Debite expiratorii

Debitele expiratorii sunt parametrii folositi in spirometrie, care precizeaza proprietatiile vantilatorii pulmonare ale unui pacient. Acestea sunt urmatoarele: debit expirator maximal (DEM), debit expirator 50 % (DE50) si debit expirator 25 % (DE25). Pe curba spirografica flux/volum care se inregistreaza in timpul unui expir profund aceste debite corespund debitului de varf, debitelor de 50 % si de 25 % din capacitatea vitala.




Debite ventilatorii - Explorarea functiei respiratorii

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...ventilatorii se determina de obicei in cursul unei manevre expiratorii maximale si fortate; uneori se recurge la inregistrarea unui inspir fortat sau a unei ventilatii fortate . Rezultatul se poate exprima: - in debite medii (masurate pe expirograma fortata ); - in debite instantanee maxime ( masurate pe curba flux- volum ).   1. Pe ...depistarea precoce a tulburarilor ventilatorii obstructive din caile aeriene distale
Forma pulmonară de histiocitoză cu celule Langerhans

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...acesteia. Explorarea funcțională respiratorie: În general, capacitatea pulmonară totală (CPT) și debitele expiratorii sunt normale. În formele de HCL cu predominanță a micronodulilor testele funcționale sunt normale sau apare un sindrom restrictiv. În formele cu predominanță a chisturilor factorul de transfer este ...interstițială ce determină hipertensiune pulmonară, cord pulmonar și insuficiență respiratorie.


Mai multe despre Debite expiratorii (căutare avansată)