Boala Paget a osului

Boala Paget a osului este o osteopatie cronica, de cauza necunoscuta, caracterizata prin osteoliza si osteoporoza circumscrisa a epifizelor oaselor lungi, cat si prin osteogeneza.


Boala Paget a osului

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Boala Paget a osului sau osteita deformanta este o afectiune localizata a remodelarii oaselor care debuteaza tipic prin resorbtia excesiva osoasa urmata ...In oasele lungi afectarea timpurie consta in liza osului subarticular, care avanseaza dea lungul diafizei cu aspect caracteristic de fisie de iarba. Oasele lungi sunt afectate primele in ...Prin terapia cu noii bifosfonati activitatea bolii este astazi controlabila.
Boala Paget

» Secțiunea: Dicționar

...Boala Paget osoasa este o o osteita deformanta cu denaturarea arhitecturala a osului si fibroza medulara. Aceasta boala poate fi localizata sau diseminata, la nivelul coloanei vertebrale, bazinului, femurului, cutiei craniene. ...vulva, penis, scrot, mucoasa ano-rectala, ombilic, la nivelul regiunii axilare.
Displazia fibroasa a osului

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Displazia fibroasa a osului este o boala nonereditara in care se dezvolta tesut anormal in locul tesutului osos. Etiologia acestui proces anormal ... neurofibromatoza tip 1 boala Paget metastazele osoase. Tratament Intelegerea bolii a progresat enorm in ultimii ani. Mutatia a fost identificata, dar patogenia ...fixare interna a oaselor afectate este importanta in prevenirea deformarii.
Osteopetroza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...pare a ajuta stimularea osteoclastelor dormande si astfel resorbtia osului. Se administreaza doze mari de calcitriol si se restrictioneaza aportul de calciu, ameliorind osteopetroza dramatic. Ameliorarea nu este ...se face cu urmatoarele afectiuni: hipoparatiroidismul, boli mieloproliferative, boala Paget, pseudohiperparatiroidismul, saturnismul, metastaze osteoblastice, toxicitatea la fluor, beriliu, leucemia, siclemia.TratamentOsteopetroza infantila necesita tratament datorita prognosticului negativ asociat. Vitamina ...Terapia chirurgicala este necesara datorita fracturilor sau din ...
Paralizia nervului hipoglos

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...nucleul sau fiind pozitionat in planseul ventricolului IV. Fibrele hipoglosului isi au originea aparenta in santul preolivar, iar dupa ce se unesc intr-un trunchi comun ies din cutia ...baza cutiei craniene, ca platibazia, invaginatia condililor occipitali, boala Paget.Manifestari cliniceAtrofia si fasciculatiile limbii se instaleaza la cateva saptamani sau luni de la lezarea nervului. Paralizia unilaterala a ...tulburari de motilitate, jena in masticatie si deglutitie si dizartrie.
Fibrosarcom

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...primara sau secundara. Cele doua tipuri de fibrosarcom al osului sunt primar si secundar. Fibrosarcomul primar este un neoplasm fibroblastic care produce cantitati variabile de ...leziunile asociate cu displazia fibroasa, osteomielita cronica si boala Paget sau zone iradiate ale osului. Aceasta forma de fibrosarcom este foarte agresiva si este asociata cu un prognostic ...si determinarea succesului tratamentului, cu prevenirea extinderii secundare a bolii.
Fractura de oboseala (fractura de stres)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...oboseala este cauzata de o incarcare presionala a osului repetitiva si submaximala, care devine eventual obosit si se rupe. Pacientul se prezinta acuzind durere progresiva ... anormal, cum este osul cu osteoporoza sau boala Paget (fractura pe os patologic).Tratamentul fracturilor de oboseala cuprinde diminuarea activitatii fizice si imobilizarea, totusi pacientii cu ...fracturilor de oboseala si a reactiilor de stres ale osului.
Artropatia Charcot

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Osteoartropatia neuropatică poate fi definită ca modificările articulare și osoase care apar secundar pierderii senzației și se acompaniază de o varietate de afecțiuni. Charcot a descris ...și deformări debilitante. Această afecțiune determină distrugerea progresivă a osului și țesuturilor moi, iar în forma sa severă determină dizolvarea arhitecturii osului. Artropatia Charcot poate afecta oricare articulație ...și hormon paratiroid ajută la identificarea bolii osoase, boala Paget hipercalcemia indică metastazele osoase deficiența de folat și B12 sugerează ...lombară ...
Osteosarcom

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Osteosarcomul este cea mai frecventa tumora maligna a osului. Aceasta apare din celulele formatoare de os primitive, iar marca sa histologica este producerea de osteoid malign. Pot ...tumorii. Poate fi necesara o proteza totala sau partiala articulara sau reconstructia osului. Anatomia si fiziologia osului: Osul este o structura vie complexa. Exista citeva tipuri de celule in ...in istoricul personal sau familial medical boli precum: boala Paget, displazia fibroasa, endocromatoza, exostoze multiple ereditare si retinoblastom. Semne, simptome, diagnostic Zonele cele mai afectate sunt ...
Stenoza spinala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...spinale care contribuie la stenoza spinala cistigata cuprind fatele articulare, ligamentul galben, ligamentul longitudinal posterior, corpii vertebrali, discul intervertebral si grasimea epidurala. Durerea acuta si cronica de git si ...osteomielita vertebrala pot comprima maduva spinala dupa colapsul vertebral. Boala Paget detemina stenoza spinala ca rezultat al largirii corpilor vertebrali, in timp ce osificarea idiopatica a ligamentului longitudinal posterior ...Bolile metastazice sunt asociate cu captare crescuta in zona osului anormal. Mielografia documenteaza stenoza de canal...
Hipercalcemie

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... bolile granulomatoase. Cauze mediate de turnover-ul crescut al osului cuprind: hipertiroidismul, imobilizarea tiazidele, intoxicatia cu vitamina A. Cauze mediate ...cancerul pulmonar sau sarcoidoza. Alte radiografii pot exclude boala Paget, metastazele. Mamograma exclude cancerul de san, CT si ecografia exclud cancerul renal. Ecografia si radioimagistica evalueaza paratiroidele. EKG ...Se indica diminuarea mobilizarii pentru a nu favoriza resorbtia osoasa.
Osteoartrita genunchiului

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...acestuia. Aceasta se caracterizează prin modificări degenerative ale cartilajului articular, inflamație articulară și printr-un răspuns periarticular ce constă în formare de os nou. (1, 2, 3, 4, 5, ...condrocalcinoză, boala Wilson, acromegalie, necroză avasculară, artrită infecțioasă, boala Paget, siclemia. Factorii de risc în apariția osteoartritei genunchiului pot fi factori modificabili și factori nemodificabili. Factorii de risc modificabili: ...În apariția osteoartritei genunchiului sunt incriminate microfracturi la nivelul osului subcondral sau fracturi d...
Fractura femurală (diafizară)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Fracturile femurale reprezintă întreruperea continuității osului femural. Femurul este singurul os de la nivelul coapsei și este cel mai mare și cel mai ... Boli metabolice ale oaselor (boala Paget) Osteoporoză Fracturile de stres au drept factori cauzali (care deseori se asociază): ... fracturilor femurale este de obicei unul chirurgical. (2, 4)
Lumbago

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...corp vertebral se unește cu arcul vertebral două suprafețe articulare. Arcul vertebral are în vârf procesul spinos și lateral apofizele transverse. Atât corpul vertebrelor cât și ...în număr de 5 și sunt localizate deasupra osului sacru. Osul sacru se articulează cu oasele iliace ale pelvisului și formează articulațiile sacroiliace. Coloana vertebrală este ...de pacient. Printre aceste cauze rare vom discuta Boala Paget a oaselor, hemoragii sau infecții pelvine, infecțiile cartilajului sau oaselor coloanei vertebrale, anevrismul de aortă și ...fi ne...
Otoscleroza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cunoscută drept o alterare a metabolismului osos al osului endocondral al capsulei otice. Succesiunea proceselor de resorbţie osoasă şi neoformaţie osoasă conduce la blocarea articulaţiei ... ostegenesis imperfecta; boala Paget osoasă (poate prezenta simptome la nivel auditiv similare cu otoscleroza); malformaţii minore ale urechii ... prea lungă poate atinge peretele saculei cauzând vertij permanent.
Tumorile benigne ale oaselor maxilare

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...10% din totalul tumorilor benigne de la nivelul osului mandibular.Apare cel mai des în decadele trei până la cinci de viață, dar nu ocolește și celelalte ...care sunt extrem de rar întâlnite sunt: boala Paget osoasă, osteopetroza (boala Albers-Schonberg, boala oaselor de marmură), displazia cleido-craniană. Leziunile sunt în general asimptomatice, iar tratamentul este în general chirurgical conservator.
Tinitus (acufene, tiuit in urechi)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...dar se remite în câteva ore sau zile. Boala care asociază cel mai frecvent acufenele este hipoacuzia neurosenzorială de percepție. Alte tipuri de tinitus care ...auscultația pentru detectarea malformațiilor arterio-venoase și a bolii Paget care în cazuri rare poate determina tinitus. O cauză foarte frecventă de tinitus este obstrucția canalului auditiv cu ...foarte util în evidențierea neurinomului de nerv VIII. Computer-Tomografia osului temporal poate evidenția un diverticul de sinus sigmod sau o dehicență a bulbului venei jugulare și ...tinitus, î...
Metabolismul fosfo-calcic

» Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...mobilizabilă, stocată la nivelul compactei osoase de la suprafaţa osului. Calciul din sânge (aproximativ 1g) se găseşte sub trei forme: forma ionizată, liberă (50%) ...activităţii osteoclastelor, de aceea şi utilizarea ei în boala Paget în care se produce osteoliza excesivă. La nivel renal, produce creşterea eliminării de fosfaţi, calciu şi sodiu. Aceste ...fosforului), creşterea eliminării renale (hiperparatiroidism, diuretice de ansă, alcoolism cronic).
De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta) - Oase, mușchi și articulații

» Secțiunea: Ghid de sănătate

... Necroza avasculară (osteonecroza) Boala Paget a osului Artropatia Charcot. Printre factorii de risc care pot favoriza apariția durerilor articulare se numără: Vârsta. Odată cu înaintarea în vârstă pot apărea durerile articulare, secundare degenerării ...iar în formele severe, opiacee. [1], [2], [3], [4], [5]
Ce sunt bifosfonații? - Medicamente

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...Inhibarea osteoclastelor contribuie la vindecarea și remodelarea normală a osului. (1, 3)Bifosfonații se pot prezenta sub formă de produse farmaceutice ce conțin, sau nu, nitrogen. (3)Aceste medicamente au ... Mieloame multiple Boala Paget a osului Displazia fibroasă a osului Artroplastie totală ...efecte secundare ce pot să apară: dureri osoase sau articulare ori dureri generalizate, crampe musculare, greață, constipație, diaree sau alte tipuri de disconfort gastric, cefalee, amețeală, infecții sinusale ...se semnaleze orice efect secundar care apare pe parcurs...
Pamidronat Torrex 15 mg/ml concentrat pentru soluție perfuzabilă (acidum pamidronicum)

» Secțiunea: Medicamente

...de ţesutul osos şi încetinesc rata de modificare a osului. Bifosfonaţii sunt utilizaţi pentru a reduce cantitatea de calciu din sângele unor pacienţi care prezintă o concentraţie prea ...crescută de calciu în sânge), care însoţeşte anumite afecţiuni - Boala Paget a osului.
Pamired 30 mg pulbere pentru soluţie perfuzabilă (acidum pamidronicum)

» Secțiunea: Medicamente

...de ţesutul osos şi încetinesc rata de modificare a osului. Bifosfonaţii sunt utilizaţi pentru a reduce cantitatea de calciu din sângele unor pacienţi care prezintă o concentraţie prea ...în sânge) care însoţeşte anumite tipuri de cancer; - Boala Paget a osului. Medicamentul este destinat administrării la adulţi şi vârstnici.
Aclasta 5 mg soluţie perfuzabilă (acidum zoledronicum)

» Secțiunea: Medicamente

...cu corticosteroizi utilizaţi pentru tratarea inflamaţiei şi a bolii Paget osoase la adulţi. Osteoporoza Osteoporoza este o boală care implică subţierea şi slăbirea oaselor şi este frecventă ...aceea, prezintă risc pentru fracturi ulterioare ale oaselor. Boala Paget osoasă Este normal ca vechiul material osos să fie îndepărtat şi înlocuit de către unul nou. Acest ...asigurând formarea de material osos normal, astfel refăcând duritatea osului.
Acid zoledronic Teva Generics 5 mg soluţie perfuzabilă (acid zoledronic)

» Secțiunea: Medicamente

...osteoporozei cauzate de tratamentul cu steroizi şi al bolii Paget osoase la adulţi. Osteoporoza Osteoporoza este o boală care implică subţierea şi slăbirea oaselor şi este ...aceea, prezintă risc pentru fracturi ulterioare ale oaselor. Boala Paget osoasă Este normal ca vechiul material osos să fie îndepărtat şi înlocuit de către unul nou. ...asigurând formarea de material osos normal, refăcând astfel duritatea osului.
Acid zoledronic Teva Pharma 5 mg soluţie perfuzabilă în flacoane

» Secțiunea: Medicamente

...utilizaţi pentru tratarea inflamaţiei precum şi pentru tratamentul bolii Paget osoase la adulți. Osteoporoza Osteoporoza este o boală care implică subţierea şi slăbirea oaselor şi este ...aceea, prezintă risc pentru fracturi ulterioare ale oaselor. Boala Paget osoasă Este normal ca vechiul material osos să fie îndepărtat şi înlocuit de către unul nou. ...asigurând formarea de material osos normal, astfel refăcând duritatea osului.


Mai multe despre Boala Paget a osului (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.