E300
E300 sau acidul ascorbic (vitamina C) este antioxidant, acidifiant natural sau artificial. Se foloseste la colorarea carnii conservate, previne aparitia nitrozaminelor cancerigene, mentine gustul si culoarea alimentelor prin impiedicarea oxidarii acestora. Vitamina C naturala se gaseste in legume, fructe crude. Atunci cand se utilizeaza cantitati mari determina voma, diaree, eroziune dentara si chiar si aparitia calculilor renali.
Citiți cu atenție etichetele produselor alimentare!
» Secțiunea: Dieta și alimentație
...Vitamina C sau acidul ascorbic mai este denumit și E300.Câteva exemple de aditivi frecvent utilizați în alimente: conservanți: acid ascorbic, bezoat de sodiu, nitrit de ...conducând la boli cronice precum diabetul și la exces ponderal.Produsele fără zahăr, promovate de multe ori sub egida „light”, conțin îndulcitori artificiali, pentru a se ridica la gustul ...care au trecut peste data de valabilitate menționată pe ambalaj.Mai multe despre E300 (căutare avansată)