Angiom cerebral

Angiom venos cerebral si epilepsia

» Secțiunea: Forum medical

...si in urma unui RMN a fost descoperit un angiom venos cerebral in lobul frontal cu mici leziuni perinatale. Dupa consultatia neurologica mi s-a pus diagnosticul de epilepsie cu crize ...imi spuneti daca nu este exagerat diagnosticul de epilepsie ?
Mic angiom venos

» Secțiunea: Forum medical

ziua, am 22 de ani, ieri am efectuat un RMN cerebral...si as dori parerea unui medic in legatura cu rezultatele... : Rezultat: Examenul RM cerebral evidentiaza o mica imagine hipersemnal FLAIR ...cerebrala parietal stanga-distenie a unui spatiu perivascular sau mic angiom venos. Recomandam examinarea cu substanta de contrast iv, pentru excluderea unui angiom venos. Ce parere aveti ? E grav acel eventual mic angiom venos ? Astept o parere...Va multumesc.
Angiom venos pot sa mor?

» Secțiunea: Forum medical

...in partea stinga a craniului, am primit urmatorul rezultat. Examenul RMcerebral nativ evidentiaza intracerebralfrontal dreapta, o imagine liniara hiposemnal T2 de cca 15 1 mm. Fara leziuni la nivelul trunchiului ...suspecte SM. Concluzie. Mica leziune cerebrala frontal dreapta aspect malformatie vasculara, angiom venos. Va rog spunetimi ce trebuie sa fac. Va multumesc
Sindromul Sturge-Weber

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ambelor sexe și a tuturor raselor, care asociază angiom facial în teritoriul nervului trigemen și angiom leptomeningeal homolateral corespunzător localizării angiomului facial. În hemicorpul controlateral angiomului, ... iar pe radiografia craniană sau pe tomografia computerizată cerebrală se evidențiază calcificări în formă de „șină de tren” sau de „elemente de calorifer”. Sindromul Sturge Weber ...urmare se va recurge la tratarea chirurgicală a acestuia.
Hematomul epidural

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sau subarahnoidiene sunt extra-axiale si apar in afara tesutului cerebral in timp ce hemoragiile axiale cuprinzind hemoragiile intraparenchimatoase si intraventriculare apar in interiorul acestuia. Singerarea epidurala este rapida ...pentru a identifica fracturile traumatice asociate. Pot identifica un angiom cavernos. Mielografia spatiului epidural identifica o masa care ocupa spatiu. Scanarea CT fara contrast a capului poate vizualiza ...dacit daca pacientul a fost comatos de la momentul leziunii.
Scleroza tuberoasă (hamartomatoză sistemică multiplă ereditară, boala Bourneville sau maladia Pringle)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...multisistemică fiind caracterizată de apariția de tumori benigne cerebrale, renale, cardiace, pulmonare, oculare și cutanate. Aspectul anatomopatologic al tumorilor cerebrale este similar cu cel al ...excesivă care formează tumori benigne (ex. Rabdomiom cardiac, angiomiolipom renal) Hamartoblastom = tumoră malignă derivată din hamartom, foarte rar întâlnită în cadrul acestei boli Fiziopatologie Hamartina și tuberina ...un prognostic excelent, aceștia putând avea o viață normală.
Limfangioleiomiomatoza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...la apariția de chiste la nivelul parenchimului pulmonar și angiomiolipoame renale sau limfangioleiomioame mediastinale, retroperitoneale sau pelvine. Colorațiile imunohistochimice sunt pozitive pentru markeri melanocitari (HMB45) și pentru markeri ...sunt necesare pentru a susține diagnosticul. Un CT sau IRM cranio-cerebral poate evidenția un meningiom (uneori asimptomatic), care apare cu incidență crescută în LAM.   Funcțional respirator Spirometria poate fi normală (57% ...indică afectare pulmonară cu prezența de chisturi și celule LAM.
Epilepsia la copii si adolescenti

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Epilepsia este o boală cerebrală cronică, plurietiologică, caracterizată prin prezența unor crize epileptice recurente și heterogene din punct de vedere clinic, ...disgeneziile cerebrale, sindroamele neurocutanate (scleroză tuberoasă, neurofibromatoză și angiomatoza leptomeningeală caracteristică sindromului Sturge Weber) precum și malformațiile: schizencefalia, lisencefalia, pahigiria, microgiria, agenezia de corp ...cauzat de aceiași factori lezionali care cauzează și epilepsia.
Sindromul Eisenmenger

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...dezvolta progresiv dispnee la exercitii, sincopa, durere toracica, atac cerebral, abcese cerebrale, cianoza, insuficienta cardiaca congestiva, disritmii, complicatii ale hiperviscozitatii, hemoptizie si hemoragii pulmonare si endocardita. Progresia acestor ...ireversibilaStadiul V - leziuni plexiforme care reprezinta o formatiune angiomatoida - ireversibileStadiul VI - arterita fibrinoida/necrotizanta - terminala si ireversibila. Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: acidoza ...osoasa. Afectarile vizuale includ cecitate tranzitorie prin anomalii microvasculare reti...
Patologia cordonului ombilical

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Pot fi chistice sau solide. Cele mai frecvente sunt angiomixoamele, considerate drept extinderi ale corioangioamelor placentare. Au fost descrise si tumori mai rare ca teratoamele si hemangioamele.   Formatiunile chistice ...ocluziei intermitente a vaselor funiculare, care pot cauza hipoperfuzie cerebrala fetala si consecutiv hipoxie. g. Stenoza cordonului Din punct de vedere etiologic este corelata cu torsiunea si se asociaza cu ...o raritate, cel mai frecvent fiind asociat cu edemul fetal.
Malformatiile vasculare cerebrale

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Malformatiile vasculare cerebrale sunt leziuni congenitale rezultate dintr-o embriogeneza anormala, care au potential de a deveni simptomatice prin ruperea lor sau ...la care uneori se vad depozite calcificate adiacente focarului hemoragic.   Hemangiomul cavernos este o malformatie vasculara (congenitala) care consta dintr-o aglomerare de vase capilare nou formate, a carei frecventa ...care se practica sunt excizia chirurgicala, obliterarea radiologica interventionala, radioterapia.
Glaucom

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...serie de afectiuni generale: sindromul Sturge-Weber-Krabbe; neurofibromatoza von Recklinghausen; angiomatoza retinocerebrala von Hippel-Lindau; melanocitoza oculoderma; trisomii; homocistinuria; amiloidoza familiala. Glaucomul primitiv cu unghi deschis are cel mai adesea un ...si trebuie efectuata cat mai rapid de la stabilirea diagnosticului.
Tumorile conjunctivale

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...lipomul (tumora benigna a tesutului adipos) angiomul si limfangiomul (tumori benigne de origine vasculara) nevul si dermoepiteliomul Parinaud (tumori benigne ...De asemenea, melanomul malign conjunctival poate produce metastaze cerebrale si hepatice. Tratamentul consta in excizia tumorii in limite de siguranta oncologica. Dupa excizia chirurgicala se ...prin excizie chirurgicala. Dupa tratamentul chirurgical se utilizeaza crioterapia.
Tumorile pleoapelor

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...benigna, putand fi adesea confundata cu carcinomul bazocelular. Angiomul palpebral (hemangiomul) Angiomul palpebral (hemangiomul) este o formatiune tumorala de origine vasculara; poate fi congenital sau dobandit. Tumora isi are originea ...malformatii vasculare si uveale, precum si cu anumite anevrisme cerebrale (anevrism - dilatatie a unui vas). hemangiomul capilar - formatiune tumorala vasculara, cu aspect lobulat ...chirurgicala de rezectie, cel mai adesea, leziunile din xantelasma recidiveaza.
Angiomatoza bacilara

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...virusul HIV prezinta un risc crescut de a dezvolta angiomatoza bacilara datorita deprimarii sistemului imunitar (virusul HIV distruge limfocitele CD 4+, implicate in dezvoltarea raspunsului imun).Angiomatoza bacilara, aparuta ...cu virusul HIV pot prezenta tulburari neurologice si leziuni cerebrale, care se remit in urma tratamentului cu antibiotice. De obicei, infectia diseminata nu se insoteste de leziuni tegumentare. ...cu precautie la femeile gravide sau la cele care alapteaza.
Sarcom Kaposi

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...similare hemangioamelor cavernoase. Sarcomul Kaposi limfangiomalike este o varianta rara in care spatiile vasculare dilatate produc o eruptie buloasa pe extremitatile inferioare. Leziunile sunt ... obstructia pulmonara metastazele cerebrale. Pacientii cu sarcom Kaposi asociat cu SIDA prezinta afectare viscerala extinsa. Pacientii cu sarcom iatrogen tind sa prezinta singerare ...cauza cea mai comuna de mortalitate cu hemoragii pulmonara necontrolata.
Hemoragia intracerebrala lobara

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Hemoragiile lobare intracerebrale sunt acele hemoragii care apar in substanta alba subcorticala, situandu-se in afara talamusului si ganglionilor bazali.   Cauze Printre cauzele hemoragiei ...ca in cazul hemoragiei cerebrale hipertensive plus tratamentul afectiunii generatoare.
Afectiuni cutanate si de mucoasa asociate cu bolile gastro-intestinale si hepatice

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Diagnosticul diferential al sarcomului Kaposi se face cu purpura, hemangiomul, tulburarile de coagulare si angiomatoza bacilara. Diagnosticul de certitudine se realizeaza pe baza biopsiei. Tratamentul consta in gel ...Lichenul plan esofagian poate determina disfagie si odinofagie, hemoragie digestiva superioara, stenoze si carcinom scuamos. La endoscopie se vizualizeaza ulcere, eritem si eroziuni. Lichenul plan oral se poate ...este frecventa. La 20% dintre pacienti se produc infarcte cerebrale si de nervi periferici determinand complicatii neurologice precum hemipareza, afazia, neurop...
RMN Explicatii

» Secțiunea: Forum medical

...spre vertex, fara alte modificari de semnal in parenchimul cerebral. Fosa posterioara, trunchi cerebral normale. relieful cortical normal. Sistemul ventricular cu capacitate normala, in pozitie normala. Concluzii: Aspectul IRM pledeaza pentru malformatie vasculara de tip angiom venos cu microhemoragiicronice parietal stang.
Rezultat RMN

» Secțiunea: Forum medical

Buna ziua! Am facut un RMN iar rezultatele sunt acestea REZULTAT: RM cerebral + hipofiza nativ si postcontrast i.v. fara restrictii de difuzie encefalice, fara leziuni endocraniene recent constituite fara anomalii de semnal ...encefalului infra/supratentorial; sistem ventricular cu dimensiuni si pozitie normale; angiom venos milimetric pontin posterior paramedian stanga hipofiza cu dimensiuni normale, 15mm transversal, 10mm antero-posterior, 6-5mm cranio-caudal, mai dezvoltata in ...hipofiza – aspect normal dpdv RM Sa-mi fac griji? multumesc anticipat


Mai multe despre Angiom cerebral (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.