Dezechilibru electrolitic

Colita cu Clostridium difficile (Colita pseudomembranoasa)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sensibilitate dureroasa palpatorie severa. Diareea poate conduce la deshidratare si alterari ale echilibrului electrolitic. Mai rar, colita severa poate determina megacolon, peritonita si perforatia colonului.Decizia terapeutica depinde de gravitatea bolii. Pentru purtatorii asimptomatici nu ...95%, cu ameliorare simptomatica la 2-3 zile si rezolutie completa in 7-14 zile.
Alcaloza hipocloremica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de diuretice, sindrom Gitelman. Tratament Terapia de urgenta cuprinde controlul deshidratarii si a dezechilibrului electrolitic, precum si tratarea complicatiilor aparute. Reinlocuirea electrolitilor cu saruri cloremice este cel mai important mod de tratament al alcalozei hipocloremice. ...la pacientii cu fibroza chistica prognosticul depinde de severitatea afectarii pulmonare si hepatice.
Insuficienta respiratorie

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...pot fi mecanice (dupa inserarea cateterului), infectioase sau metabolice (hipoglicemie, dezechilibru electrolitic). Diagnostic Insuficienta respiratorie este o conditie frecventa si amenintatoare de viata care necesita diagnostic prompt si evaluare si tratament ...30%. Rata de mortalitate pentru alte etiologii nu a fost bine documentata.
Tulburarile de motilitate intestinala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...pacientul ignora nevoia de a defeca dezechilibrul electrolitic, mai ales daca implica calciul sau potasiul tumorile care produc compresie mecanica pe intestine, interna sau ...50 de ani trebuie programat la o colonoscopie, chiar daca este asimptomatic.
Gastroenterita

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...băuturi care să conţină electroliţi (cum sunt băuturile destinate sportivilor) pentru reechilibrarea hidroelectrolitică; administarea de lichide se face în cantităţi mici şi la intervale de timp regulate şi scurte; administrarea unei cantităţi mari ...pentru ceilalţi membrii ai comunităţii). De asemenea, vaccinarea copiilor este esenţială în prevenirea gastroenteritei.
Coma

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...globala a metabolismului cerebral, metabolism afectat de: carente vitaminice, hipoxie, hipoglicemie, dezechilibru hidroelectrolitic si acido-bazic, disfunctii metabolice sau endocrine, sepricemii, intoxicatii exogene. Encefalopatiile metabolice produc in special anomalii ale aportului energetic, modificarea neurotransmitatorilor ...ramane rezervat in comele cauzate de procese expansive intracraniene sau accidente vasculare cerebrale.
Sindromul pielii oparite (Pemfigus neonatal)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de obicei secundare sepsisului, superinfectiei si a deshidratarii sau a dezechilibrului electrolitic datorat pielii denudate. Complicatii Complicatiile sindromului pielii oparite pot cuprinde urmatoarele: deshidratare, soc, hipotrmie ...complicatiilor. La adulti sindromul are o rata de mortalitate si morbiditate semnificativa.
Eruptiile medicamentoase

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Exemplu este mononucleoza infectioasa care dezvolta o eruptie cand se administreaza ampicilina. Dezechilibrul florei endogene poate apare cand agentii antimicrobieni suprima preferential cresterea unei specii bacteriene, permitind altora sa se dezvolte. De exemplu, ...sa determine deces poate apare la persoanele cu sindroame de hipersensibilitate. Dezechilibrul electrolitic si indicii functiei hepatice si renale sunt modificate la pacienti cu necroliza epidermica, sindrom Steven-Jonson sau vasculita. ...
Gripa porcina

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...care determina probleme neurologice, deshidratarea prin varsaturi si diaree excesive si dezechilibrul electrolitic. Acestea sunt mai frecvente la copii si virstnici datorita tarelor medicale acumulate si a imaturitatii sistemului imunitar. Gripa porcina in ...amantadina, rimantadina nu sunt recomandati datorita rezistentei recente la alte tulpini de influenta.
Angina Prinzmetal (angina vasospastica)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...lipidic pentru a exclude infectia, disfunctie plachetara primara, insuficienta renala, hiperglicemia, dezechilibrul electrolitic si dislipidemia. Determinarea enzimelor cardiace este importanta daca se suspecteaza un infarct miocardic imediat.Electrocardiograma.Alterari de tip infractoid (supradenivelare ST cu ...evidenta de fractie de ejectie ventriculara diminuata sunt la risc de deces imediat.
Arsurile

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cazurile severe. Complicatii precum socul, infectia, sindromul disfunctiei multiple de organe, dezechilibrul electrolitic si detresa respiratorie pot apare. Tratamentul arsurilor poate cuprinde debridarea tesuturilor moarte, aplicarea de pansamente pe rana, resuscitarea, ...serioasa. Cea mai comuna modificare cutanata apare ca rezultat al modificarilor melaninei epidermice.
Sindromul Wolff-Parkinson-White (WPW)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...WPW. Factorii care perpetueaza aritmia cuprind aritmiile secundare, cum ar fi dezechilibrul electrolitic, defectele metabolice si tulburarile metabolice si hipoxemice.Tratamentul sindromului WPW depinde de prognosticul sau apropiat. Pacientii care prezinta doar evidente EKG ...simptome semnificative ale tahiaritmiilor sau stop cardiac prezinta un prognostic nefavorabil fara tratament.
Cancerul bucal (oral)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... creatinina care prezinta un tablou general al infectiei, anemiei, dezechilibrului electrolitic si anomaliilor renale. Timpul de protrombina, al tromboplastinei partial activate folosite pentru a detecta coagulopatiile. Functia hepatica si gamma glutamic transpeptidaza ... extindere extracapsulara si recurenta. Boala limfatica metastazica scade supravietuirea cu 50%.
Encefalopatia hepatica (Encefalopatia porto-sistemica)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...reversibile. Cele mai intalnite sunt disfunctiile metabolice: infectiile, dezechilibrul electrolitic, hipokaliemia, deshidratarea utilizarea de diuretice; afectiuni care cresc productia de proteine esentiale: hemoragiile gastrointestinale, dieta hiperproteica, si ...apar rar. Coma asociata cu hepatita fulminanta este fatala in 80% din cazuri.
Delirul sau statusul confuzional acut

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...adverse ale interactiunilor medicamentelor sau sevrajul alcoolic dezechilibrul electrolitic mai ales anomaliile sodiului, creatininei, glucozei, calciului, magneziului si fosforului deficitele nutritionale cum este tiamina, cobalamina ...tratament paliativ sau simptomatic pentru confortul pacientilor (de exemplu administrarea de ventilatie mecanica).
Toxicitatea la digitalice

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...prinderea unei linii venoase evaluarea prompta a nivelelor electrolitice, potasiul si calciul, creatinina si nivelul digoxinei. Decontaminarea gastrointestinala si/sau provocarea eliminarii Primul tratament abordat in ingestia acuta este lavajul gastric cu ...colestiramina si colestipol. Colestiramina este mai eficienta in toxicitatea cronica cu insuficienta renala. Dezechilibrul electrolitic In ingestiile acute hiperkaliemia este frecventa fata de intoxicatiile cronice cind sunt comune hipokaliemia si hipomagneziemia. Tratamentul standard pentru hiperkaliemie ...
Fibrilatia ventriculara

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tensiune. Cauze metabolice sau toxice: acidoza si dezechilibrul electrolitic medicatia sau consumul de droguri otravirile cu produse din mediul inconjurator, sepsis. ...prognosticul depinde de starea hemodinamica, restabilirea precoce a functiilor neurologice si durata resuscitarii.
Boala Addison - Insuficiența corticosuprarenaliană primară

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...mineralocorticoizi (cel mai important fiind aldosteronul), care intervin în echilibrul hidroelectrolitic al organismului (balanţa sodiu/potasiu/hidrogen); porţiune fasciculată secretoare de glucocorticoizi (cel mai important este cortizolul), implicaţi ...perioadele caniculare este indicat un consum mai mare de lichide. [11], [13]
Epilepsia la copii si adolescenti

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...creșterii, hipertensiune arterială, infecții, osteoporoză, alcaloză hipokaliemică și alte tulburări electrolitice, miocardiopatie hipertrofică. Și ACTH are efecte secundare prin urmare este necesară o monitorizare permanentă a ionogramei și a ...de obicei este cauzat de aceiași factori lezionali care cauzează și epilepsia.
Obezitate

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...terapeutic. Infometarea este potential periculoasa si poate conduce la cetoza semnificativa, dezechilibre electrolitice, deficite ale vitaminelor, micronutrientilor si mineralelor, alaturi de un risc marcat al mortalitatii si morbiditatii. Infometarea reprezinta aportul a doar ...fractionarii meselor, dehiscenta plagii, hernia incizionala, infectia si pneumonia. Mortalitatea este de 0,2%.
Bronsiolita acuta

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...(PEV) atunci cand anorexia si tusea impiedica alimentarea orala. Pentru reechilibrarea balantei hidro-electrolitice se administreaza in PEV o doza de lichide cuprinsa intre 60-80 ml/kg/zi; trebuie evitata o supraincarcare vasculara la un copil cu iminenta de decompensare cardiaca. Dezechilibrul acido-bazic va fi corectat prin administrarea de solutie molara de bicarbonat de sodiu de concentratie 8,4 %, in doza de ...
Cetoacidoza diabetica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...acidoza lactica. Hiperglicemia, diureza osmotica, hiperosmolaritatea serica si acidoza metabolica determina anomalii electrolitice severe. Cea mai caracteristica este hipopotasemia. Cauze si factori de risc pentru cetoacidoza diabetica Pacientii cu diabet tip 1: ...in functie de antibiograma si cultura. Este indicata inceperea unei terapii antibiotice empirice.
Cardiomiopatia alcoolica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sunt benefice pentru pacientii cu cardiomiopatie alcoolica datorita prevalentei semnificative ale deficitelor electrolitice si nutritionale concomitente la acesti pacienti. Prognostic Prognosticul pacientilor cu cardiomiopatie alcoolica depinde de puterea fiecaruia de a se abtine de ...demonstrat ameliorarea marcata si la unii pacienti normalizarea functiei cardiace in abstinenta alcoolica.
Stenoza pilorica hipertrofica la copii

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...permite un tratament medical. Pericolul stenozei pilorice provine din deshidratare si tulburarile electrolitice decit din ingustarea pilorului in sine. De aceea, copilul trebuie mai intii stabilizat prin corectarea deshidratarii si a alcalozei hipocloremice ...rapida si cistig in greutate normal daca boala a fost descoperita timpuriu.
Perforatia intestinala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...gastric si intestinal, sange). Pregatirea preoperatorie a pacientului Se vor corecta dezechilibrele fluidice sau electrolitice. Este importanta refacerea patului vascular prin administrarea solutiei Hartmann sau a unei solutii similare cu o compozitie asemanatoare ... natura etiologiei perforatiei intestinale aparitia complicatiilor.
1 2


Mai multe despre Dezechilibru electrolitic (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.