Cristalinul

Cristalinul artificial

» Secțiunea: Boli Related

...pe retină şi formarea imaginii: corneea, umorul apos, cristalinul şi corpul vitros. Împreună, acestea formează sistemul de lentile al analizatorului vizual, cu o putere refractivă ...găsirea celei mai bune soluţii pentru tratarea patologiei sale.
Cristalinul

» Secțiunea: Boli Related

Situat in spatele irisului, cristalinul are forma unei lentile biconvexe; este o formatiune lipsita de vascularizatie si transparenta, fixata cu ajutorul ligamentului suspensor. ...tesut muscular foarte bine dezvoltat, brahicefalie si ectopie a cristalinului.
Ochiul (analizatorul vizual)

» Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...de culoarea ochilor) şi este în raport cu cristalinul şi cu camera posterioară a globului ocular. Marea circumferinţă mai poartă denumirea şi de rădăcina irisului şi ...- pleoape; - conjunctivă; - aparatul lacrimal; - muşchii extraoculari.
Afectiuni congenitale ale cristalinului

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Afectiunile congenitale ale  cristalinului pot fi: anomalii de forma si pozitie anomalii de transparenta (cataracta congenitala). Anomaliile ...impune interventia chirurgicala. Modifcari ale transparentei Opacifierea cristalinului constituie cataracta congenitala.
Uveitele pediatrice

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... corpul ciliar (fibre musculare care susțin cristalinul) coroidă. Uveita la copii este o patologie mai rară decât la adulți. Este ...netratată, uveita pediatrică poate duce la orbire la ochiul afectat
Hipermetropia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...asincronismului dintre puterea refractiva a dioptrului ocular (corneea si cristalinul sunt cele mai importante doua componente ale dioptrului) si lungimea axului anteroposterior al globului ocular (la hipermetrop acest ...rolul de a corecta afakia (absenta cristalinului) dar si hipermetropia.
Miopia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...zona de acuitate vizuala maxima, denumita „pata galbena”).Corneea si cristalinul reprezinta cele doua medii refractive ale globului ocular; dintre aceste componente, corneea contribuie cel mai mult la formarea ...joaca un rol important in prevenirea si stoparea evolutiei miopiei.
Cataracta

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...este o boala care se insoteste de diminuarea transparentei cristalinului. Cataracta poate evolua pana la opacifierea totala a cristalinului, determinand astfel alterarea acuitatii vizuale. Se pare ca principala ...complicatie postoperatorie a cataractei congenitale si anume opacifierea capsulei posterioare.
Esotropia acomodativă

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... camera anterioară a ochiului cristalinul examinarea fundului de ochi atât cu oftalmoscoape directe, cât şi cu oftalmoscoape indirecte ...a mai purta ochelari, începând cu vârsta adolescenţei. (6)
Astigmatismul

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...poate fi cauzat inclusiv de catre anumite patologii ale cristalinului - lenticonul anterior sau posterior (lenticonul este o protruzie situata pe fata anterioara sau posterioara a cristalinului, de ...refractie, se poate apela chiar si la transplantul de cornee.
Glaucom

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... uveite boli ale cristalinului (glaucom facolitic) boli care afecteaza vascularizatia globului ocular (glaucom neovascular)tumori intraoculare (melanoame maligne sau chiar ...si trebuie efectuata cat mai rapid de la stabilirea diagnosticului.
Sindromul EEC

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cat si firele de par, smaltul dentar, unghiile, cristalinul si urechea interna. Derivatele neuroectodermice care pot fi afectate cuprind placile senzoriale, celulele pigmentare cutanate si ...joaca un rol important in calitatea vietii individului. (3)
Prezbiopia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...acomodare al ochiului sunt implicati muschii ciliari ai cristalinului, care tin sub tensiune sau relaxeaza curbura acestei lentile. Tensiunea cristalinului este eliberata prin contractia muschilor ...pentru prezbiopie sau un mod de a o preveni.
Anomalii congenitale ale corneei

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...complica cu glaucom secundar tardiv, cataracta presenila sau ectopia cristalinului.- Corneea plana apare ca o consecinta a opririi din dezvoltare a corneei de obicei in lunile a 4-a ...este adeseori unilateral, neevolutiv si asimptomatic (poate asocia uneori ambliopie).
Anomaliile congenitale ale vitrosului

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...vascular fetal anterior situate inferonazal la polul posterior al cristalinului. Nu produc tulburari optice. Papila Bergmeister este o proeminenta papilara caracterizata de absenta excavatiei fiziologice, de forma lineara, ...in axul albastru-galben. Investigatii paraclinice utile sunt adaptometria si angiofluorografia.
Orbirea - cecitatea

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...nu are tratament curativ. Cataracta si lipsa congenitala a cristalinului se opereza efectuandu-se implant de cristalin artificial. In cecitatea pitiatica este indicata psihoterapia.Strategia terapeutica pentru orbire sau cecitate ...atat pentru beneficiile materiale cat mai ales pentru cele psihice.
Salazionul (Chalazionul)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...a existentei unui defect de curbura al corneei sau cristalinului, pe unul dintre meridiane, de unde rezulta ca lumina nu va mai fi focalizata intr-un singur punct la ...poate afecta functia vizuala - astgmatism, complicatie a shalazionului intern.
Sindromul Ehlers-Danlos (cutis laxa)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ar fi sclerele albastre, dezlipirea de retina si subluxatia cristalinului au o manifestare mai severa in cazul tipului VI. In cadrul tipului IV (tipul vascular) este afectata cu ...fenotipice precum si prognosticul variaza de la individ la individ.
Retinopatia diabetica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...punctate. Cresterea nivelului glucozei in singe poate cauza edemul cristalinului ca rezultat al acumularii de sorbitol. Acest edem determina miopie temporara. Retinopatia diabetica este rezultatul modificarilor microvasculare retiniene ...cruciala in detectarea oricarei modificari care poate beneficia de tratament.
Discromatopsia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...din populație. La o persoană cu cataractă, transparența cristalinului scade. Incidența cataractei crește cu vârsta, cataracta fiind cea mai frecventă cauză de discromatopsie dobândită din întreaga ...culorilor precum electrician (cabluri colorate diferit), pictor sau designer.
Incontinentia Pigmenti

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ocular;4. Strabism – „ochii încrucișați”;5. Cataractă congenitală – opacefierea cristalinului;6. Keratite – inflamații corneene;7. Atrofia irisului, a nervului optic;8. Oftalmia metastatică. Manifestări ale sistemului nervos central Aproximativ 1/3:1. ...de specialitate vor stabili medicația sau intervențiile chirurgicale necesare.
Sindromul Marfan

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... deficiențe de învățare; dislocarea cristalinului sau modificarea poziției sale normale; miopie; micrognație (mandibula este subdezvoltată) sau retrogranție); ... precum scufundările datorită susceptibilității la pneumotoraxul spontan. [5]
Glaucomul pediatric

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...două proceduri. Alte complicații ale goniotomiei cuprind: hifema, distrugerea cristalinului, cataracta și infecția. Complicațiile trabeculotomiei cuprind hipotonia și endoftalmita. Complicațiile implantului cuprind: eroziunea șuntului, migrarea șuntului ...rezultatul edemului corneei, nistagmusului, ambilopiei sau a erorilor refractare mari.
Keratita amibiană

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...bruscă a acuității vizuale); cataracta (opacifierea cristalinului); glaucom secundar, cu unghi deschis (creșterea presiunii intraoculare din cauza unei răni); ... Citiți aici mai multe informații despre lentilele de contact.
Arahnodactilia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...prezentau și un grad ușor al contracturii. Subluxația cristalinului este prezent la aproximativ jumătate dintre pacienții cu sindrom Marfan. Complicațiile cardiovasculare prezente sunt dilatarea inelului ...un risc scăzut pentru copii din cauza mozaicismului germinal.


Mai multe despre Cristalinul (căutare avansată)