ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Dezechilibru electrolitic

Electroliții trebuie să fie menținuți la niveluri echilibrate pentru ca corpul să funcționeze corect. În caz contrar, sistemele vitale ale corpului pot fi afectate. Dezechilibru electrolitic poate cauza probleme grave, cum ar fi coma, convulsii și stop cardiac.


Atrezia duodenală

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... deshidratare, pierdere în greutate; dezechilibru electrolitic. (1) Diagnostic Diagnosticul poate fi stabilit prenatal sau imediat după naștere. Majoritatea cazurilor sunt depistate între a șaptea și ...fi efectuată prin intervenții chirurgicale deschise sau prin laparoscopie chirurghicală. (3)
Anurie (lipsa urinarii)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ecografia renala - normala examinari biologice - dezechilibru electrolitic (sodiu crescut, potasiu crescut, clor crescut), dezechilibru acido-bazic (acidoza metabolica) Cauze postrenale de anurie Cauze postrenale ale anuriei ...declansatoare este nefropatia interstitiala acuta), tratarea infectiei (daca este cazul), echilibrare hidroelectrolitica.
Sprue tropical

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...diaree acuta depletie de volum dezechilibru electrolitic anemie simptomatica. Fara tratament, sprue tropical evolueaza in episoade si poate determina malnutritie severa. Interventiile terapeutice utile ...Daca simptomele continua peste 6 luni terapia antibiotica se prelungeste la un an.
Sindromul de hiperstimulare ovariana

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sindromul dezvoltat reducerea activitatii fizice, monitorizarea aportului de fluide si a echilibrului electrolitic si aspirarea fluidului acumulat din cavitatea abdominala sau pleurala pot fi necesare, precum si administrarea de opioide pentru durere. In ...Pacientii au risc crescut de a dezvolta tromboza venoasa profunda si embolism pulmonar. Dezechilibrul electrolitic Acesta apare datorita extravazarii de fluid si a disfunctiei renale rezultante prin scaderea perfuziei. Reabsorbtia crescuta de sodiu si apa ...
Megacolonul toxic

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...scadea riscul de perforatie, corectarea deshidratarii prin administrare de lichide si solutii electrolitice si tratarea toxemiei si a factorilor precipitanti. Rata de mortalitate pentru megacolonul toxic au scazut in ultimele decade de la ...nu se observa nic o ameliorare dupa instaurarea tratamentului, la 24-72 de ore.
Intoxicația cu apă

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sodiu, a cărui concentrație scade îngrijorător de mult. Umflarea țesuturilor și dezechilibrul electrolitic pot provoca aritmii cardiace, pătrunderea fluidului în plămâni și, cel mai periculos, presiune intracraniană. Simptomatologia intoxicației cu apă este, într-o ...și fructe și legume proaspete, care au un conținut bogat de apă (10)
Intoxicatia cu pesticide organo-fosforate

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...in doza de 10-20 ml/kg c.De asemenea terapia prevede si corectarea dezechilibrului hidro-electrolitic si acido-bazic. Se urmareste combaterea convulsiilor, a tulburarilor respiratorii prin efectuarea ventilatiei artificiale, precum si corectarea tulburarilor de ritm si conducere.
Hipokaliemia (hipopotasemia)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Hipokaliemia sau hipopotasemia este un dezechilibru electrolitic, în care nivelul potasiului din sânge este mai scăzut decât normalul. Potasiul este esențial pentru ca toate celulele organismului ...se prezinte la medic când acestea apar, pentru a evita rabdomioliza. (4)
Sindromul de intestin scurt

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

de intestin scurt este o conditie clinica caracterizata de malabsorbtie, diaree, steatoree, dezechilibru hidro-electrolitic si malnutritie. Cauza comuna este pierderea functionala sau anatomica a unor segmente ale intestinului subtire. Astfel capacitatea de absorbtie este ...nutritie parenterala totala la 4 ani este de 70%. Multi decedeaza prin sepsis.
Bulimia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...este o conditie de asemenea care se poate declansa in bulimie. Anomaliile electrolitice pot cuprinde hipopotasemia si hipocloremia. Anomaliile cardiovasculare pot conduce la aritmii, stop cardiac, ruptura cardiaca sau pneumomediastin. Sistemul pulmonar poate ...Unele date arata un risc apreciabil de recadere odata ce s-a intrerupt medicatia.
Insuficienta renala cronica - IRC

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Analizele sangvine periodice permit masurarea acestor concentratii pentru depistarea unui eventual dezechilibru electrolitic. In conditiile incapacitatii rinichilor de a elimina excesul de lichide, trebuie redus aportul lichidian pentru a reduce efortul impus rinichilor. Cantitatea ... tratarea prompta a infectiilor urinare sau a oricarei afectiuni a cailor urinare
Gangrena Fournier

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...este de electie. Se va efectua biochimia singelui pentru un posibil dezechilibru electrolitic, se vor cauta semnele deshidratarii care tind sa apara cind boala progreseaza si se va evalua intoleranta la glucoza care ...sisteme externe de sustinere poate fi benefica pentru a maximiza aceasta problema postoperatorie.
Sindroame paraneoplazice

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...limfoame. Sindroame paraneoplazice gastrointestinale diareea apoasa acompaniata de dezechilibru electrolitic conduce la astenie, confuzie si emanciere aceste probleme sunt tipice pentru pacientii cu tumori proctosigmoidiene si ...inferioare si superioare si este caracterizata de pierderea progresiva senzoriala, simetrica sau asimetrica. 
Marasm - malnutritie proteo-calorica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ale marasmului sever Aceasta perioada corespunde mentinerii functiilor vitale. Acum sunt tratate dezechilibrul electrolitic, infectiile, hipoglicemia si hipotermia. Renutritia orala a copilului cu marasm trebuie inceputa cat mai devreme. Alimentarea enterala scade diareea si ...la fiecare vizita. Daca tratamentul este administrat adecvat marasmul are o evolutie buna.
Stenoza pilorica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cronica a obstructiei, varsaturile continue pot conduce la deshidratare si anomalii electrolitice. Cind obstructia persista, pacientii pot dezvolta dilatatie gastrica semnificativa si progresiva. Stomacul isi pierde eventual contractilitatea. Alimentele nedigerate se ...care permite pacientilor o supravietuire ridicata pentru a dezvolta aceasta complicatie.
Polipii colonici adenomatosi

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...determina diaree secretorie cu scaune de 350-3.000 ml cu hipokaliemie si dezechilibru electrolitic. Pacientii cu adenoame ale ampulei Vater prezinta frecvent icter intermitent sau progresiv, durere abdominala, hemoragie intestinala sau pancreatita. Examinarea clinica ...Pacientii cu adenoame sesile care au fost rezecate trebuie evaluati la 2-6 luni.
Meningitele virale

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...simptomatologiei se vor folosi analgezice, antipiretice si eventual se va corecta dezechilibrul hidro-electrolitic daca acesta exista.Cefaleea se va trata cu analgezice, dar de multe ori aceasta dispare prin efectuarea punctiei lombare diagnostice. Acest ...a capacitatii de invatare, pierderea partiala a acuitatii auditive si alte sechele neurologice.
Spasmele musculare

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Spasmele muschilor scheletici sunt mai frecvente datorita deshidratarii si a tulburarilor electrolitice. Spasmele musculare apar brusc, sunt dureroase si de scurta durata. Pot fi ameliorate prin intindere usoara a muschiului. ...genunchi si nu din coloana direct cu picioarele drepte pentru a ridica obiecte.
Eritrodermia - Dermatita exfoliativa

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...terapia cu corticosteroizi. Complicatiile includ deshidratarea, infectia bacteriana sau fungica, hipotermia, dezechilibrul electrolitic, insuficienta cardiaca. In general, prognosticul pe termen lung la pacientii cu boala indusa farmacologic dupa ce agentul lezant este inlaturat ...este de 5 ani, cu o mediana de 10 luni. Mortalitatea atinge 20-40%.
Sindromul Ogilvie (Pseudo-obstructia colonica)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...neurologica, urologica, cardiaca - boala pulmonara severa, boala cardiovasculara severa - dezechilibrul hidroelectrolitic sever: hiponatremia, hipokaliemia, hipo-, hipercalcemia, hipomagneziemia - constipatia severa, neoplazia, infectiile sistemice - medicatia: narcotice, anticolinergice, clinidina, amfetamine, fenotiazine, steroizi.Semne ...in decompresie colonica si virsta inaintata sunt factori de predictie a perforatiei colonice.
Gastropareza diabetica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... analiza multipla secventiala-7 pentru a cerecta functia renala si echilibrul electrolitic teste folosite pentru a elimina alte boli din diagnostic: anticorpii antinucleari (ANA), factorul reumatoid (RF), proteina ...facind implicarea altor afectiuni de baza sau necesitatea plasarii tuburilor gastrice de decompresie.
Varsaturile (emeza, voma)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ineca si asfixia sau suferi o pneumonie de aspiratie. Deshidratarea si dezechilibrul electrolitic Varsatura prelungita si excesiva duce la deshidratare si poate altera statusul electrolitic. Varsatura gastrica conduce la pierderea de acizi si clor, ...sa se joace in acelasi timp. Incurajati-l sa ia o pauza de masa.
Sindromul abstinentei neonatale (Sevrajul nou-nascutului)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... Incontinenta este comuna conducind la dermatita de scutec si dezechilibru electrolitic. Simptomele pe termen lung cuprind: hiperfagie transpiratii hiperacuzie tulburari ...la mediul inconjurator cu iritabilitate, agresivitate, agitatie sunt observate la copii cu sevraj.
Sindrom Bartter

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tubulointerstitiala progresiva, cu boala renala stadiu final. Cu tratament final al dezechilibrului electrolitic prognosticul pentru acesti pacienti este bun. Patogenie si cauze Sindroamele Bartter si Gitelman sunt tulburari prin pierdere renala de sare, in care ...adolescenta. Prognosticul in majoritatea cazurilor este bun, pacientii putind duce o viata normala.
Gastroenterita bacteriana

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...gastroenterite determinate de specii de Shigella, Escherichia coli enterohemoragica sau un dezechilibru electrolitic - hipernatremia. Complicatii de lunga si scurta durata Infectiile bacteriene gastrointestinale continua sa determina imbolnavire si deces si contribuie la pierderi ...ingrijire medicala moderna sau pentru pacientii cu comorbiditati preexistente severe este mai rezervat.


Mai multe despre Dezechilibru electrolitic (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.