Extractii dentare
Extractii dentare
» Secțiunea: Forum medical
cate extractii dentare se pot face odata?..stomatologul a spus ca-mi scoate 4 masele roase pana la gingie odata..este ok?
4 extractii dentare!
» Secțiunea: Forum medical
...inestetici. Doctorul ortodont mi-a spus ca trebuiesc facute 4 extractii, insa sunt sceptica in ceea c priveste aceasta pentru ca am citit numeroase dezavantaje ale extractiilor. Ce ma ...fac pe viitor? Ar putea exista si alte solutii? Va multumesc!
Extractii dentare la copii
» Secțiunea: Forum medical
...ani si are probleme cu dantura.Este propusa pt 6 extractii simultan.Este ok pt varsta ei sa i se scoata 6 maselute odata?Dupa ce se va trezi din anestezia totala, va rezista durerii? Multumesc mult pt raspuns!
Hepatita b - Extractii dentare
» Secțiunea: Forum medical
Pot sa fac extractie dentara daca am hepatita B virala?
Anticoagulante si extractii dentare
» Secțiunea: Forum medical
Buna ziua, Am intrerupt trombostop de 10 luni (dupa ce l-am luat 2 ani) iar acum am nevoie de o extractie dentara. Mai este necesar ca dupa interventia stomatologica sa fac un antibiotic peste 6 ore? Va multumesc!
Urmarile unei extractii dentare
» Secțiunea: Forum medical
buna ziua acum 3 zile mi-a fost erxtras caninul de pe partea stanga sus. avea o radacina intortocheata, a durat mult pana a reusit sa il traga; ma rog, nu pot spune ca m-a durut atunci. dar si acum simt ca ma ustura gingia si ma doare locul; nu mi se ...
Extractii dentare dupa tratament cu citostatice.
» Secțiunea: Forum medical
...facut o radiografie panorama si trebuie sa fac cateva extractii pentru a mi se efectua o alta lucrare dentara.Mi s-a recomandat sa cer avizul oncologului in vederea efectuarii ...poate spune in ce consta influenta chimioterapiei asupra problemei dentare.Va multumesc
Este posibil sa se faca 5 extractii dentare deodata ?
» Secțiunea: Forum medical
...mi-a spus ca trebuie sa mi se faca 5 extractii, toate deodata si ca pot opta pentru anestezia generala in cazul in care imi este foarte teama.Mentionez ca ...foarte multe cunostine care sa ma ajute cu o parere.Multumesc!
Extracția dentară - Vizita la stomatolog
» Secțiunea: Ghid de sănătate
...în chirurgia orală să realizeze extracția. După realizarea extracției dentare uneori sunt necesare fire de sutură pentru a afronta marginile plăgii postextracționale și a grăbi procesul de vindecare. Dintele extras poate fi înlocuit după o anumită perioadă de vindecare printr-un ...ce urmează a fi supus intervenției, există alte doua tipuri de extracții: extracția simplă - efectuată atunci când dintele este vizibil în cavitatea bucală ...Probleme estetice, în special când este vorba de dinții frontali.
EXTRACTII
» Secțiunea: Forum medical
...imi pun aparat dentar, insa ma lovesc de problema extractiilor dentare..O doctorita mi-a spus ca cel mai probabil va trebui sa imi fie scosi 4 canini..din alta sursa am ...vrea sa cred ca pot exista si alte solutii.. Va multumesc.
2 extractii deodata: masea de minte + premolar
» Secțiunea: Forum medical
...sa extrag ambii dinti deodata sa scap de grija extractiilor...Exista riscul unei hemoragii sau complicatii? Mai ales ca este vorba si de maseaua de minte, mentionez ca am ...credeti ca o infectie dentara poate sa dea asemenea simptome sau sa le intretina? Sa nu mai spun ca am jena frecventa in gat, ganglionii umflati si uneori ...ca uneori sunt umflata la fata... Credeti ca pb dentare pot sa dea sau sa intretina aceste simptome? De exemplu o cangrena dentara? Este in regula sa efectuez ambele extractii deodata? Va multumesc anticipat.
BONVIVA si extractiile dentare
» Secțiunea: Forum medical
...in tratarea osteoporozei, care sunt riscurile in cazul unor extractii dentare? Ce modalitati de evitare a riscurilor exista? Ce influenta are BONVIVA asupra organismului, de se recomanda informarea medicului stomatolog in legatura cu utilizarea acestui medicament?
Hta, extractiile de masele si implanturile dentare
» Secțiunea: Forum medical
...in cazul unei hta 14/10 se pot face extractii de masele si implanturi dentare fara riscuri?
Am dureri dupa 2 luni de la implanturile dentare
» Secțiunea: Forum medical
...dinti.Acum 2 luni am avut o inserare de implanturi dentare in nr de 7 pe partea de sus.Am inceput o lucrare de dinti acum 10 ani..nu am mai ...a-mi pune implanturile am mai avut nevoie de niste extractii, si apoi am facut radiografii panoramice in care osul arata ca este bine.Nu am avut nici o infectie, ...puteti sa ma ajutati cu un sfat! VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cunoasteti specialisti de incredere in tratarea chirurgicala a FOCARELOR DENTARE?
» Secțiunea: Forum medical
...lista tipica de preturi și servicii pe site-urile clinicilor dentare. Nu știu la cine sa apelez! Pe scurt, povestea pacientului: De 3 ani de zile prietenul meu suferă de simptome fizice nediagnosticate ( furnicaturi in corp constante, tahicardie si perioade de oboseala nejustificata, stare de confuzie, ganglioni limfatici ...și o tomografie recenta 3D Cone Beam în zona extractiilor și un posibil chist sau alt focar la un premolar devitalizat și cu multiple tratamente de canal, (în ...acest link, in cazul in care poate fi relevant: https://player.vimeo.com/video/161053429
Malocluzii dentare
» Secțiunea: Boli și afecțiuni
...și include variații în poziția dinților și relațiile interdentare care variază în intervalul normal de ocluzie. Ocluzia ideală a fost descrisă prima oară de Dr. ... deoarece maxilarul este masivul osos cel mai stabil postural. Astfel poziția normală este definită de poziția vârfului cuspidului mezio-vestibular al primului molar superior în dreptul ...ar duce la relații interocluzale incorecte;- factorii de mediu sunt formați în mare parte de forțele și presiunile înrudite cu procesele fiziologice normale, în condițiile în ... sunt ...
Protezele dentare - etape de realizare și recomandări - Protetica
» Secțiunea: Ghid de sănătate
Protezele dentare sunt printre cel mai des utilizate piese protetice din medicina dentară, menite să înlocuiască fie o ...după extracții, atunci când osul alveolar s-a vindecat post-extracțional. Există mai mulți factori care ajută la menținerea protezei dentare, totale sau parțiale în cavitatea bucală, și ...care depinde foarte mult și de complianța sa. (2)
Aparatele dentare ortodontice - Ortodontia
» Secțiunea: Ghid de sănătate
...aparatul dentar metalic, cenușiu, însă astăzi există mai multe tipuri de aparate ortodontice. Acestea sunt create pentru a permite medicului să miște dinții în trei dimensiuni. Pacienții pot ...oțel. La început este posibil ca metalul să irite mucoasa bucală, însă după câteva săptămâni apare obișnuința și nu mai este nicio problemă. Acum există și aparate clasice ...pe partea interioară (de obicei doar pe dinții de jos).
Probleme dentare în timpul sarcinii - Afectiuni in timpul sarcinii
» Secțiunea: Ghid de sănătate
...măsurile de protecție, de diagnostic și tratament a afecțiunilor dentare și gingivale sunt necesare pentru îmbunătățirea și menținerea sănătății cavității orale. (1) Afecțiuni dentare în ...clătirea cavității bucale cu apă și sare pot ameliora simptomele acestei afecțiuni. Caria dentară se poate dezvolta mai frecvent la femeile însărcinate pe ...carie. Motivul apariției eroziunii dentare îl reprezintă prezența unui mediu acid la nivelul cavității bucale. Cel mai adesea cauza este acidul gastric prezent în cavitatea orală în urma ...Tumori...
Anestezia dentară - Vizita la stomatolog
» Secțiunea: Ghid de sănătate
...necesită anestezie. Dintre acestea, cele mai frecvente sunt extracțiile dentare, tratarea unor afecțiuni de origine microbiană ale țesuturilor și scoaterea nervului (extirpare). Există practicieni care folosesc hipnoza sau ...în țesutul nervos, blochează reversibil conducerea influxului. Există doua tipuri de anestezie locală: anestezie topică (de suprafață) - se realizează cu substanțe anestezice care ...fi utilizată și pentru a calma senzațiile produse de sindromul gurii uscate. anestezie prin injectare (prin infiltrație locală) - se realizează prin injectarea so...
Abrazia dentară
» Secțiunea: Boli și afecțiuni
... incizale ale dinților frontali), favorizând transformarea așa-ziselor puncte de contact în arii de contact. Rezultă morfologia secundară a dinților, prin atenuarea caracteristicilor primare cu autoșlefuirea ...marginilor tăioase. În timp, sunt implicate și suprafețele interdentare, alterând punctul de contact interproximal, foarte important în transmiterea echilibrată pe orizontală a forțelor receptate de ...de organismul respectiv) sau exogeni (depind de factorii de mediu): - Edentațiile netratatate (rezultate din extracții dentare), cea mai pericu...
Trombastenia
» Secțiunea: Boli și afecțiuni
...una dintre afectiunile mostenite ale trombocitelor, care mai includ sindromul Bernard-Soulier, deficientele de adeziune, agregare si secretie a trombocitelor. Fiecare dintre aceste afectiuni este caracterizata de o tendinta ...cheagului. Tabloul clinic al trombasteniei cuprinde singerare excesiva dupa extractii dentare, menoragie, petesii si echimoze, epistaxis, hemartroze, istoric familial de hemoragii spontane, hematurie si singerare gastrointestinala. Hemoragiile refractare la ...determina adeziunea trombocitelor si formeaza trombul. Trombocitele contin doua tipuri de granule: alfa ...
Anomaliile de structură: hipoplazia și hiperplazia dentară
» Secțiunea: Boli și afecțiuni
...psihologic pacientul datorită aspectului inestetic. Etiologia hipoplaziilor dentare 1. Hipoplazia dinților temporari (de lapte) poate fi rezultatul unor dereglări ale organismului mamei, deoarece formarea acestora ...nu de smalț, fac parte din triada de simptome a sifilisului congenital, alături de keratita interstițială și surditatea înnăscută; Dinții Fournier - incisivi centrali superiori asemanători ...determină tulburări funcționale, însa pot retenționa alimentele, favorizând parodontopatii.
Sinuzita maxilară odontogenă (de cauză dentară)
» Secțiunea: Boli și afecțiuni
...inflamația mucoasei sinusului maxilar instalată consecutiv unei infecții dentare netratată la timp sau tratată necorespunzător, aflată în vecinătatea antrului Highmore (sinusului maxilar). Sinuzita maxilară odontogenă ...prezentată, histologic de un epiteliu pluristratificat, ciliat. Prin intermediul ostiumului, orificiu localizat în meatul nazal mijlociu, se realizează comunicarea sinusului cu cavitatea nazală, fapt ce ... Realizarea comunicării oro-sinusale consecutiv chiuretajului alveolei imediat postextracțional; Incorectitudinea obturațiilor canalelor din...
Modificări de culoare ale dinților
» Secțiunea: Semne și simptome
...modificare a compoziției structurale sau a grosimii țesuturilor dentare dure. Culoarea normală a dinților este determinată de nuanțele albastre, verzi și roz ale smalțului și ...salivar poate fi cauzat de o boală locală, sistemică (sindrom Sjogren), radioterapia capului și a gatului, chimioterapia, medicamente (anticolinergice, antihipertensive, antipsihotice, antihistaminice). (5) (2) ...eritrocitelor în interiorul spațiului destinat nervului dentar. Alte tipuri de pete pot apărea în urma depozitării noilor straturi de dentină în spațiul dentar al nervul...Mai multe despre Extractii dentare (căutare avansată)