Calcificare pulmonara

Eozinofilia pulmonara

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sanguina periferica este de asemenea comuna.Cauzele cunoscute de eozinofilie pulmonara cuprind: infectioase, mai ales infectiile helmintice pneumonitele induse de medicamente ...forma de mase, cu margini netede cu sau fara calcificare. Schistosomiaza cronica prezinta largire hilara, marirea ventriculului drept drept consecinta a hipertensiunii pulmonare. Radiografia toracica in sindroamele intrinseci: ...si au biloidoza pot dezvolta suprainfectie la folosirea de steroizi.
Nodulii pulmonari

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... margini regulate; calcificare sau tendinţa spre calcificare. Spre deosebire de aceştia, nodulii pulmonari maligni au margini mai degrabǎ neregulate (stelate), ...expunerii la substanţe chimice sau la radiaţii potenţial cancerigene. [5]
Toxocaroza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...in timp la necroza si in doi ani la calcificare. Semne si simptome Simptomatologia Toxocarozei este specifica unei boli grave, initial greu de diagnosticat. In Larva migrans visceralis (LMV) ...ridicate ale VSH-ului si ale proteinei C reactive. Radiografia pulmonara nu este sugestiva pentru confirmarea diagnosticului. Pe film se evidentiaza hiperinflatie, imagini hilifuge si infiltrate fugace. Examenul coproparazitologic ...repetarea curei in cazurile in care sindromul biologic nu cedeaza.
Condrosarcom

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...osteocondrom.Leziunile de gradul 1 nu metastazeaza. Extinderea metastazica, tipic pulmonara este mai frecvent asociata leziunilor de grad 3. Extinderea prin nodulii limfatici este mai frecventa in condrosarcom decat ...histologic: macroscopic condrosarcomul are aspect gri-alb, lobulat. Poate prezenta calcificare focala, degenerare mucoida sau necroza. Este diferentiat de leziunile benigne cartilaginoase prin nucleii mari, celulele multiple in lacune, ...mai agresiv decat cel primar, iar grading-ul histologic este crescut.
Stenoza aortica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...lungi este profilaxia endocarditei bacteriene. Diureticele pot determina decongestia pulmonara. Nitratii trebuie folositi cu atentie in angina pectorala. Prezenta sau absenta simptomelor clasice ale stenozei aortice, incluzind angina, ...congenitale boala cardiaca reumatica si calcificarea senila degenerativa calcificarea coronariana arteriala coexistenta vegetatiile obstructive, hipercolesterolemia tip ...reumatica, prezicerea ratei de progresie pentru fiecare pacient este imposibila.
Sindromul Lutembacher

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Cu un defect septal atrial mare simptomele de congestie pulmonara, stenoza mitrala izolata nu apar decit tirziu in evolutia bolii. Simptomele pot apare precoce daca pacientul are asociat ...face cu urmatoarele afectiuni: stenoza mitrala reumatica, stenoza prin calcificare, stenoza mitrala congenitala, mixomul atrial, cor triatriatum, defect atrial septal, foramen ovale patent, hipertensiunea pulmonara primitiva sau secundara, ...imediat pentru fibrilatie consta in anticoagulare cu heparina si warfarina.
Pericardita constrictiva

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...predictie negativa pentru pericardiectomie cuprind functie renala alterata, hipertensiune pulmonara, insuficienta cardiaca sistolica, hiponatriemie si virsta avansata. Similar cu alte boli care au fost predominant infectioase la origine, ...Tomografia computerizata poate vizualiza pericardul parietal ingrosat, gradul de calcificare si distributia acestor elemente. Cea mai adecvata metoda este CT de inalta rezolutie. Pericardul normal are 1-2 mm ...mai bun prognostic, urmata de constrictia dupa interventiile chirurgicale toracice.
Regurgitare mitrala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...severa progreseaza la insuficienta cardiaca congestiva simptomatica cu congestie pulmonara si edem. Examenul fizic La palpare se poate detecta impuls cardiac hiperdinamic si pulsatii carotidiene elevate, alaturi de umplere ventriculara ... valvele bioprostetice tind sa se degenereze timpuriu prin calcificare valvele mecanice prezinta disfunctie sau tromboza cu sau fara embolism ...Evenimentele care il complica cuprind decesul subit si infarctul miocardic.
Insuficienta mitrala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...o consecinta a endocarditei infectioase sau prin degenerarea (retractare, calcificare, ruptura) a protezelor biologice. Mai rar o vegetatie sau un tromb pot fixa sistemul de ocluzie mecanic (discul) ...crestere brusca de presiune in atriul stang si circulatia pulmonara, ducand rapid la edem pulmonar acut. In general este produsa de ruptura cordajelor tendinoase, ruptura partiala sau totala ...mitrala de origine ischemica au mortalitate operatorie pana la 25%.
Osteosarcom

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cancerului musculoscheletic care determina decesul pacientilor prin boala metastazica pulmonara. Cele mai multe osteosarcoame sunt solitare si se dezvolta din zonele cu crestere rapida a osului lung la ...nor de scleroza rezulta prin producerea de osteoid si calcificare. Reactiile periostiale sunt observate odata ce tumora s-a extins la cortex. Acestea cuprind o serie de modificari: triunghiurile ...an. Supravietuitorii dupa 5 ani sunt considerati de termen lung.
Pericardita cronica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...la organizarea pericardica, aparitia de cicatrice fibrotice cronice si calcificare, cel mai frecvent implicand pericardul parietal. Pericardul fibrozat (calcifiat) limiteaza umplerea diastolica a tuturor camerelor inimii. In protodiastola, ...- cresterea presiunii venoase sistemice la inspir. Afectarea gastrointestinala, pulmonara si a altor organe cuprinde: hepatomegalie cu pulsatie hepatica care poate fi detectata la ...la 10-15 ani de 70%, mai mica in etiologia postradica.
Boala renala cronica - afectarea osoasa si a metabolismului mineral

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sindromul „ochiului rosu”. Calcificarile pulmonare conduc spre boala pulmonara restrictiva. Optiunea ideala de tratament o reprezinta transplantul renal si paratiroidectomia. Artrita calcifianta este caracterizata de ... pot avea rol si in diminuarea procesului de calcificare vasculara dar studii suplimentare sunt necesare. Terapia hormonala de crestere La copiii cu deficit de crestere este ...recurenta, calcificari extrascheletale progresive, durerea osoasa, fracturi repetate, calcifilaxia.
Tumori fibroase pleurale

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...au fost raportate in cazul acestor tumori, incluzind osteoartropatia pulmonara hipertrofica si hipoglicemia.De obicei tumorile fibroase ale pleurei sunt descoperite la radiografia toracica. Scanarea CT si RMN pot ...pleurezie mica este prezenta la 6-37% dintre cazuri, iar calcificarea la 26%. Detectarea pediculului sau a modificarii pozitiei leziunii este sugestiva pentru tumora fibroasa pleurala localizata. Nu asociaza ...peritoneu. Pacientii cu excizie chirurgicala incompleta au un prognostic rezervat.
Lentigo

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Sindromul LEOPARD (lentigo, defecte de conducere electrocardiografica, stenoza pulmonara, hipertelorism ocular, genitalie anormala, retradul cresterii si surditate) este un complex de afectiuni dismorfogenetice care se transmite autosomal ...cardiace sunt unice sau multiple si determina fibroza si calcificare - exista doua tipuri de macule pigmentare: nevii albastri si lentigo - lentigo este maro-negru, 0,2-2 mm diametru, ...si solarele artificiale. Este incurajata folosirea de creme cu SPF.
Chistul hidatic pulmonar

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de vezicule (frecvent la nivelul ficatului), moartea parazitului cu calcificarea hidatidei sau ruptura hidatidei, cu fistulizare la nivel respirator (în bronșii, în pleură) și supurație. Dezvoltarea parazitului la ...supurație pulmonară, empiem pleural, echinococoză secundară pleurală. [3], [4], [5]
Stenoza mitrala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...stang (VS) avand drept consecinta dilatarea atriului stang, hipertensiune pulmonara si insuficienta cardiaca dreapta.   Morbiditatea si mortalitatea prin valvulopatii constituie o parte importanta a patologiei cardiovasculare. Spre deosebire de ...cu defectul septal atrial (sindrom Lutembacher).   La pacintii in varsta calcificarea inelului aortic sau inelului mitral (apare la 50% din subiectii peste 75 ani) se poate prelungi in partea ...mai mare de 10 sau cazurilor cu insuficienta mitrala asociata.
Endocardita Libman-Sacks

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sau ingrosarea cuspelor la baza - umbra acustica sugereaza calcificarea - poate fi vazuta regurgitarea valvulara - poate fi prezenta stenoza valvulara dar este rara - poate fi ...disfunctie ventriculara segmentala, disfunctie ventriculara stinga globala, presiune arteraiala pulmonara ridicata. Ecocardiografia transesofagiana ofera o rezolutie inalta si poate ajuta la detectarea leziunilor valvulare, in special celor din ...si regurgitare combinate. Endocardita Libman–Sacks este asociata cu activitatea lupusului.
Regurgitare aortica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...forma distincta de endocardita poate produce vasculita cu ingrosarea, calcificarea si valve disfunctionale. Boala Bechcet este o aortita difuza care conduce la dilatare aortica si regurgitare severa. Boala ...dispneea nocturna paroxistica. Aceste simptome apar cind presiunea venoasa pulmonara este ridicata in asociare cu cardiomegalie semnificativa si disfunctie miocardica. Aceste modificari apar tardiv in evolutia bolii. Angina ...cei cu grosime sub 40 mm este 0% pe an.
Cardiomiopatia restrictiva (CMR)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...in cordul pulmonar cronic datorat hipertensiunii pulmonare din sarcoidoza pulmonara.Cel mai frecvent, sarcoidoza cardiaca se asociaza cu alte manifestari sistemice: hepatomegalie, splenomegalie, afectari pulmonare etc. Explorari paraclinice Electrocardiograma - este ...sange, avand grija sa se pastreze balanta negativa a fierului.
Arterioscleroza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ani şi se caracterizează prin sclerozarea, iar mai apoi calcificarea stratului medial aflat în componența pereților arteriali. [1], [2] Cauze şi factori de risc În cazul arteriosclerozei ateromatoase, hialine, ...la nivelul vasului de sânge afectat. [1], [2], [3], [4]
Fibroza endomiocardica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...regurgitarea tricuspidiana si mitrala si reflecta presiunea arteriala sistolica pulmonara crescuta. Angiografia a fost considerata criteriul standard pentru punerea diagnosticului de fibroza endomiocardica. Ventriculografia dreapta si stinga arata ...frecvente cuprind debit cardiac scazut, bloc cardiac si aritmii ventriculare.
Osificarea heterotopica - ectopica (miozita osificanta)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...osificare ectopica si pot coexista, desi sunt diferite de calcificarea periarticulara, care este o depozitare de pirofosfati in tesuturile care inconjoara articulatiile.Osificarea traumatica apare la 20% dintre pacientii ...etidronate. Cei mai multi pacientii mor timpuriu prin boala pulmonara restrictiva si penumonie. Pacientii apar normali la nastere, cu exceptia malformatiei caracteristice a halucelui. Episodic se dezvolta tumefieri ...la rezolutia inflamatiei si normalizarea nivelului de proteina C reactiva.
Ateroscleroza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...pot rupe formind hematoame subintimale calcificarea centrului necrotic cu formare de placi calcare ulcerarea suprafetei intimale cu initierea formarii de ...S-a dovedit ca situatiile clinice in care apare ateroscleroza pulmonara se caracterizeaza prin cresterea presiunii in circulatia mica (stenoza mitrala, canal arterial, cord pulmonar cronic, hiperstensiunea pulmonara „esentiala” ...renala si cardiaca, necesita investigatii si tratamente specifice severitatii acestora.
Angina pectorala stabila

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...virsta provin din placile fibroase prin: vascularizare de neoformatie, calcificarea centrului necrotic, ulcerarea cu formare de trombi care duc la stenozarea arterei. Ipotezele patogenice moderne pentru explicarea debutului ...miocardic acut, pericardita acuta, disectia de aorta, pneumonie, embolie pulmonara, pneumotorax, reflux gastroesofagian, acalazia cardiei, artrita condro-costala, mialgii, radiculite, hernie diafragmatica, ulcer peptic subcardial, colica biliara, nevroza cu ...miocardic prezinta un risc de 22-47% de reinfarctizare si deces.
Hipersensibilitatea - Sistemul imunitar

» Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...luni, până la dispariția leziunilor sau până la calcificarea acestora. Dacă se produce însă o creștere paradoxală a dimensiunii leziunilor, chiar și în timpul tratamentului, se ...extern, creându-și sau nu o adaptare la condițiile acestuia.


Mai multe despre Calcificare pulmonara (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.