si se datoreste tulburarilor in mecanismul coagularii. Exacerbarea unor afectiuni preexistente precum diabetul, afectiuni pulmonare, retentia urinara si infectia urinara la cei cu adenom de prostata. Hidartroza articulatiei ...unor mici fragmente incarcerate in articulatie si invizibile pe radiografie.
Fibrilatia ventriculara

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...aortica, miocardita temponada pericardica, boala cardiaca congenitala. Cauze cardiace-boli non-structurale: tahicardia ventriculara polimorfa catecolaminergica traumatisme mecanice ...obstructiva cronica - BPOC, boala vasculara periferica sau problemele ortopedice. Angiografia coronariana efectuata la pacientii care au supravietuit unei fibrilatii ventriculare permite evaluarea functiei ventriculare si severitatea si ...agenti catecolaminici aritmici. Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: stenoza aortica, cardiomiopatiile dilatative si hiper...


Mai multe despre Afectiuni ortopedice (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.