E452(i)
E452 (i) sau polifosfat sodic este un emulgator, stabilizator, corector de aciditate. Consumul de cantitati mari determina asimilarea lenta de calciu, magneziu si fier, producand atrofierea oaselor si depuneri de calcar. Fosfatul este folosit in productia alimentelor pentru ca determina cresterea capacitatii de retinere a apei de catre carne si alte alimente, are actiune emulsionanta, actiune de protectie a grasimilor fata de rancezire si de stabilizare a culorii carnii, actiune protectoare asupra refrigerarii si congelarii, reduce pierderea de suc celular la decongelarea carnurilor, inhiba formarea de cristale de fosfat de amoniu si magneziu la moluste si crustacee, actiune antimicrobiana prin complexarea Ni, Zn, Co componente ale lantului respirator al bacteriilor patogene (Enterobacteriaceae, Bacilus, Clostridium perfringens, Streptococus, Micrococcus, Stapylococcus, Pseudomonas). Sarurile de topire sunt compusi care determina dispersarea proteinelor din branzeturi si sunt alcatuite din amestecuri de citrati si fosfati. Acestea au rolul de a solubiliza proteinele cazeinice, creste capacitatea de retinere a apei prin hidratarea proteinilor, blocheaza ionii de calciu din branza, regleaza activitatea branzei topite. Toate aceste actiuni da branzei topite consistenta, tartinabilitate, elasticitate. Nu se recomanda consumul frecvent.
E452(iv)
» Secțiunea: Dicționar
E452 (iv) sau polifosfat calcic este un emulgator, stabilizator, corector de aciditate. Consumul de cantitati mari determina asimilarea lenta de calciu, magneziu si fier, producand atrofierea oaselor si depuneri de calcar. Fosfatul este folosit in productia alimentelor pentru ca determina cresterea capacitatii de retinere a apei de catre carne si ...
E452(ii)
» Secțiunea: Dicționar
E452 (ii) sau polifosfat potasic este un emulgator, stabilizator, corector de aciditate. Consumul de cantitati mari determina asimilarea lenta de calciu, magneziu si fier, producand atrofierea oaselor si depuneri de calcar. Fosfatul este folosit in productia alimentelor pentru ca determina cresterea capacitatii de retinere a apei de catre carne si ...
E452(iii)
» Secțiunea: Dicționar
E452 (iii) sau polifosfat calco-sodic este un emulgator, stabilizator, corector de aciditate. Consumul de cantitati mari determina asimilarea lenta de calciu, magneziu si fier, producand atrofierea oaselor si depuneri de calcar. Fosfatul este folosit in productia alimentelor pentru ca determina cresterea capacitatii de retinere a apei de catre carne si ...Mai multe despre E452(i) (căutare avansată)