Dedublare a personalitatii

Dedublarea personalitatii este o tulburare a unitatii constiintei de sine, caracterizata prin aparitia in alternanta a unei prime personalitati si a uneia sau a mai multor personalitati secundare la un acelasi subiect.


Dedublare

» Secțiunea: Dicționar

...pentru a desemna impartirea in doua cu intelesuri diferite: dedublarea esofagului- existenta a doua esofaguri, dedublarea personalitatii- exprimarea a doua sau mai multe personalitati una dupa alta, dedublarea pieloureterala- malformatie congenitala in care rinichiul are ...cardiace- proces fiziologic sau patologic detrminat de inchiderea diferitelor valvule.
Nevroza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...determină un răspuns ineficient de adaptare bazat pe dezacordul dintre dorința de a realiza un anumit lucru și posibilitățile pe care le deține individul de a ...maturitate. Această persoană are și un deficit de identitate (dedublare interioară) ducând o existență marcată de tensiuni interioare și conflicte intrapsihice prelungite. Acest profil de ...față de aceștia. Doar în cazuri severe se recomandă întreruperea totală a activității familiale și profesionale și odihnă activă (excursii, drumeții). Terapia medicamentoasă este în principal ...fiind necesar...


Mai multe despre Dedublare a personalitatii (căutare avansată)