Debit sistolic

Pericardita cronica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sting (puls paradoxal). Drept consecinta, volumul ejectata/sistola scade, iar debitul cardiac/minut se reduce in ciuda tahicardiei compensatorii. Presiunea venoasa sistemica creste. Initial mentine umplerea diastolica, dar ulterior apare staza retrograda cu ascita si edeme. Functia sistolica va fi deprimata (de obicei tardiv) consecutiv fibrozei miocardice invadante, ischemiei (prin compresia extrinseca a coronarelor) si atrofiei ...la 10-15 ani de 70%, mai mica in etiologia postradica.
Pericardita constrictiva

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...scazut mai intii in efort, apoi in repaus. Functia sistolica este rar afectata inainte de finalul bolii, mai ales prin procesele infiltrative care afecteaza miocardul, atrofia sau fibroza ... Evolutia bolii Nediagnosticarea pericarditei constrictive determina declinul functiei cardiace cu debit cardiac scazut si simptome ale insuficientei cardiace congestive, alaturi de morbiditatea crescuta prin congestia venoasa sistemica cronica. Insuficienta ...mai bun prognostic, urmata de constrictia dupa interventiile chirurgicale toracice.
Sindromul hipoplaziei cordului stang

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... se poate asculta un murmur de ejectie sistolica, nonspecific, la marginea sternala stanga se poate asculta un murmur holosistolic inalt la marginea stanga ...printr-un cateter ombilical.Corectarea acidozei metabolice: Acidoza metabolica indica un debit inadecvat pentru cererile corpului. Aceasta afecteaza miocardul. Corectarea acidozei metabolice cu bicarbonat de sodiu este esentiala. Aceasta terapie ...inima va fi idispensabil la o anumita varsta a pacientului.
Septicemie - sepsis

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...a vasopresinei care permite persistenta vasodilatatiei. Modificarile in performanta sistolica si distolica sunt evenimente care apar in sepsis. Pacientii cu boala cardiaca preexistenta nu isi pot creste debitul cardiac. sepsisul interfera cu distributia normala a sangelui sistemic prin organe, de aceea organele centrale pot sa nu ...Cazurile fatale sunt similare pentru culturile bacteriene pozitive sau negative.
Angina pectorala stabila

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...si necesitatile de oxigen ale miocardului, declansat de reducerea debitului coronarian, de obicei consecutiva unor leziuni organice aterosclerotice ale coronarelor. Angina pectorala stabila este o forma clinica a ...fara hipertensiune arteriala si auscultarea zgomotului Z4 cu suflu sistolic mitral. Diagnostic Electrocardiografia-EKG Intre crize: aspect normal in 80% din cazuri leziuni subendocardice-ST subdenivelat, ischemie ...miocardic prezinta un risc de 22-47% de reinfarctizare si deces.
Infarctul miocardic

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... creșterea efectului inotrop sau a debitului cardiac, care crește cererea de O2 a miocardului disecția aortică cu implicarea retrogradă a ...poate identifica zgomotul Z4 murmur sistolic poate fi auscultat dacă se dezvoltă defectul ventricular septal sau regurgitarea mitrală extremități, reci, ...parțial de ateroscleroză. Un spasm sever poate provoca infarctul miocardic.
Hipertensiunea arteriala (HTA)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...(dupa OMS) Hipertensiunea arteriala optima Valoarea sistolica: < 120 Valoarea diastolica: < 80 Hipertensiunea arteriala normala Valoarea sistolica: 120-129 ...reglarea tensiunii arteriale. Aceasta dereglare poate determina fie cresterea debitului cardiac , fie rezistenta vasculara.Schematic, in patogenia HTAE sunt implicati patru factori majori: factorul genetic, sodiul, factorii neurogeni ...arteriala alaturi de scaderea greutatii corporale, si scaderea hipertensiunii arteriale.
Sindromul de deshidratare acută la copil

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ignorată. În acest caz frecvenţa respiratorie, frecvenţa cardiacă, tensiunea sistolică, rata de filtrare glomerulară şi statusul de conştienţă sunt în limite normale. Deshidratarea moderată poate fi asociată cu tahipnee ...a frecvenţei cardiace ca şi mecanism compensator la scăderea debitului cardiac, iritabilitate, o durată mai lungă pentru reumplerea patului capilar, fontanele sunt uşor înfundate, rata de filtrare glomerulară ...trebuie să fie refacută aproximativ jumătate din pierderile volemice. [6]
Insuficiența cardiacă

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...din aceste camere își pierde capacitatea de a asigură debitul sanguin în condiții normale. Ce este insuficiența cardiacă? Insuficiența cardiacă stângă Insuficiența cardiacă stângă afectează ventriculul stâng (VS) sau camera ...pierde capacitatea de a se contracta normal (insuficiență cardiacă sistolică), inima nu mai poate pompa suficient sânge în circulația arterială. Dacă mușchiul inimii devine rigid, ventriculul stâng nu ...inimile total artificiale pot temporiza pacientul până la transplant.
Tahicardia ventriculara

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...care tehicardia ventriculara trebuie tratata. In timpul tahicardiei ventriculare, debitul cardiac este redus datorita frecventei rapide si lipsei contractiilor atriale coordonate. Ischemia si insuficienta mitrala pot de asemenea ...cardiac modificari in presiunea sanguina sistolica de la bataie la bataie. Evolutia bolii La pacientii cu tahicardie ventriculara monomorfa, riscul mortalitatii se coreleaza cu ...produce insuficienta cardiaca congestiva si instabilitate hemodinamica cu deces secundar.
Fibrilatia ventriculara

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cu consecinte hemodinamice catastrofale: incetarea functiei pompei cardiace, prabusirea debitului cardiac si a tensiunii arteriale. Fibrilatia ventriculara apare intr-o varietate de situatii, dar cel mai adesea este asociata ...= 1 punct tensiunea arteriala sistolica sub 90 mm Hg = 0 puncte timpul de resuscitare sub 25 de minute ...starea hemodinamica, restabilirea precoce a functiilor neurologice si durata resuscitarii.
Ischemia silentioasa

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...si necesitatile de oxigen ale miocardului, declansat de reducerea debitului coronarian, de obicei secundar unor leziuni organice aterosclerotice coronariene.Ischemia silentioasa reprezinta o conditie patologica a bolii arteriale coronare ...detecta anemia la pacientii cu miocardiopatie ischemica sau functie sistolica a ventriculului sting scazuta poate fi prezenta leucocitoza in infarctul miocardic acut. Teste biochimice: ... virsta inaintata disfunctia ventriculara stinga.
Boala cardiaca hipertensiva

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...determinat de cresterea de durata a valorilor tensiunii arteriale sistolice si/sau diastolice. Valorile tensiunii arteriale variaza in functie de virsta, sex si de un complex de alti factori ...ca raspuns la stressul peretilor ventriculari pentru a mentine debitul cardiac adecvat, mai tirziu conducind la dezvoltarea disfunctiei distolice si in final sistolice. Modificarile atriale stingi. Cresterea post-sarcinii cardiace in ...necesara pentru a definitiva tratarea anumitor cauze secundare de hipertensiune.
Cardiomiopatia peri partum

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...identibicabile de insuficienţă cardiacă Disfuncţie sistolică ventriculară stângă. Aceasta poate fi diagnosticată cu ajutorul ecocardiografiei (1) Incidenţa Incidenţa este relativ necunoscută, datorită lipsei de ...creştere a volumului sanguin, creşte de asemenea şi debitul cardiac cu aproximativ 45-50%, precum şi volumul telediastolic al ventriculului stâng (cantitatea de sânge rămasă în ...de naştere prematură, în cazul persistenţei disfuncţiei ventriculare. (11)
Cardiomiopatia dilatativa

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...dilatative sunt similare. Boala se manifesta hemodinamic prin scaderea debitului cardiac si cresterea presiunii venoase pulmonare. Cardiomiopatia dilatativa se caracterizeaza prin dilatarea ventriculara, cel mai frecvent a ventriculului sting, cu hipertrofia miocitelor si scaderea functiei sistolice. Consecintele insuficientei cardiace includ reducerea fractiei de ejectie, reducerea volumului circulant si marirea dimensiunilor camerelor inimii. Pentru a ...ventriculare si raportul cardiotoracic sunt factori de predictibilitate pentru evolutie.
Sindromul Lutembacher

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cu ritm sinusal contractia atriala etermina o umplere aditionala sistolica. In cazul stenozei mitrale obstructia inelului mitral creste presiunea atriala stinga. Ca rezultat exista o presiune constanta intre ...consecinta a vasocontrictiei reflexe care apare pentru a compensa debitul cardiac redus. Supraincarcarea presionala a ventriculului drept. Ventriculul drept este responsabil de generarea fortei contractile care impinge singele ...imediat pentru fibrilatie consta in anticoagulare cu heparina si warfarina.
Hipertensiunea arteriala la copil

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...presupune inregistrarea a doua valori: prima este tensiunea sistolica reprezentand valoarea mai mare, iar cea de-a doua este tensiunea diastolica corespunzand valorii mai mici. Copilul trebuie ...la copii? Hipertensiunea trebuie corelata cu perimetrii cardiovasculari: debitul cardiac si rezistenta vasculara periferica ale caror oscilatii genereaza hipertensiune. Debitul cardiac reprezinta volumul de sange ...artera ombilicala li se indeparteaza cateterul pentru scaderea hipertensiunii.
Insuficienta respiratorie

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...gazului pot agrava leziunile pulmonare. Complicatii cardiovasculare Acestea cuprind hipotensiunea, debitul cardiac redus, aritmiile, pericardita si infarctul miocardic acut. Aceste complicatii pot fi legate de etiologie, ventilatia ...cardiogenic. Un cord de dimensiune normala si functie sistolica si diastolica normale la un pacient cu edem pulmonar va sugera detresa respiratorie. Testarea functiilor pulmonare Pacientii cu ...mortalitate pentru alte etiologii nu a fost bine documentata.
Amiloidoza cardiacă

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...mai bine parasternal stâng. [1] Presiunea arterială este scăzută, datorită debitului cardiac scăzut. Există posibilitatea apariției hipotensiunii ortostatice, datorită neuropatiei autonome. Este, deci, necesar ca tensiunea arterială să fie ...deficitare, presiunea telediastolică a ventriculului stâng este crescută. Presiunea sistolică în artera pulmonară poate depăși 50 mmHg. [1] [2] Biopsia Depozitele de amiloid sunt evidențiate la microscopul cu lumină polarizată ...în doze mari. Chimioterapia poate împiedica progresia bolii, stabilizând simptomele.
Lupusul eritematos sistemic și sarcina

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...modificărilor adaptative ale organismului matern (volumul plasmatic și debitul cardiac cresc, balanța sodică se pozitivează, rezistența vasculară sistemică scade, apare o scădere a tensiunii arteriale ...care sarcina este contraindicată: hipertensiune pulmonară severă (presiune sistolică în artera pulmonară >50mmHg), boală pulmonară restrictivă severă (capacitate vitală forțată<1L), insuficiență renală (creatinină serică>2. 8 ...asemănătoare celei postpartum pentru că este posibilă reactivarea bolii.
Insuficiența cardiacă acută

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tegumentară, fatigabilitate). Afecțiunea cardiacă duce la apariția disfuncției sistolice la nivelul ventriculului stâng. Aceasta determină perturbarea circulației periferice, degradarea structurii musculare, alterarea funcției pulmonare și ...află sub 90 mmHg; scăderea debitului urinar cu apariția oliguriei și a anuriei; reducerea indexului cardiac, cu valori sub 1, ... zile de la debutul sindromului decompensator. [5], [9], [12]
Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...arteriala, proteinurie si edeme; HTA este definita de valori sistolice de cel putin 140 mm Hg si diastolice de minim 90 mm Hg la doua sau mai multe ...clar elucidata. Sarcina normala se caracterizeaza prin vasodilatatie, cresterea debitului cardiac, scaderea tensiunii arteriale. In preeclampsie este dominanta vasoconstrictia, influentele vasopresoare actionand cu mult inaintea manifestarilor clinice ale ...neuromotorii, tulburari vasculare, hipoxie indusa de anomalii ale tonusului uterin.
Boala arteriala periferica ocluziva

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de singe creste de 10 ori datorita cresterii debitului cardiac si a vasodilatatiei compensatorii. Cind efortul inceteaza, fluxul sangvin revine la normal in citeva minute. ...vascular. Indexul glezna-brat Evalueaza claudicatia pacientului, calculind raportul presiunii sistolice la glezna si brat. Un raport normal este 0,9-1,1, iar orice pacient cu indice sub 0,9 are ...agravate pot necesita interventie si consultul unui chirurg vascular.
Fibroelastoza endomiocardică

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...VI intercostal stâng Apariția suflurilor sistolice cu caracter regurgitațional, semn clinic care atestă afectarea valvulară. [1], [2], [3], [4] Diagnostic Diagnosticul de fibroelastoză endomiocardică se ...circulației pulmonare şi a cavităților cardiace şi pentru calcularea debituli cardiac. [1], [2], [3], [4] Tratament Tratamentul în cadrul fibroelastozei endomiocardice presupune respectarea unui regim igieno-dietetic, tratament chirurgical de ...cardiogen Moarte subită. [1], [2], [3]
Leșin (sincopa)

» Secțiunea: Semne și simptome

...menținută constantă de un sistem complex ce implică debitul cardiac, rezistența vasculară sistemică, presiunea arterială, rezistența cerebrovasculară cu reglare intrinsecă și reglarea metabolismului. Afectarea clinică ...tulburări menstruale. [6] Vasopresoare-Midodrine Crește tensiunea arterială sistolică și diastolică, precum și fluxul sanguin în cazul sincopei ortostatice. Doza uzuală de administrare este de 2, ...mortalității de aproximativ 20-30 % pe an. [1, 8]
1 2


Mai multe despre Debit sistolic (căutare avansată)