ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Alcaloza metabolica

Alcaloza metabolica este stare in care exista un ph arterial crescut, concentratie plasmatica de HCO3 crescuta si de obicei hipoventilatie alveolara compensatorie care duce la cresterea Pco2.


Alcaloza respiratorie

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Alcaloza respiratorie reprezintă o tulburare a echilibrului acido-bazic ce se caracterizează prin modificări ale pH-ului peste valoarea de 7,45 ca ...căror etiologie a alcalozei respiratorii este sepsisul. (1, 5, 9)
Alcaloza hipocloremica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Alcaloza hipocloremica este frecventa la copii spitalizati si rara in afara spitalului. Rezulta frecvent prin terapia diuretica pentru displazia ...fara scaun, dezvoltare lenta si istoric familial de alcaloza metabolica in absenta diureticelor sau abuzului de laxative. Varsaturile repetate pot fi un indiciu ca pacientul are stenoza pilorica ...si infectiile respiratorii recurente conduc la insuficienta hepatica si respiratorie - poate apare boala renala de stadiu terminal. Evolutia bolii. Istoricul de polihidraminos este de ajutor. Acesta poate ...fibroza chistica prognosticul depinde ...
Acidoza metabolica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Acidoza metabolica se manifesta prin prin cresterea aciditatii plasmei. Trebuie considerata un semn al unei afectiuni de fond. Un acid ...prin plamani. Daca nu pot fi excretati apare acidoza respiratorie. Metabolismul proteinelor si fosfatul alimentar determina formarea de acizi nonvolatili, acestia sunt tamponati prin sistemul bicarbonat. Pentru a ...acidoza severa, insuficienta renala, simptome vizuale, nivel toxic al sangelui.
Echilibrul acido-bazic si pH-ul corpului

» Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...de disociere (Ka). Surse de acizi si baze: a) productia metabolica: - catabolizarea completa a glucidelor si lipidelor de unde rezulta dioxid de carbon, un acid volatil care ...important intracelular si la nivel renal/ urinar. 2. Activitatea respiratorie - reglarea pH-ului la nivel respirator se face prin modificari adaptative ale amplitudinii si frecventei miscarilor respiratorii, ...respiratorie, compensata/ necompensata - alcaloza metabolica/ respiratorie, compensata/ necompensata Acidoza metabolica apare datorita tamponarii unui exces de acizi sau in urma pierderii de ba...
Cetoacidoza alcoolica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...serice si gaura anionica mare. Este comuna si alcaloza metabolica concomitenta determinata de varsaturi si depletia de volum.Majoritatea pacientilor sunt alcoolici, care anterior dezvoltarii cetoacidozei au abuzat de ...depletia de glicogen, tiamina pentru a preveni dezvoltarea encefalopatiei Wernicke sau a sindromului Korsakoff, administrare de fosfat, bicarbonat de sodiu pentru acidoza metabolica. Se va urmari pacientul pentru ...termen lung este influentat mai ales de abstinenta pentru alcool.
Intoxicația cu teofilină

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... accelerarea respirației insuficiență respiratorie ALI (acute lung injury) stop respirator simptome gastrointestinale stare de rău ...evitarea complicațiilor care netratate ar putea pune viața în pericol.
Deshidratare

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...semnificativ clinic. Se observa si grade diferite de acidoza metabolica, mai ales la copii. Mecanismele cuprind pierderea de bicarbonat in scaun si productia de cetone. Hipovolemia determina scaderea ...poate prezenta mortalitate si morbiditate semnificativa daca tratamentul este intirziat.
Hipomagnezemie

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cu multiple anomalii biochimice, incluzind hipopotasemia, hipocalcemia si acidoza metabolica. Cel mai afectat este cardiovascularul si sistemul nervos central si periferic. Manifestarile neuromusculare asociate cu hipomagnezemia cuprind slabiciune ...dominanta cu hipercalciurie, conditie caracterizata si prin hipomagnezemie. Statusul acido-bazicAcidoza metabolica cronica determina pierdere renala a magneziului, in timp ce alcaloza metabolica cronica determina efecte reverse. Cauze si ...includa carne, vegetale verzi, nuci, cereale si fructe de mare.
Dezechilibre hidro-electrolitice

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...momentul creșterii osmolarității plasmatice) și eliminare (renală, digestivă, repiratorie, cutanată), cât și dintre compartimentele interne, prin intervenția mecanismelor de reglare. (2, 4, 5, 8, 11) Clasificarea tulburărilor hidro-electrolitice ...hiperexcitabilitate musculară, crampe musculare, tremor, aritmii cardiace. (3, 6, 10)
Sepsisul si socul septic

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...va conduce la afectarea tesuturilor periferice. Pot aparea leziuni cutanate specifice (petesii, purpura cutanata), ca urmare a raspandirii toxinelor bacteriene in tot organismul, prin intermediul sistemului circulator. Aceste ...mai mult acid lactic, generand o stare de acidoza metabolica, iar concentratia de glucoza sanguina va depasi limitele normalului (hiperglicemie) mai ales la pacientii diabetici. Datorita starii inflamatorii ...sangele arterial. La adult se instaleaza sindromul de detresa respiratorie a adultului - ARDS (plamanul de soc). Se produce o distribuire anormala a flux...
Sindromul de hiperventilatie

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Sindromul de hiperventilatie cronica este o tulburare respiratorie, cu baza psihologica sau fiziologica implicind respiratii prea profunde sau prea rapide. Poate prezenta durere toracica si senzatie ...sa incerce sa respire chiar mai repede, exacerbind problema. Alcaloza respiratorie conduce la modificari in conducerea sistemului nervos si determina parestezii, ameteli si modificari ale perceptiei, acompaniind adesea ...intoxicarea cu CO, sindroame de sevraj, infarct miocardic, acidoza metabolica, methemoglobinemia. Tratament Deoarece detresa respiratorie sau durerea toracica are mul...
Encefalopatia hipoxic-ischemica perinatala (EHIP)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...travaliu prelungit. Factorii neonatali sunt: prematuritatea, sindromul de detresa respiratorie idiopatica, anomalii cardiopulmonare, boli infectioase, boli hemolitice, convulsii, alcaloza ventilatorie. Fiziopatologie: Injuria cerebrala este rezultatul unei asocieri a ...hipocalcemie, hiponatremie, hiperamoniemie. Explorarea acido-bazica stabilesc diagnosticul de acidoza metabolica. Markeri enzimatici evidentiaza creatinfosfokinaza crescuta in sange si in lichidul cefalo-rahidian (LCR). Punctia lombara efectuata va stabili prezenta ...este severitatea si durata sindromului neurologic pr...
Spasmofilia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...scăderea pH-ului (acidoza) scade legarea calciului de albumină. Alcaloza (creșterea pH-ului) crește afinitatea albuminei pentru calciu, prin urmare mai mult calciu se va lega de albumină, ...striate, datorat scăderii nivelului de calciu ionic din organism.
Intoxicația acută cu Acid acetilsalicilic (aspirină)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cu gaură anionică crescută. Deseori adulții prezintă atât alcaloză respiratorie cât și acidoză metabolică. (2, 3, 6) Istoric și manifestări clinice La momentul internării, dacă este posibil, este important ca ...și hemodializa. (1, 2, 3, 4, 6, 8, 11, 12)
Limfadenita mezenterica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cu greata severa si varsaturi, prezentindu-se cu alcaloza metabolica si azotemie- serologia poate fi sugestiva pentru diagnosticul agentilor etiologici precum Yersinia enterocolitica; testele serologice tind sa ...de lichide. Terapia chirurgicala Interventia chirurgicala este indicata in supuratie sau abces, cu semne de peritonita sau daca apendicita acuta nu poate fi exclusa cu certitudine. La laparotomie, ...recurenta a limfadenitei si dificultatea diferentierii adenitei de apendicita.
Anorexia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...dezechilibrele fluidice si electrolitice cuprind hipopotasemia, hipocloremia, hiponatremia, alcaloza metabolica, cetonuria - complicatiile cardiovasculare cuprind bradicardiam hipotensiunea ortostatica, prelungirea intervalului QT, microvoltaj, prolaps de valva mitrala, insuficienta cardiaca ...Mortalitatea se datoreaza frecvent suicidului si mai rar complicatiilor infometarii.
Stenoza pilorica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...pierderea clorului si a sodiului. Rezulta o alcaloza metabolica hipopotasica, hipocloremica. Alcaloza determina mutarea potasiului intracelular in compartimentul extracelular cu cresterea potasiului seric. Continuarea varsaturilor duce la excretia ...pacientilor o supravietuire ridicata pentru a dezvolta aceasta complicatie.
Hipertensiunea arteriala la copil

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...salina si cresterea volumului plasmatic, hipopotasemie si alcaloza metabolica. Hiperaldosteronismul apare in adenoamele secreatante de aldosteron si hiperplazia suprarenaliana primara, afectiuni rare la copil. Nivelele ...Copiii prematuri, cei cu insuficienta renala acuta, detresa respiratorie sau infectie severa sau cei cu afectare renala sau cardiaca congenitala au risc crescut de a ...artera ombilicala li se indeparteaza cateterul pentru scaderea hipertensiunii.
Sindromul de ansa aferenta

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... hiponatremie si hipernatremie, hipokaliemie si hipocloremie, alcaloza metabolica albumina serica trebuie masurata testarea respiratorie cu carbon radioactiv pentru a evidentia suprapopularea bacteriana. Studii imagistice Radiologie abdominala. Studiul poate da rezultate atunci cind administrarea ...si gastrita de reflux alcalin. Diagnostic diferential abcesul abdominal herniile abdominale ischemia mezenterica acuta anemia ... formarea de fistule interne sau entero-cutanate, obstuctia intestinala sindromul Dumping, gastrita de ref...
Stenoza pilorica hipertrofica la copii

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Stenoza pilorica cunoscuta si drept stenoza pilorica hipertrofica infantila este cea mai comuna cauza a obstructiei intestinale la copii. Conditia este consecinta hipertrofiei si a hiperplaziei straturilor ...cuprind fontanelele deprimate, mucoase uscate, plins fara lacrimi, turgor cutanat diminuat si letargie. Semnele clasice ale stenozei pilorice infantile sunt din ce in ce mai ...se vor evalua electrolitii, creatinina si urea serice- alcaloza metabolica hipopotasica si hipocloremica sunt clasice - nivele ridicate ale bilirubinei conjugate pot fi prezente- deshidratarea poate dete...
Encefalopatia hepatica (Encefalopatia porto-sistemica)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...edem cerebral si retractia astrocitelor.Encefalopatia hepatica este o afectiune metabolica cerebrala reversibila cu o patogeneza multifactoriala. Cea mai acceptata teorie asupra cauzei acesteia este insuficienta hepatica si cresterea ... leziuni intracraniene: trumatisme, accidente vasculare, tumori, abcese cerebrale infectii: meningoencefalite encefalopatii toxice: alcoolica, sindromul Wernicke, sindromul Korsakoff encefalopatii medicamentoase: sedative, hipnotice, analgezice boli neuropsihice: boala ...asociata cu hepatita fulminanta este fatala in 80% din c...
Hipokaliemia (hipopotasemia)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de insulină, la persoanele sănătoase) Alcaloză (respiratorie sau metabolică) Hipotermie Stimulare beta-adrenergică prelungită (de exemplu, în tratamentul pentru BPOC) ...ce produce diaree apoasă severă), polipoză adenomatoasă - Pierderi cutanate Arsuri extinse Eritrodermie Transpirații excesive ...la medic când acestea apar, pentru a evita rabdomioliza. (4)
Coma

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de coma se poate agrava prin hipoxie cerebrala sau respiratorie sau prin crize comitiale. Clasificarea comelor Starea de coma prezinta actualmente doua clasificari in practica medicala: Clasificarea I Coma nonstructurala simetrica avand ...punct de vedere etiologic coma metabolica, cauzate de: diabet, hipoxie, encefalopatia anoxo-ischemica, encefalopatia hepatica, encefalopatia de dializa, uremia, hipoglicemia prelungita, hipo sau hipernatremia, hipo ...de: • Leziuni structurale supratentoriale: hemoragia intracerebrala, infarctul cerebral, abcese cerebrale, hemato...
Reactiile la transfuzii

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...in timpul stocarii singelui. Ele determina hipotensiune si detresa respiratorie. Reactiile anafilactice Reactiile anafilactice sunt observate la pacientii cu deficienta ereditara de imunoglobina A. Unii dintre acesti pacienti dezvolta ...de liza eritrocitelor transfuzate alcaloza metabolica si hipopotasemia cauzate de transfuzia unei cantitati mari de celule citrate hipocalcemia prin toxicitatea ...gazda: nu exista terapii eficiente inca.
Nefropatia gravidica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...se manifestă și prin apariția unei stări de alcaloză respiratorie ușoară și un pH sanguin de 7, 44 cu o presiune parțială ușor crescută a dioxidului de carbon ...asociată cu nașterea de feți cu greutate mică. [4], [5].


Mai multe despre Alcaloza metabolica (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.